GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σειρήνες διάσπασης στο Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας

Η συνέλευση του Δημοκρατικού Κόμματος έληξε το απόγευμα στο ξενοδοχείο Πάρκο Ντέι Πρίντσιπι της Ρώμης, χωρίς να εισακουσθεί η έκκληση ...


Η συνέλευση του Δημοκρατικού Κόμματος έληξε το απόγευμα στο ξενοδοχείο Πάρκο Ντέι Πρίντσιπι της Ρώμης, χωρίς να εισακουσθεί η έκκληση της εσωκομματικής μειοψηφίας. Κατά την παρέμβασή του, ο περιφερειάρχης της Απουλίας, Μικέλε Εμιλιάνο, ζήτησε από τον Ματέο Ρέντσι να δοθεί περισσότερος χρόνος και να διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, όχι τον Μάιο, αλλά τον Ιούλιο ή μετά το καλοκαίρι.

Κύριος στόχος του αιτήματος αυτού, ήταν να μπορέσουν και οι άλλοι υποψήφιοι στην γραμματεία, εκτός από τον Ρέντσι, να παρουσιάσουν τις θέσεις τους στα μέλη και στους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Ρέντσι, όμως, ο οποίος παραιτήθηκε, όπως προβλέπει το καταστατικό, για να μπορέσει να διεξαχθεί το συνέδριο, δεν θέλησε να δευτερολογήσει. Στελέχη του κόμματος, δε, που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην δήμαρχο της Φλωρεντίας, απάντησαν ότι το συνέδριο, τυπικά, έχει ήδη αρχίσει και δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές ως προς τον χρόνο διεξαγωγής του.

Ο Ματέο Ρέντσι κατέστησε σαφές, πάντως, ότι πρόκειται και πάλι να θέσει υποψηφιότητα για την θέση του γραμματέα του κόμματος, διότι «είναι κάτι που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να του απαγορεύσει».

Με κοινό ανακοινωθέν τους, τα τρία στελέχη της μειοψηφίας του Δημοκρατικού Κόμματος Μικέλε Εμιλιάνο, Ρομπέρτο Σπεράντσα και Ενρίκο Ρόσσι, κατηγορούν τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ότι είναι αυτός που επέλεξε την διάσπαση του Δημοκρατικού Κόμματος. Η κοινή αυτή απάντηση των τριών στελεχών της μειοψηφίας στον Ρέντσι θεωρείται, ουσιαστικά, ως επισημοποίηση της διάσπασης του Δημοκρατικού Κόμματος, και ως το πρώτο βήμα για την δημιουργία μιας νέας, αριστερής πολιτικής δύναμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση