GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παράλληλα το ηλεκτρονικό και το χάρτινο εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς

Παράλληλα θα λειτουργούν για ένα διάστημα το ηλεκτρονικό και το χάρτινο εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς, για ένα διάστημα, με στόχο την ...


Παράλληλα θα λειτουργούν για ένα διάστημα το ηλεκτρονικό και το χάρτινο εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς, για ένα διάστημα, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με το νέο σύστημα. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, ο σχεδιασμός του ΟΑΣΑ προέβλεπε κατάργηση του συμβατικού, χάρτινου εισιτηρίου, από τις αρχές του 2017, σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις στην εγκατάσταση του σχετικού εξοπλισμού σε συνδυασμό με τους βανδαλισμούς που υπέστησαν ορισμένα από τα μηχανήματα μεταθέτουν για την άνοιξη τη λειτουργία του.

Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί για πόσο διάστημα θα υπάρχουν παράλληλα το χάρτινο και το ηλεκτρονικό εισιτήριο αλλά στόχος, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, στόχος είναι το διάστημα της παράλληλης ύπαρξης των δυο εισιτηρίων να μην ξεπεράσει τους 2 μήνες.

Τις πρώτες εβδομάδες παράλληλης λειτουργίας θα μπορούν οι επιβάτες να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο θα επικυρώνουν ανέπαφα στα ειδικά μηχανήματα, ενώ θα δίνεται και η δυνατότητα ακύρωσης του χάρτινου εισιτηρίου στα σημερινά ακυρωτικά μηχανήματα.

Σχετικά με τις μπάρες εισόδου – εξόδου, σε ορισμένους σταθμούς που θεωρείται δύσκολη η τοποθέτηση θα παραμείνουν ανοιχτοί απλώς με ακυρωτικά μηχανήματα νέου τύπου και δεν θα τοποθετηθούν αμέσως οι μπάρες.

Οι νέες έξυπνες κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα είναι δύο τύπων και η επικύρωσή τους θα γίνεται εξ αποστάσεως, χωρίς ο επιβάτης να εισάγει την κάρτα στο μηχάνημα. Ο ένας τύπος ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα αντικαταστήσει τις δεσμίδες των μεμονωμένων εισιτηρίων, ενώ ο άλλος τα μαζικά προϊόντα, δηλαδή τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση