GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεροβασίλη: Δεν θα δεχτούμε νέα μέτρα - Εκλογές το 2019

«Η κυβέρνηση τοποθετεί τις εκλογές το 2019, καθώς το σχέδιό μας για έξοδο από την κρίση είναι τετραετίας» δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Α...


«Η κυβέρνηση τοποθετεί τις εκλογές το 2019, καθώς το σχέδιό μας για έξοδο από την κρίση είναι τετραετίας» δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 9,89.

«Η χώρα έχει ανάγκη πρωτίστως πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας. Οι πρόωρες εκλογές θα δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης» τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

Σχετικά με τη στάση της ΝΔ που ζητά διακαώς εκλογές, είπε μεταξύ άλλων: «Ας αναρωτηθεί ο κ. Μητσοτάκης εάν πραγματικά το εννοεί, εάν σοβαρολογεί όταν ζητά εκλογές» σημείωσε και εκτίμησε πως η ΝΔ μιλάει για κάλπες ελλείψει πολιτικού αφηγήματος. 

Αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης, η κ. Γεροβασίλη το συνέδεσε απόλυτα με την θετική πορεία της χώρας και με το πρόγραμμα της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια. 

Ερωτηθείσα για την επιστολή Τσακαλώτου, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι είναι σαφής η θέση της κυβέρνησης, ότι δεν θα δεχτούμε και δεν θα υπογράψουμε νέα μέτρα, κάτι που, όπως είπε η υπουργός, έχει καταστεί σαφές προς τους εταίρους.

«Υπερκαλύπτουμε όλους τους στόχους, το είδαμε το 2016. Η εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία», τόνισε η υπουργός.

Για το Eurogroup, εκτίμησε ότι θα δώσει ένα σήμα ότι έχει γίνει πρόοδος και είμαστε σε καλό δρόμο. «Η ασάφεια και η καθυστέρηση δεν βοηθά κανέναν, ούτε την ελληνική οικονομία να ανακάμψει, ούτε τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη.

Για την τακτική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε ότι προφανώς τα λέει για να τα ακούσουν άλλοι και παρέπεμψε στις δηλώσεις του αρμόδιου Ευρωπαίου επιτρόπου, Πιέρ Μοσκοβισί. Η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε, ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει όσα της αναλογούν και το θέμα παραμένει μεταξύ ΕΕ-ΔΝΤ. 

Για τα θέματα διαπλοκής με αιχμή την υπόθεση Novartis, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η κοινωνία ήταν πεπεισμένη για τη διαπλοκή. «Ακούγαμε πολίτες να συζητούν περί πολιτικών που τα πήραν. Αυτή η κυβέρνηση, στο μέτρο που της αναλογεί, θα βοηθήσει τη δικαιοσύνη» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη για τη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων σκανδάλων.

1 σχόλιο

  1. Όχι άλλα ΝΕΑ μέτρα. Προς το παρόν τους φτάνουν τα ΠΑΛΙΑ που ψήφιζε αβέρτα η σοσιαλοδεξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση