GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΝΦΙΑ: Τι φόρο ακινήτων θα πληρώσουμε φέτος και το 2018

Χαρακτηρίστηκε ως ο πιο άδικος φόρος των μνημονίων αλλά και το πιο πετυχημένο εισπρακτικά μέτρο αφού απέφερε στα δημόσια ταμεία έσοδα 2...


Χαρακτηρίστηκε ως ο πιο άδικος φόρος των μνημονίων αλλά και το πιο πετυχημένο εισπρακτικά μέτρο αφού απέφερε στα δημόσια ταμεία έσοδα 2,65 δισ. ευρώ ετησίως. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα τον καταργήσει και θα τον αντικαταστήσει με έναν άλλο φόρο ο οποίος θα είναι δικαιότερος. Μόνο που ο ΕΝΦΙΑ αποδεικνύεται πολύ... σκληρός για να πεθάνει. Διατηρείται και φέτος και ενδεχομένως και το 2018.
Μάλιστα φέτος για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι ακριβότερος καθώς εκτός από το γεγονός ότι θα υπολογιστεί με βάση τις σημερινές πλασματικές αντικειμενικές αξίες, θα ισχύσει και η επέκταση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με έναν δικαιότερο φόρο ακινήτων, που θα αποδίδει μάλιστα και έσοδα λιγότερα περίπου κατά 30% σε σχέση με τη σημερινή του βεβαίωση (περίπου 3,5 δισ. ευρώ), μετατίθεται για το 2019. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ, που «παζαρεύει» η κυβέρνηση με τους δανειστές περιλαμβάνεται στα λεγόμενα αντισταθμιστικά μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν μόνο εφόσον επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο του 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση