GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μουζάλας: Κανένας πρόσφυγας έξω στο κρύο

«Κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν είναι πλέον στο κρύο, ολοκληρώσαμε επιτυχώς τις διαδικασίες για το ξεχειμώνιασμα» διαβεβαίωσε α...


«Κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν είναι πλέον στο κρύο, ολοκληρώσαμε επιτυχώς τις διαδικασίες για το ξεχειμώνιασμα» διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, διευκρινίζοντας ότι κανείς δεν είναι πλέον σε εξωτερική σκηνή μέσα στο κρύο, με εξαίρεση 40 σκηνές στο Βαγιοχώρι και άλλες 100 στην Αθήνα.

«Χωρίς βέβαια τη συμφωνία Τουρκίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό που κάνουμε δεν θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει. Θα είχαμε άλλους 100.000 ανθρώπους, που θα έπρεπε να περιθάλψουμε» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στη διασπορά των προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα, δήλωσε ότι η Βόρεια Ελλάδα σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος με τη φιλοξενία του 65% του συνόλου αυτών, αλλά πλέον από τους 26.000, έχουν μείνει σε δομές 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες. «Η προσπάθειά μας είναι να φιλοξενούνται περίπου 500 σε κάθε καμπ» πρόσθεσε.

Για τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό, ξεκαθάρισε ότι όποια δεν καταγραφεί στο ανάλογο Μητρώο μέχρι τον Μάρτιο δεν θα μπορεί να δουλέψει σε κέντρα φιλοξενίας και παραδέχτηκε ότι «χωρίς τις ΜΚΟ δεν θα τα βγάζαμε πέρα στην πρώτη φάση».

Ο κ. Μουζάλας τόνισε επίσης, ότι πρέπει η ΕΕ να αποκαταστήσει την ευθύνη που έχει αναλάβει για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων, η οποία προχωρά σε πολύ αργούς ρυθμούς, κάνοντας λόγο για υποκρισία «όσον αφορά το πλάνο για τα ασυνόδευτα παιδιά».

«Έχουμε 2.500 ασυνόδευτα παιδιά, από τα οποία τα 700 δικαιούνται άμεση μετεγκατάσταση, αλλά έχουν πάρει μόνο τα 200» είπε, κάνοντας μνεία και στις «ασυνόδευτες νύφες», τις ανήλικες δηλαδή που παντρεύονται στις χώρες καταγωγής τους, αλλά ερχόμενες στην Ελλάδα δεν έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, με αποτέλεσμα στις αιτήσεις μετεγκατάστασης να μην αντιμετωπίζονται ως ζευγάρια με τους συζύγους τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση