GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ! Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ του Νίκου Ρούσση...

Δεν φθάνει που τον «δείρανε» ζητάνε και το ...βόδι.   Σαράντα χρόνια δημοσιογράφος, στο μάχιμο ρεπορτάζ, ο Νίκος Ρούσσης , με διακρίσ...

Δεν φθάνει που τον «δείρανε» ζητάνε και το ...βόδι. 

 Σαράντα χρόνια δημοσιογράφος, στο μάχιμο ρεπορτάζ, ο Νίκος Ρούσσης, με διακρίσεις εδώ και στην Ευρώπη, απολύθηκε τον Μάρτιο του 2015, από ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Στρασβούργο ...τηλεφωνικά και χωρίς να του δοθούν εξηγήσεις, για τους λόγους της απόλυσης του. 

Ο μέχρι τότε «φίλος» του όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος  και διορισθείς από τη σημερινή κυβέρνηση Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Μιχάλης Ψύλος, φέρεται να έχει παραδεχθεί σε στενό κύκλο δημοσιογράφων στην Θεσσαλονίκη, ότι τον «Ρούσση τον φάγανε τα καρότα».  Ανεξάρτητα από το ποια βάση έχει αυτό, ο βετεράνος δημοσιογράφος  μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, είχε γράψει  ποιος ήταν ο φέρελπις νεανίας πολιτικός, που αρέσκονταν on camera να επιδεικνύει τις σεξουαλικές του ιδιαιτερότητες. «Πλήρωσε» άραγε αυτή την αποκάλυψη που είχε κάνει;

Πάντως λίγους μήνες αργότερα και μ’ αφορμή μία οργίλη ανάρτηση του, στην σελίδα του στο facebook,  διανθισμένη με δόσεις χιούμορ και απαξίωσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ, από κοινού με την εκπρόσωπο  των εργαζομένων του Πρακτορείου Ασπασία Βελονάκη, τον εγκάλεσαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ισχυριζόμενοι ότι το εν λόγω post είχε θίξει την τιμή και την υπόληψη τους. Ο Ν. Ρούσσης έστειλε την απολογία του (που φιλοξενήθηκε και σε πολλά δημοσιογραφικά σάϊτ) και μέχρι σήμερα, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, δεν έχει συνεδριάσει για την έκδοση απόφασης.

Ενα χρόνο μετά την προσφυγή των Ψύλου-Βελονάκη στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, ο Νίκος Ρούσσης, που διαμένει μόνιμα στο Στρασβούργο της Γαλλία από το 2006, κλήθηκε από τις γαλλικές αρχές να παραλάβει «Κλητήριον Θέσπισμα», της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, με το οποίο καλείται να παρουσιασθεί ενώπιον του Β! Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατηγορούμενος ότι: « τέλεσε με περισσότερες από μία πράξεις, περισσότερα από ένα εγκλήματα, που τιμωρούνται από τον νόμο, με πρόσκαιρες στερητικές της ελευθερίας ποινές».

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός στο χώρο των ανθρώπων της ενημέρωσης ότι ο δημοσιογράφος, που έχει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και ειδικά στα social media όπως συμβαίνει σε όλες τις δυτικές χώρες, κατηγορείται για όσα δημοσίευσε στην σελίδα του στο facebook, μόνον για τους δύο εγκαλούντες και όχι για την σωρεία επικριτικών αναρτήσεων, για τα πεπραγμένα της παρούσης κυβέρνησης.

Ηδη πλανάται και το ερώτημα, μήπως στα πλαίσια μιας  γενικότερης πολιτικής  να φιμωθούν οι αντίθετες προς την εξουσία  φωνές, επιχειρείται να «εξασφαλισθεί» η καταδίκη του, προκειμένου αυτή να αποτελέσει «δεδικασμένο» και «πλατφόρμα» για την υλοποίηση  σχεδίων που κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες απεργάζονται και - εκτός των μηνύσεων και αγωγών εναντίον μη αρεστών δημοσιογράφων- αποσκοπούν και στην επιβολή περιοριστικών κανόνων έκφρασης στο facebook. 
Ο Mediaκος

1 σχόλιο

  1. ΟΤΑΝ ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΙΣΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕΣ ΤΟΤΕ.
    ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ!
    ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΣ.
    ΗΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ.
    ΣΤΟ ΑΠΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΑΤΣΙΚΑΣ.
    ΕΔΙΩΧΝΕ ΟΤΙ ΔΕΒ ΗΤΑΝ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση