GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέλη κυκλοφορίας: Υπολογισμός για κάθε όχημα χωριστά

Nα δημιουργήσει εφαρμογή, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων ...


Nα δημιουργήσει εφαρμογή, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. 

Δεν αποκλείεται μάλιστα οι αλλαγές αυτές να τεθούν σε εφαρμογή και από φέτος για τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν παραδώσει τις πινακίδες τους και έχουν θέσει σε ακινησία το αυτοκίνητό τους. Με αυτό το τρόπο του Υπουργείο Οικονομικών θα προσθέσει έσοδα, τα οποία δεν υπολόγιζε.

Σε συνέντευξή της στο αθηναϊκο πρακτορείο, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αναφέρει πως επεξεργάζονται τη δημιουργία ειδικής εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π.χ. με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει ήδη η επεξεργασία του νέου συστήματος για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας του 2018 με στόχο την υιοθέτηση και εφαρμογή «ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας» ώστε «να αρθούν σε μεγάλο βαθμό οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος», επισημαίνει η υφυπουργός. Η κ. Παπανάτσιου δεν αποκλείει για φέτος και εφόσον συντρέχουν λόγοι να εξετασθεί το ενδεχόμενο να ισχύει ρύθμιση παρόμοια με την περυσινή για την πληρωμή των τελών για μέρος του έτους. Διευκρινίζει πάντως ότι δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου να προχωρήσει σε μία μόνιμη ρύθμιση για την πληρωμή των τελών ανάλογα με τον χρόνο κυκλοφορίας των οχημάτων κατ’ έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση