GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος: Εάν επεκταθεί για ένα ακόμη έτος ο κόφτης τότε θα πρέπει να νομοθετηθεί - ΒΙΝΤΕΟ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, εάν θα νομοθετηθεί η...


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, εάν θα νομοθετηθεί η επέκταση του δημοσιονομικού κόφτη για έναν χρόνο μετά το 2018 απάντησε:

«Ο δημοσιονομικός διορθωτής ισχύει μέχρι το 2018. Προφανώς όταν λέμε ότι θα επεκταθεί για ένα ακόμη έτος, εφόσον υπάρξει συνολική συμφωνία και αυτό είναι το μοναδικό πράγμα το οποίο απομένει ώστε να αμβλυνθούν και οι τελικές επιφυλάξεις κάθε εμπλεκόμενου μέρους, τότε η επέκταση αυτή θα πρέπει να νομοθετηθεί».

«Δεν μπορεί να ισχύει κάτι στο ελληνικό κράτος, χωρίς να αποτελεί νόμο του ελληνικού κράτους. Αυτό είναι προφανές. Αλλά είναι άλλο πράγμα η νομοθέτηση συγκεκριμένου μέτρου το οποίο θα ισχύει από 1/1/2019 και μόνο αν επιτευχθούν οι στόχοι θα μπορέσει η τότε ελληνική κυβέρνηση να το καταργήσει και άλλο πράγμα ο δημοσιονομικός διορθωτής ο οποίος θα ισχύει αν και μόνο δεν επιτευχθούν οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα» πρόσθεσε.

Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος ερωτηθείς εάν στην κυβέρνηση είναι βέβαιοι ότι και οι 153 βουλευτές είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν αυτόν τον κόφτη σημείωσε: «Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ενιαία και συμπαγής».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση