GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χειροκροτήματα και χοροί για τα πρώτα προσφυγόπουλα σε σχολείο της Λάρισας

Εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν η υποδοχή των πρώτων προσφυγόπουλων από τη Συρία στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας το μεσημέρι. Πλησιάζοντας σ...


Εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν η υποδοχή των πρώτων προσφυγόπουλων από τη Συρία στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας το μεσημέρι.

Πλησιάζοντας στην πόρτα του σχολείου τα μικρά παιδιά, όσοι ήταν εκεί ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. 

Κατά την διάρκεια της τελετής υποδοχής,  μια ομάδα παιδιών από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας έπαιξε παραδοσιακή ελληνική μουσική και στήθηκε χορός μαζί με τα προσφυγόπουλα. Μάλιστα λίγο αργότερα χόρεψαν και τραγούδια από τη Συρία.

Στη συνέχεια τα 15 παιδιά τοποθετήθηκαν στην αίθουσα όπου το ΕΚΛ, η Ένωση Γονέων, η ΕΛΜΕ και η Μητρόπολη Λάρισας τους μοίρασαν δώρα (βίντεο). 

Στο χώρο βρέθηκαν αρκετοί φορείς της εκπαίδευσης και της πόλης όπως το ΕΚΛ, η Ένωση Γονέων αλλά και αντιρατσιστικές οργανώσεις.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου στην ομιλία υποστήριξε ότι «πρέπει να ανοίξουμε την αγκαλιά μας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να τους προσφέρουμε μία ευκαιρία στη ζωή. Μια ευκαιρία που για κάποιους λόγους χάθηκε κυρίως λόγω του πολέμου.»

Εκπρόσωπος των προσφύγων ευχαρίστησε για την υποδοχή αλλά και για τη ευκαιρία που δίνεται σε αυτά τα παιδιά μετά το πόλεμο που έχουν ζήσει.


Πηγή: onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση