Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

  Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας σε άρθρα που καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ


  Με ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα 2, 3 και 4 του νομοσχεδίου για την ίση μεταχείριση προσώπων, ασχέτως φυλετικής και εθνοτικής καταγωγής, κυρίως στον χώρο εργασίας, που κατέθεσαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και ανεξάρτητοι βουλευτές, αναμένεται να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση στην Ολομέλεια.

  Τα συγκεκριμένα άρθρα έχουν δηλώσει ότι καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ, με τον ισχυρισμό, εκ μέρους του εισηγητή του κόμματος, Κώστα Κατσίκη, ότι εμπεριέχουν διατάξεις που αφορούν την καθολική εξίσωση του γάμου με το «Σύμφωνο Συμβίωσης», παρά την περί του αντιθέτου κατηγορηματική διαβεβαίωση εκ μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης.

  Με το νομοσχέδιο, ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο, ευρωπαϊκή οδηγία για την αρχή της ίσης μεταχείρισης, με βάση την οποία εξειδικεύονται στον ισχύοντα νόμο (3304/2005) ως απαγορεύσεις διάκρισης των ανθρώπων στην εργασία και την ασφάλιση και η «ταυτότητα φύλου» και τα «χαρακτηριστικά φύλου». Επίσης, ο όρος «γενετήσιος» προσανατολισμός, διορθώνεται σε «σεξουαλικός» προσανατολισμός.

  Ωστόσο, όπως έχουν ζητήσει εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και από το Ποτάμι, ο ειδικός αγορητής στο νομοσχέδιο, Γιώργος Αμυράς, για να υπάρξει πλήρης και γενική κατάργηση των διακρίσεων, πρέπει να επεκταθεί η αρχή της ίσης μεταχείρισης -πέραν των εργασιακών σχέσεων- και σε άλλους τομείς, όπως η εκπαίδευση, τα αιτήματα ασύλου, η πρόσβαση σε υπηρεσίες, ο αθλητισμός κα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας σε άρθρα που καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr