GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tι αλλάζει ο Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κλήθηκε σε μια πολύ δύσκολη χρονικά στιγμή να βοηθήσει την ομάδα με την οποία μεγαλούργησε ως αμυντικός στο παρε...


Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κλήθηκε σε μια πολύ δύσκολη χρονικά στιγμή να βοηθήσει την ομάδα με την οποία μεγαλούργησε ως αμυντικός στο παρελθόν. Από χθες είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση έτους και σήμερα πιάνει δουλειά. 

Ο 48χρονος προπονητής επέλεξε να πέσει στα βαθιά, καθώς ζήτησε ο ίδιος να κάτσει στον πάγκο κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Κυριακής. Ο ίδιος έρχεται αποφασισμένος να πετύχει στην πρώτη τόσο μεγάλη πρόκληση της προπονητικής του καριέρας. 

Σήμερα θα κάνει την πρώτη του προπόνηση στο Κορωπί και θα θέσει σε εφαρμογή το πλάνο του για αγωνιστική «ανάσταση» του Παναθηναϊκού. Πρωτίστως θα δώσει έμφαση στην ψυχολογία των παικτών, καθώς έχει διακρίνει πως αρκετοί μοιάζουν απογοητευμένοι ή ξενερωμένοι και στόχος του είναι να τους ξαναδώσει κίνητρο. 

Από εκεί και πέρα, θα περάσει σταδιακά τις δικές του αγωνιστικές ιδέες. Πρόθεσή του είναι να καθιερώσει ένα σύστημα, το 4-4-2 ή 4-4-1-1, με συγκεκριμένους ρόλους για τους παίκτες, προκειμένου να μην μπερδεύονται με τις παραλλαγές και τα διαφορετικά καθήκοντα που είχαν επί Στραματσόνι. 

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πιστεύει πολύ στο υπάρχον ρόστερ και παρότι κάθε ομάδα επιδέχεται βελτίωσης με μεταγραφές, είναι βέβαιος πως μπορεί να πάρει πολλά περισσότερα από τους υπάρχοντες παίκτες. Είναι αποφασισμένος να δώσει ευκαιρίες σε όλους (από τις προπονήσεις, ίσως και μέχρι τους αγώνες) και κανένας δεν πρέπει να νιώθει ξεγραμμένος. Μια πρώτη αξιολόγηση του δυναμικού της ομάδας θα γίνει μέχρι το Γενάρη, ώστε να αποφασιστούν πιθανές αποδεσμεύσεις ή δανεισμοί παικτών. 

Ο νέος προπονητής της ομάδας επιθυμεί την ελληνοποίηση του ρόστερ, αλλά αυτό αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Θα δώσει χώρο σε παιδιά από τις ακαδημίες που δείχνουν ότι μπορούν να σταθούν και ίσως υπάρξουν «ενέσεις» με Έλληνες παίκτες από άλλες ομάδες. 

Τέλος, αλλά πολύ σημαντικό στοιχείο, είναι αυτό της φυσικής κατάστασης. Με τον γυμναστή Νίκο Γιάγκου θα εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα που με αργά αλλά σταθερά βήματα θα βελτιώσει τις αντοχές, τα τρεξίματα και την έκρηξη των παικτών, προκειμένου να υπάρχουν περισσότερα και καλύτερα ποιοτικά διαστήματα στο παιχνίδι της ομάδας. Θα χρειαστεί, ωστόσο, χρόνος και προσοχή για τα πρώτα εμφανή αποτελέσματα, καθώς σε ένα τόσο καταπονημένο ρόστερ ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος των μυϊκών τραυματισμών. 

Αγωνιστικά, απέναντι στον ΠΑΟΚ αναμένεται να βρίσκεται τουλάχιστον στην αποστολή ο Ολιβιέ Μπουμάλ, που είχε «εκτοξευτεί» επί Ουζουνίδη στον Πανιώνιο. Διαθέσιμος φαίνεται πως θα είναι και ο Λέτο, ενώ εκτός είναι σίγουρα ο Σάμπα και αμφίβολος ο Λεντέσμα.

πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση