ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Με βυτιοφόρα το νερό στους κατοίκους του Αιτωλικού

Share it:

Μία σειρά από μέτρα για την χορήγηση ασφαλούς νερού στην πόλη του Αιτωλικού, αποφασίστηκαν κατά την διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα στο Μεσολόγγι ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Καραπάνος, ύστερα από τη διαπίστωση ότι το νερό του δικτύου ύδρευσης είναι ακατάλληλο.

Ειδικότερα, πέρα από την χορήγηση εμφιαλωμένου νερού και δωρεάν διανομή νερού από βυτιοφόρα οχήματα σε όλα τα νοικοκυριά, αποφασίσθηκε η μίσθωση επιπλέον ειδικών αδειοδοτημένων οχημάτων για διανομή νερού, καθώς και χρήση μικρότερων βυτιοφόρων, για ειδικά σημεία της πόλης.

Ακόμη, αποφασίσθηκε η επίσπευση διαδικασιών για έργα πλήρωσης της δεξαμενής του Αιτωλικού με νερό από το Μεσολόγγι, το Χρυσοβέργι, τα Σταμνά, το Μάστρου και το Νεοχώρι.

Όσον αφορά στα αίτια που προκάλεσαν το πρόβλημα στην πηγή Κεφαλοβρύσου και στο δίκτυο ύδρευσης του Αιτωλικού, αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης των δειγμάτων νερού που έχουν σταλεί σε εξειδικευμένα εργαστήρια, τόσο από την περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, όσο και από τον δήμο Μεσολογγίου.

Επίσης, η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης -αποχέτευσης Μεσολογγίου, έστειλε αίτημα στο Γεωλογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών για ειδικότερη διερεύνηση του φυσικοχημικού φαινομένου στην ευρύτερη περιοχή, γύρω από την πηγή Κεφαλοβρύσου.

Το πρόβλημα με την ύδρευση παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν κάτοικοι του Αιτωλικού ενημέρωσαν τον δήμο Μεσολογγίου ότι το νερό από τις βρύσες των σπιτιών τους ήταν αρκετά θολό και ταυτόχρονα είχε έντονη οσμή.

Την επόμενη η μέρα, με απόφαση της διεύθυνσης Υγείας Αιτωλοακαρνανίας, το νερό κρίθηκε ακατάλληλο για κάθε χρήση. Έτσι, από το περασμένο Σάββατο ο δήμος Μεσολογγίου εφοδιάζει τους κατοίκους με εμφιαλωμένο νερό και παράλληλα διανέμεται πόσιμο νερό από ειδικά βυτιοφόρα οχήματα.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι μεταφέρουν το νερό από τα βυτιοφόρα στα σπίτια τους με μπουκάλια και δοχεία, ενώ όπως επισημαίνουν, το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την οικιακή χρήση.

 
Share it:
Reactions:

Νέα της Περιφέρειας

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση