GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΩΣ ΡΕΛΙΖΕΥΤΗΚΕ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ο υπουργός Σπίρτζης (ΒΙΝΤΕΟ)...

Βασίλης Δεληγκάρης   Αμόρφωτος άνθρωπος ο Υπουργός Σπίρτζης, δεν ξέρει ούτε πότε άρχισε ο Α' Παγκ.Πόλεμος ούτε πότε απελευθερωθηκαν...

Βασίλης Δεληγκάρης 
Αμόρφωτος άνθρωπος ο Υπουργός Σπίρτζης, δεν ξέρει ούτε πότε άρχισε ο Α' Παγκ.Πόλεμος ούτε πότε απελευθερωθηκαν τα Ιωάννινα. Το μόνο που ξέρει είναι 11880...και ότι τελείωσε η λιτότητα !
------------------------------------------------
Την πεποίθηση πως «τελειώνει ο κατήφορος και η ύφεση» εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης από τα Ιωάννινα, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Μετά το τέλος της παρέλασης  δεν δίστασε να παραλληλίσει τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup με τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες των Ελλήνων, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως: «Γιορτάζουμε σήμερα και την έξοδο από την κρίση».
Συγκεκριμένα είπε : «Η σημερινή ημέρα, η απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, συμπίπτει με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μετά από πολύ μεγάλη μάχη για τη χώρα. Όπως στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο το ηθικό φρόνημα των Ελλήνων είχε ανέβει και με την απελευθέρωση της πόλης άνοιξε ο δρόμος για την απελευθέρωση της υπόλοιπης Ελλάδας, γιορτάζουμε σήμερα και την έξοδο από την κρίση με τις προσπάθειες που έχουν γίνει και τελεσφορούν να βγει επιτέλους ο ελληνικός λαός από το χάλι που μπήκε τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε πως τελειώνει αυτός ο κατήφορος τελειώνει η ύφεση».

Όμως:
-Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον διάδοχο, τότε, Κωνσταντίνο έγινε το 1913, στο πλαίσιο του Α' Βαλκανικού Πολέμου (1912-13) και όχι βέβαια στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
-Ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε το 1914, με την Ελλάδα να περιλαμβάνει πλέον στην επικράτειά της και τα Ιωάννινα. Η  Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένων και των Ιωαννίνων) ενεπλάκη στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο μόλις το καλοκαίρι του 1917.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση