GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η ΣΦΑΓΗ στους Οικολόγους, οργή κατά Τσιρώνη, προς αυτόνομη κάθοδο...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο   ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ   Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Press-Gr, πριν από την έκδοση της ανακοίνωσης ...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο  
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ  

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Press-Gr, πριν από την έκδοση της ανακοίνωσης - βόμβα των Οικολόγων για τις περαιτέρω σχέσεις τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε προηγηθεί ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ συνεδρίαση της Οργάνωσης Αττικής του κόμματος, της μεγαλύτερης πανελλαδικά.

Στη συνεδρίαση ήταν παρών και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης ο οποίος προσπαθώντας να αποτρέψει αυτή την απόφαση, απείλησε ότι θα παραιτηθεί από βουλευτής και υπουργός, αλλά η απειλή του δεν έπιασε..

Ο άλλος βουλευτής, Γιώργος Δημαράς, έδρασε διαφορετικά και πιο ... πιο έξυπνα. Κι αφού κατέβασε μια εισήγηση του στυλ "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε", αποχώρησε πριν από την ψηφοφορία, καθώς -όπως είπε- επειδή τον αφορά το αποτέλεσμα, δεν ήθελε δήθεν να επηρεάσει τους συνέδρους...

Σημειώνεται εδώ ότι οι κ. Τσιρώνης και Δημαράς έχουν και πολύ κακές σχέσεις μεταξύ τους...

Το κρίσιμο συνέδριο αρχίζει την Παρασκευή. Ήδη μαζί με την Αττική είναι και η επίσης μεγάλη κομματική οργάνωση της Μακεδονίας. Πάντως λέγεται ότι έγιναν εγγραφές μελών (και υποστηρικτών του κ. Τσιρώνη) μιας χρήσης για να επηρεαστούν οι συσχετισμοί του συνεδρίου.

Η τάση που επικρατεί ωστόσο μέχρι τώρα είναι να ζητήσουν από τους δύο βουλευτές να ανεξαρτητοποιηθούν αλλά προς το παρόν να παραμείνουν στην κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτό θα σημαίνει όμως ότι δεν θα πρέπει να υπακούν πλέον στις εντολές και τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις όποιες εξαρτήσεις υπάρχουν.

Στη συνεδρίαση της Αττικής θα ήταν πιο συντριπτική η πλειοψηφία των αντι-ΣΥΡΙΖΑ αλλά πολλοί είτε δεν πήγαν, είτε έχουν αδρανοποιηθεί ή και αποχωρήσει. Τελικά η φιλοκυβερνητική πλευρά έστω και οριακά ηττήθηκε στην Παναττική και εξελέγησαν 5 αντι-ΣΥΡΙΖΑ έναντι 4 φιλο-ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι μάλιστα ζήτησαν να γίνει επανακαταμέτρηση φοβούμενοι νοθεία από την "τσιρωνική" πτέρυγα.
Το κλίμα έτσι κι αλλιώς είναι βαρύ για τον κ. Τσιρώνη ο οποίος θεωρείται όχι μόνο ότι απέτυχε ως υπουργός αλλά ανακαλούνται στη μνήμη και υποθέσεις με άλλο στέλεχος, από την ίδια τοπική στην Γλυφάδα, για υπόθεση της Εθνικής Τράπεζας.

Επίσης αρχίζει να ωριμάζει η άποψη ότι το κόμμα πρέπει να ετοιμάζεται για αυτόνομη κάθοδο καθώς η κυβερνητική πολιτική, ακόμη και στον τομέα της οικολογίας και του περιβάλλοντος, είναι πλέον μακριά από τις θέσεις των Οικολόγων Πρασίνων. Προ πολλού έχουν αποχωρήσει από το κόμμα και οι πρώην ευρωβουλευτές Μ. Τρεμόπουλος και Ν. Χρυσόγελος.

Της πρωτοβουλίας ρήξης πλέον με το ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούν τα στελέχη που από την αρχή στέκονται με δυναμισμό και αξιοπρέπεια συνεπή στις απόψεις τους όπως ο Γιάννης Χαραλαμπάκης (μέλος της Γραμματείας), ο Κώστας Λουκέρης (του Πανελλαδικού Συμβουλίου), ο Γιώργος Δημητρίου, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου  που ελέγχει τη Β' Πειραιά, ο Φίλιππος Δραγούμης (πρώην δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και γόνος του Ιωνα Δραγούμη, επίσης μέλος του Π.Σ.) καθώς και ο δραστήριος δημοσιογράφος Κώστας Καλογράνης μέλος επίσης της Γραμματείας. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι ο Γ. Χαραλαμπάκης δεν είχε διστάσει να συγκρουστεί κατά μέτωπον με τον ίδιον τον Αλ. Τσίπρα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού, με αποτέλεσμα να υποστεί την φραστική επίθεση του πρωθυπουργού που χτυπούσε θυμωμένος το χέρι του στο τραπέζι...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση