GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκδίκηση ορκίζεται η Άγκυρα για τα θύματα της νέας επίθεσης

Έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας με τη συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων συγκάλεσε σήμερα ο Τούρκος...


Έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας με τη συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων συγκάλεσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters πηγές της προεδρίας, την επομένη της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 38 ανθρώπων.

Στο μεταξύ, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), εξέφρασαν την "πλήρη υποστήριξή" τους στις δυνάμεις ασφαλείας και στη μάχη τους κατά της τρομοκρατίας, σε κοινή δήλωσή τους στη Βουλή.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, που ανέβαλε μία προγραμματισμένη επίσκεψη στο Καζακστάν λόγω των εξελίξεων, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη της κατά της τρομοκρατίας "μέχρι το τέλος".

“Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι με τη θέληση του Θεού εμείς ως χώρα και ως έθνος θα αντιμετωπίσουμε τον φόβο, τις τρομοκρατικές οργανώσεις (…) και τις δυνάμεις πίσω τους”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Αν και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση δεν έχει "σχεδόν καμία αμφιβολία" ότι το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) βρίσκεται πίσω από αυτήν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στους τραυματίες που νοσηλεύονται, ο Γιλντιρίμ είπε επίσης πως η επίθεση είναι μια ευκαιρία για τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας για πιο εντατική καταδίωξη της ανταρτικής οργάνωσης. "Είναι ακόμη υπό διερεύνηση, ωστόσο μπορούμε σχεδόν να πούμε ότι δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτό ήταν έργο του PKK", είπε ο Γιλντιρίμ.
Ο Γιλντιρίμ επιβεβαιώθηκε μετά από λίγες ώρες, όταν ένα παρακλάδι του PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση. Σε δήλωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK) ανέφερε ότι πραγματοποίησε τις επιθέσεις. Η TAK έχει αναλάβει την ευθύνη και για άλλες φονικές επιθέσεις στην Τουρκία φέτος.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ορκίστηκε εκδίκηση για τα θύματα της επίθεσης και απήθυνε προειδοποίηση σε όσους εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους επιτιθέμενους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Αργά η γρήγορα, θα έχουμε την εκδίκησή μας. Αυτό το αίμα δεν θα μείνει στο έδαφος, όποιο κι αν είναι το τίμημα, όποιο το κόστος", δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού στην ομιλία του στις κηδείες των θυμάτων στο αρχηγείο της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης.
Στο μεταξύ σήμερα κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους στην Τουρκία, με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ να έχει ζητήσει οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες προς τιμή των θυμάτων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση