GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΓΟΡΑ ΚΤΗΡΙΟΥ! ΣΑΛΟΣ και εξώδικα στην Δούρου για το σκάνδαλο των 22 εκ. ευρώ...

Διχάζει την Περιφέρεια Αττικής, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης, η πρωτοβουλία της περιφερειακής ...

Διχάζει την Περιφέρεια Αττικής, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης, η πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής υπό την Ρένα Δούρου για την αγορά κτηρίου στο Περιστέρι  για να αποτελέσει κεντρικό κτίριο και να μεταστεγαστεί το σύνολο των υπηρεσιών.

Το συγκεκριμένο κτήριο, όπου παλαιότερα στεγάζονταν τα γραφεία του ΟΠΑΠ και είναι ιδιοκτησίας Συγγελίδη, αποτελεί τη μοναδική προσφορά σε διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη με θέμα τη «μίσθωση και την αγορά κτηρίων για τη στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής» έναντι 22 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος, πρόκειται για μία κίνηση που θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση πόρων καθώς καταβάλλονται 7,5 εκατομμύρια για την ενοικίαση διαφόρων κτιρίων και τη στέγαση του συνόλου των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε ένα κτίριο.

»Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν είναι σύννομες, διαφανείς και διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα και την εντιμότητα όσων έχουν την ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμάνος

Από την άλλη, αντιπολίτευση και εργαζόμενοι εξαπολύουν πυρά εναντίον της διαδικασίας, για την οποία θεωρούν ότι είναι σκανδαλώδης και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), εκτός από την τοποθεσία του κτιρίου, που βρίσκεται στο Περιστέρι και όχι στον δήμο της Αθήνας, όπως τονίζουν ότι προβλέπεται από τον Καλλικράτη, υπάρχουν προβλήματα πρόσβασης καθώς το πλησιέστερο μετρό απέχει ένα χιλιόμετρο και τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα σχετικά με την προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

Μάλιστα, η αρμόδια επιτροπή καταλληλότητας εξέφρασε επιφυλάξεις για το συγκεκριμένο κτήριο, ενώ παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε ο πρόεδρος της.

Οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής απέστειλαν εξώδικο στη Ρένα Δούρου, τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Θεόδωρο Σχινά και τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, στο οποίο τεκμηριώνουν την αντίθεσή τους στην αγορά του επίμαχου κτηρίου, χαρακτηρίζουν τη διαδικασία «μη σύννομη» και καλούν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου να αποτρέψουν την αγορά του.

«Οι εργαζόμενοι βλέπουμε το κτηριακό ως ένα ζήτημα με συνέχεια. Θα είμαστε εκεί κι όταν δεν θα είναι οι παρόντες περιφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι», είπε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η πρόεδρος του ΣΥΠΑ, Βέτα Πανουτσάκου.

Την αντίθεση τους για το διαγωνισμό που πρέπει να επαναληφθεί αφού το θέμα συζητηθεί από το περιφερειακό συμβούλιο εξέφρασαν και οι περισσότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Αττική, 180 μοίρες, Λαϊκή Συσπείρωση και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση