GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δόθηκε στα κόμματα το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Δεν προκύπτουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα στο πολυσέλιδο προσχέδιο του πορίσματος της εξεταστικής που δόθηκε στα κόμματα της αντιπολί...


Δεν προκύπτουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα στο πολυσέλιδο προσχέδιο του πορίσματος της εξεταστικής που δόθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης και κλείνει έτσι το ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής επιτροπής.
Στο προσχέδιο του πορίσματος που συνέταξε η κυβερνητική πλειοψηφία διατυπώνονται παραβατικές συμπεριφορές στην λειτουργία των τραπεζών και καταγγέλλεται το λεγόμενο «τρίγωνο της διαπλοκής» μεταξύ τραπεζικών στελεχών, μιντιαρχών και πολιτικών προσώπων. Η εξεταστική επιτροπή θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να γίνει προσπάθεια για να συνταχθεί ένα ενιαίο πόρισμα, στο οποίο θα περιλαμβάνει τις παρατηρήσεις και των άλλων κομμάτων - πλην ΚΚΕ και ΧΑ όπου έχουν ήδη ξεκαθαρίσει πως θα εκδώσουν δικό τους πόρισμα.
«Δεν προκύπτουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα στο προσχέδιο του πορίσματος της εξεταστικής» δήλωσε ο Σπύρος Λάππας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες συμπληρώνοντας πως «διατυπώνονται μόνον παραβατικές συμπεριφορές».

Ερωτώμενος σχετικά με το ζήτημα που είχε προκύψει νωρίτερα με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα ο ίδιος υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα παλαιότερο προσχέδιο λέγοντας πως κάθε μέλος της επιτροπής είχε αναλάβει να συντάξει τμηματικά ένα μέρος του πορίσματος εισηγήθηκε την επίμαχη παρατήρηση, η οποία ωστόσο στην συνέχεια απαλείφθηκε γιατί κρίθηκε ως ανυπόστατη και δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί.

Σχετικά με την φημολογούμενη ενδοκυβερνητική διαμάχη που φαίνεται να είχε ξεσπάσει με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο σχετικά με την διαρροή του προσχεδίου στα ΜΜΕ ο κ. Λάππας διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και καμία διαφωνία μεταξύ των συγκυβερνώντων βουλευτών.

Το προσχέδιο του πορίσματος διανεμήθηκε  στα κόμματα της αντιπολίτευσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση