GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατακόρυφη αύξηση στα καύσιμα στα νησιά

Αυξάνονται κατακόρυφα οι τιμές των καυσίμων στα νησιά, που δεν εξαιρέθηκαν από την αύξηση του ΦΠΑ, ενώ παράλληλα αυξάνεται ο Ειδικός Φό...


Αυξάνονται κατακόρυφα οι τιμές των καυσίμων στα νησιά, που δεν εξαιρέθηκαν από την αύξηση του ΦΠΑ, ενώ παράλληλα αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος κατανάλωσης.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου η αύξηση είναι πιο μεγάλη στο πετρέλαιο κίνησης.
Το λίτρο της αμόλυβδης στην Αμοργό έφτασε στο 1,90 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης στο 1,53 ευρώ. Την ίδια στιγμή, στο 1,89 ευρώ βρίσκεται η τιμή της αμόλυβδης στη Μήλο και στο 1,53 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης. Στη Μύκονο και τα Κουφονήσια, η βενζίνη «άγγιξε» το 1,80 ευρώ και το 1,47 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης .
Στο 1,82 ευρώ έφτασε η αμόλυβδη στην Κάρπαθο. Στο 1,70 ευρώ η βενζίνη στη Σαντορίνη και στο 1,39 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης.
Αύξηση κατά 15% έχουμε και στο υγραέριο κίνησης.
Στα καύσιμα, υψηλότερος είναι πλέον ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στη βενζίνη (από 0,67 ευρώ στα 0,70 ευρώ το λίτρο), στο πετρέλαιο κίνησης (από 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο) και στο υγραέριο κίνησης (από 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο), γεγονός που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση 5-6 λεπτών στη λιανική τιμή της βενζίνης και 8-10 λεπτών στις τιμές του πετρελαίου και του υγραερίου κίνησης αντίστοιχα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 18 Νοεμβρίου η αύξηση στην τιμή της αμόλυβδης υπολογίζεται ήδη στα επίπεδα των 12 λεπτών το λίτρο (στα 1,54 ευρώ/λίτρο πλέον), ενώ στο ντίζελ κίνησης η αύξηση είναι ήδη της τάξης των 16 λεπτών (στα 1,28 ευρώ το λίτρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση