GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Ο Τσίπρας παραμένει αριστερός μόνο στους επικήδειους - ΒΙΝΤΕΟ

«Δύο χρόνια χαμένα για την Ελλάδα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Το βιώνει ο ελληνικός λαός και ειδικά η μεσα...


«Δύο χρόνια χαμένα για την Ελλάδα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Το βιώνει ο ελληνικός λαός και ειδικά η μεσαία τάξη, που αντιμετωπίζουν την ισοπέδωση και την φτωχοποίηση, με τα συνεχή μέτρα, την ύφεση, τους φόρους, την ανεργία» σημείωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

«Το βιώνουμε στην αντιμετώπισή από τους εταίρους μας στην ΕΕ που ετοιμάζονται να αποφασίσουν χωρίς εμάς για εμάς, για τα «πλεονάσματα», το χρέος, τις υποχρεώσεις της χώρας. Η Κυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου μας γύρισε πολύ πίσω, με μεγάλο κόστος για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Οι υποσχέσεις αποδείχθηκαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Χάσαμε 86 δις. ευρώ» πρόσθεσε.

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Προφανώς παραμένει αριστερός μόνο στους επικήδειους» τόνισε.

«Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες έρχεται και η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2017. Του Προϋπολογισμού που αποτελεί δυστυχώς την «τελική πράξη» της επίθεσης κατά της μεσαίας τάξης, αλλά και κατά των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας μας» σημείωσε  η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταψηφίζει αυτόν τον Προϋπολογισμό και θα δώσει την μάχη με τον εισηγητή μας Γιάννη Κουτσούκο, το Γιώργο Αρβανιτίδη και με όλους τους βουλευτές μας για την αποκάλυψη και ανάδειξη των προβλημάτων που δημιουργεί, στους πολίτες, στην Ανάπτυξη, στην Κοινωνική πολιτική, στις προοπτικές της χώρας».

«Αυτή η κυβέρνηση έκλεισε τον κύκλο της. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο. Λύση δεν είναι η συντηρητική παλινόρθωση. Η δεξιά πολιτική της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 «Είναι η ώρα να έρθει η προοδευτική παράταξη στην πρώτη γραμμή. Γι’ αυτό και οι προσκλήσεις για “μέτωπα” του κ. Μητσοτάκη δεν μας αφορούν. Όπως δεν μας αφορούν και οι εκκλήσεις περί συναίνεσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, που στοχεύουν μόνο στην αναζήτηση συνενόχων στα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιουργούν. Σ’ εμάς δεν θα βρει «πρόθυμους» γι’ αυτό. Και οι δύο αρνήθηκαν και αρνούνται την Εθνική Συνεννόηση. Και οι δύο επιχειρούν να επιβάλλουν ένα νέο διχαστικό δίπολο στην πολιτική μας ζωή. Δεν θα τους το επιτρέψουμε» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματα.

Αναφερόμενη στις τουρκικές προκλήσεις η κ. Γεννηματά σημείωσε: 

«Ο Τούρκος Πρόεδρος πρέπει να γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει μπροστά στην διεκδικητική του βουλιμία και τις αλλοπρόσαλλες απειλές του. Επιθυμεί την ειρήνη και τη συνεργασία, επιδεικνύει σύνεση και νηφαλιότητα αλλά συγχρόνως είναι αποφασισμένη να προασπίσει την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα της.

Η ελληνική Κυβέρνηση επιβάλλεται να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα αποτροπής των απειλών και των άτοπων ισχυρισμών και να αντιδράσει στις προκλήσεις με ψυχραιμία και συνεπή αυτοπεποίθηση. Με βασικό σύμμαχο το διεθνές δίκαιο.

 Είναι λυπηρό να ακούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών να μιλά συνεχώς για τη δήθεν επιτυχία της “πολυδιάστατης” εξωτερικής πολιτικής και να διαπιστώνουμε ότι οι εξαγγελίες αυτές στερούνται περιεχομένου και αντικρίσματος. Χρειάζεται ψυχραιμία, αλλά όχι αδράνεια. Τώρα πρέπει να πάψει το Υπουργείο Εξωτερικών να αυτοπεριορίζει τον ρόλο του σε εκδοτήριο ανακοινώσεων».

«Καλούμε την Κυβέρνηση να τερματίσει την μακάρια τακτική της και να ζητήσει ευθύς αμέσως την ενεργοποίηση της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Συνθήκης Λισαβόνας) προκειμένου να προστατεύσει τα Ελληνικά συμφέροντα αλλά και να θέσει την Ευρώπη ενώπιον των ευθυνών της. Η Ελλάδα διαδραματίζει ένα σοβαρό γεωστρατηγικό ρόλο στην περιοχή και οφείλει να τον αξιοποιήσει υπέρ των Εθνικών συμφερόντων» τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση