GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βράβευση μαθητών από το Ίδρυμα Ωνάση - ΦΩΤΟ

Τους μαθητές που διακρίθηκαν στις Διεθνείς και Βαλκανικές Επιστημονικές Ολυμπιάδες του 2016 βράβευσε σήμερα το μεσημέρι το Ίδρυμα Ωνάση. ...


Τους μαθητές που διακρίθηκαν στις Διεθνείς και Βαλκανικές Επιστημονικές Ολυμπιάδες του 2016 βράβευσε σήμερα το μεσημέρι το Ίδρυμα Ωνάση. Συνολικά, 57 μαθητές και 22 συνοδοί καθηγητές, και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, εκπροσώπησαν την χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ 24 μαθητές κατάφεραν να διακριθούν αποσπώντας μετάλλιο (Χρυσό, Αργυρό, Χάλκινο) ή Εύφημο Μνεία.

Παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, εκπρόσωποι του Ιδρύματος ανακοίνωσαν ότι θα καλύψουν και για φέτος όλες τις δαπάνες μετάβασης των μαθητών που θα συμμετέχουν στις μαθητικές Ολυμπιάδες. 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκε εκτενώς στο ελληνικό σχολείο, το οποίο παρά τα πολλά, όπως είπε, προβλήματα του, καταφέρνει και παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα. «Έχω διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια και η ποιότητα των Ελλήνων φοιτητών με έχει εντυπωσιάσει. Δεν είναι ότι έχουμε κάτι στο DNA μας που μας κάνει καλούς. Νομίζω ότι το οφείλουμε στα σχολεία μας. Σε αυτά τα σχολεία μας που έχουν απίστευτες ελλείψεις και τα απίστευτα προβλήματα. Με όλο αυτό το γκρίζο που πολλές φορές μας απογοητεύει. Όμως, κάτι καλό υπάρχει εκεί και αυτό είναι που δημιουργεί την άλλη Ελλάδα. Αυτή σήμερα είναι η άλλη Ελλάδα». 

Την τιμητική εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «σήμερα το τιμώμενο πρόσωπο είναι ο κάθε μαθητής που βρίσκεται σε αυτή την αίθουσα». Παράλληλα, η κ. Παναγιωτάκου τόνισε πως «το Ίδρυμα Ωνάση έχει την πολιτική υποχρέωση να συμμετέχει και να προάγει την παιδεία, τον πολιτισμό και την υγεία θεωρώντας τους τρεις αυτούς πυλώνες οχήματα προς την κοινωνική αλληλεγγύη. Και είναι καλό να θυμόμαστε ότι εάν όλοι μας έχουμε κοινές ευκαιρίες στην παιδεία, την υγεία και τον πολιτισμό, τότε μόνο μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατικές κοινωνίες και για ισότητα». 

Στη συνέχεια τον λόγω πήρε η Μαριάννα Μόσχου, γραμματέας του Δ.Σ. στο Ίδρυμα Ωνάση. Αφού ανακοίνωσε πως το Ίδρυμα Ωνάση θα συνεχίσει και για το 2017 την χρηματοδότηση των ελληνικών συμμετοχών σε Βαλκανιάδες και Ολυμπιάδες, απευθύνθηκε στα παιδιά λέγοντας τους πως «μας κάνατε πραγματικά περήφανους. Και είναι μεγάλη ικανοποίηση για όλους εμάς να ακούγεται η Ελλάδα στο εξωτερικό μέσα από τέτοιες επιτυχίες και αριστείες. Και πραγματικά είναι μέσα στο κλίμα και τον σκοπό του Ιδρύματος, να βοηθήσει όπως μπορεί, να απελευθερώσει δυνάμεις και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και να δώσει όλα τα εφόδια σε όσους μπορούν και θέλουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση