GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μα τι.... μας λέει ο κύριος Τσίπρας;

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ Άκουσα στην βουλή τον πρωθυπουργό να.... "καυχιέται" για τα π...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ

Άκουσα στην βουλή τον πρωθυπουργό να.... "καυχιέται" για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του σε όλα τα μέτωπα όπως η διαπλοκή, το τραπεζικό σύστημα, τον ρυθμό ανάπτυξης, την μείωση της ανεργίας, τις παράλογες διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και άλλα πολλά και πραγματικά προβληματίστηκα...
Πρώτα απ όλα προβληματίστηκα για το τι ακριβώς... "καυχιέται" ο πρωθυπουργός αφού όλοι οι τομείς της κοινωνίας είναι υπό...κατάρρευση!
Έχουν χαθεί τα πάντα!
Η χώρα είναι στην κατάψυξη χωρίς πετρέλαιο οι πολίτες δεν βγάζουν τα καθημερινά τους έξοδα, ζουν με πολύ λιγότερα και χρεωμένοι με φόρους ενώ δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους, η ανεργία καλπάζει ενώ οι τράπεζες συμπεριφέρονται τεχνικά όπως στην προ κρίση εποχή!
Οι πολίτες έχουν υποστεί τις συνέπειες του 3ου μνημονίου που ο Τσίπρας μας έφερε βαφτίζοντάς το ως... "σωτήριο μνημόνιο" αφού όπως λέει διορθώνει παθογένειες του παρελθόντος(!) ένα άκρα και κατακριτέο ψέμα!

Η αλήθεια είναι ότι το τρίτο μνημόνιο ήταν αποτέλεσμα των λάθος χειρισμών στην διαπραγμάτευση με τους ξένους δανειστές μας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κόστισαν στην Ελλάδα με πρωταγωνιστή τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη ακόμα 50 δις χρέος παραπάνω....

Βάση του 3ου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα μπαίνουν νέοι φόροι, κόβονται μισθοί και συντάξεις γίνονται απολύσεις, ζητούνται μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές, κλείνουν επιχειρήσεις από τις τράπεζες που κινδυνεύουν να θέλουν νέα κεφάλαια σε λίγο ενώ στο βάθος έρχεται και ο αντίλογος για την καταπολέμηση της διαπλοκής με νέα αριστερή αντίληψη!

Το φιάσκο με τις τηλεοπτικές άδειες, βαφτίστηκε καταπολέμηση της διαπλοκής μόνο που σε αυτό πρωταγωνιστούσαν νέοι αριστεροί επιχειρηματίες που θα έβαζαν χρήματα που όμως μετά δεν συνέφερε ούτε αυτούς να τα βάλουν! Ο ΔΟΛ έκλεισε το mega δεν πληρώνει μισθούς και στηρίζεται στον ηρωισμό κάποιων απλήρωτων εργαζομένων κρατώντας υψηλά την τηλεθέασή του μόνο με ταινίες!

Η κυβέρνηση πάνω στον πανικό της μοίρασε και το πλεόνασμα τα Χριστούγεννα.
Χιλιάδες συνάνθρωποί μας νόμισαν ότι κάτι πήραν και ενθουσιάστηκαν...
Όταν όμως είδαν την επόμενη σύνταξή τους κομμένη παρατήρησαν ότι το ΕΚΑΣ είχε εξαφανιστεί ή είχε περικοπή σημαντικά οι άνεργοι δεν το πήραν(!) άνθρακες ο θησαυρός! Το ίδιο με το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης όπου οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να το πάρουν κλπ κλπ κλπ

Το ερώτημα που μπαίνει όμως είναι τι μας λέει ο κ. Αλέξης Τσίπρας στην βουλή τι ακριβώς.... ¨καυχιέται" ;

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έβγαζε την Ελλάδα από τα μνημόνια χωρίς νέα μέτρα για τους πολίτες με το ΔΝΤ να θέλει να πάρουμε μόνο μια "προληπτική γραμμή στήριξης" και να το ζητά το ίδιο(!) σήμερα τους παρακαλάει ο κ. Τσίπρας και του ζητούν νέα μέτρα.
Οι τράπεζες έμειναν ανοικτές χωρίς όρια αναλήψεων οι κκ Τσίπρας και Βαρουφάκης έβαλαν όρια των 420 ευρώ την εβδομάδα και οδήγησαν χιλιάδες επιχειρήσεις στον αφανισμό ( Μαρινόπουλος,Ηλεκτρονική Αθηνών κα).
Η Ελλάδα είχε βγει στις αγορές σήμερα ούτε λόγος δεν γίνεται με το χρηματιστήριο να καταρρέει και τα ομόλογα το ίδιο.
Το χρέος μεγάλωσε σήμερα ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση το κούρεψε πανηγυρικά!

Οι μεταρρυθμίσεις προχωρούσαν αδιάκοπα με την προηγμένη κυβέρνηση έργα Σαμαρά ήταν ο αγωγός ΤΑP, η αξιοποίηση των λιμανιών από τους κινέζους, τα περιφερειακά αεροδρόμια, η αξιοποίηση του Ελληνικού όπου ο κ. Τσίπρας παρουσίασε ως δικά του έργα αγότερα ενώ τα πολεμούσε όταν ήταν αντιπολίτευση ακόμα και τη ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπου την έδωσε πολύ κάτω σε τιμή αφού όταν ήταν στην αντεπίθεση μίλαγε για ξεπούλημα ο ίδιος όμως μετά την ξεπούλησε!

Κυρίως όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η χώρα πέρασε στην... ύφεση αυξήθηκε το δημόσιο χρέος και να μου το θυμηθείτε και αν ακόμα όλα τα μέτρα πάρει για να κλείσει την δεύτερη αξιολόγηση οι δανειστές θα ζητήσουν και άλλα.... αφού σειρά θα έχει η αμφισβήτηση στα πλεονάσματα του 3.5 % που ο ίδιος πρότεινε και θα τεθεί θέμα GREXIT και παραμονής στο ευρώ!

Πριν δύο χρόνια όλα αυτά είχαν κλείσει.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου δημοσκοπικά ανεβαίνει καθημερινά ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με την ΝΔ πρώτο κόμμα με σημαντική διαφορά εκεί βασίζει την ρητορική του κάτι που ο πρωθυπουργός δεν το κατάλαβε αφού θέλει να πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα βγάλει τετραετία πολεμώντας ουσιαστικά με ότι απόμεινε στην χώρα!

Α.... ξέχασα πολεμώντας επίσης και την διαπλοκή ....(με νεα διαπλοκή) που μέχρι σήμερα σέρνει χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία....

Ας δούμε τα σχετικά Βίντεο:
https://youtu.be/FCzSkbY8vvE
https://youtu.be/B6EW_2dFjHM

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση