GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη νίκη για τον Άσαντ: Πήρε την παλιά πόλη στο Χαλέπι

Την σημαντικότερη νίκη του από την έναρξη της επιχείρησης την 15η Νοεμβρίου, για την ανακατάληψη του ανατολικού Χαλεπιού, που είχε απολ...


Την σημαντικότερη νίκη του από την έναρξη της επιχείρησης την 15η Νοεμβρίου, για την ανακατάληψη του ανατολικού Χαλεπιού, που είχε απολέσει το καθεστώς το 2012, πέτυχε ο κυβερνητικός στρατός στη Συρία.
Οι δυνάμεις του Άσαντ έδιωξαν τους αντάρτες από τις περισσότερες γειτονιές της παλιάς πόλης, στο κεντρικό τμήμα του ανατολικού Χαλεπιού,  ανάμεσά τους και η Σάαρ, «μία από τις σημαντικοτέρες συνοικίες» σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον πάνω από το 70% του μέχρι πρότινος οχυρού των αντικαθεστωτικών, καταφέρνοντας τους τεράστιο χτύπημα. Το ανατολικό Χαλέπι – όπου βρίσκεται η Παλιά Πόλη – ήταν το τελευταίο αστικό τους προπύργιο.

Το καθεστώς του προέδρου της Συρίας, με σύμμαχο τη Ρωσία, είναι πιο κοντά από ποτέ σε αυτό που θα είναι η μεγαλύτερη νίκη του πολέμου μέχρι σήμερα- η ανακατάληψη του ανατολικού Χαλεπιού στο σύνολό του.
Οι αντάρτες έχουν χάσει τα δύο τρίτα των πολιορκημένων περιοχών τους και εξακολουθούν να εκδιώχνονται με ταχύτατους ρυθμούς. .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση