GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bild: Η γερμανική κυβέρνηση γνώριζε από τον Νοέμβριο για τον κίνδυνο παγιδευμένων πακέτων από την Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η γερμανική κυβέρνηση ήταν ενήμερη ήδη από τον Νοέμβριο του 2016 για τον κίνδυνο αποστολής παγιδευμένων μ...


Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η γερμανική κυβέρνηση ήταν ενήμερη ήδη από τον Νοέμβριο του 2016 για τον κίνδυνο αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά πακέτων από την Ελλάδα.

Στο σχετικό της άρθρο επικαλείται έκθεση των μυστικών υπηρεσιών για την «Κατάσταση Ασφάλειας στη Γερμανία».

Η έκθεση, που βασίστηκε σε πληροφορίες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος (BKA), προειδοποιεί για τον κίνδυνο αποστολής επιστολών με εκρηκτικά από «ομάδες της άκρας αριστεράς ή από αριστερούς τρομοκράτες στην Ελλάδα».

Όπως σημειώνεται ακόμη, «η επικρατούσα άποψη στην Ελλάδα για γερμανικές ευθύνες σε ό,τι αφορά τη δυσχερή οικονομική κατάσταση» θα μπορούσε, σύμφωνα με την έκθεση των μυστικών υπηρεσιών, να χρησιμοποιηθεί «ως δικαιολογία για πράξεις βίας».

Οι μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο της «επέκτασης της ακτίνας δράσης ξένων εξτρεμιστικών οργανώσεων στη Γερμανία, για παράδειγμα με την αποστολή» παγιδευμένων πακέτων.

Το Βερολίνο δεν διαψεύδει

Απαντώντας σε ερώτηση της DW, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, ενώ αναφέρεται σε αυτά που είναι ήδη γνωστά για τους Πυρήνες της Φωτιάς, δεν παίρνει θέση στο βασικό ερώτημα, κατά πόσο δηλαδή ήταν από τον Νοέμβριο ενήμερη η γερμανική κυβέρνηση για τον κίνδυνο παγιδευμένων πακέτων από την Ελλάδα.

Προχθές Παρασκευή, πάντως, στο μπρίφινγκ που δόθηκε στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είχε δηλώσει άγνοια σε ότι αφορά την Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για τα πακέτα με εκρηκτικά προς το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, προς την έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση