GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σουλτς εκτοξεύει τα ποσοστά του SPD και βάζει σε μπελάδες τη Μέρκελ

Εντυπωσιακή άνοδο της τάξεως του 8% καταγράφουν μέσα σε ένα μήνα τα ποσοστά των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών μετά την ανάδειξη του Μάρτι...


Εντυπωσιακή άνοδο της τάξεως του 8% καταγράφουν μέσα σε ένα μήνα τα ποσοστά των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών μετά την ανάδειξη του Μάρτιν Σουλτς σε υποψήφιο για την προεδρία στις εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα DeutschlandTrend για λογαριασμό του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ARD.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών ανέρχεται στο 28%, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγράψει η κεντροαριστερή παράταξη μετά τις εκλογές του 2013, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ προηγούνται μεν, αλλά με ποσοστό 34%, μειωμένο κατά 3 μονάδες τον τελευταίο μήνα.

Αν θεωρητικά οι Γερμανοί ψήφιζαν απευθείας τον καγκελάριο της χώρας, ο Μάρτιν Σουλτς θα επικρατούσε με ποσοστό 50%, έναντι 34% της Άνγκελα Μέρκελ, με την υποστήριξη προς τον πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να ενισχύεται κατά 9 μονάδες, ενώ την υποστήριξη προς τη Μέρκελ να υποχωρεί κατά 7 μονάδες.

Η έρευνα δίνει ποσοστό 12% στο αντιμεταναστευτικό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία”, μειωμένο κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Οι Πράσινοι και το αριστερό Die Linke υποχωρούν από μία μονάδα και βρίσκονται στο 8%, ενώ το φιλελεύθερο FDP ενισχύεται κατά μία ομάδα, στο 6%.

Πάντως, παρά τα βελτιωμένα ποσοστά των Σοσιαλδημοκρατών, το σχέδιό τους για σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης με τη συνεργασία των Πρασίνων και του Die Linke δε φαίνεται να είναι τόσο ρεαλιστικό όσο ένας νέος “μεγάλος συνασπισμός” μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών και Χριστιανοδημοκρατών, που θεωρείται το πιθανότερο σενάριο για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση