GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τελευταία εντολή του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους: Υποχωρήστε ή αυτοκτονήστε

Καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ προελαύνουν στη Μοσούλη, από τα τελευταία προπύργια των τζιχαντιστών, ο ηγέτης του Ισλαμικού ...


Καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ προελαύνουν στη Μοσούλη, από τα τελευταία προπύργια των τζιχαντιστών, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους παραδέχτηκε ανοιχτα την ήττα της οργάνωσης από τομ διεθνή συνασπισμό, στη Συρία και το Ιράκ. 

Σύμφωνα με τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης, σε ομιλία του ο ηγέτης του ISIS συμβούλευσε τους μαχητές της οργάνωσης να τραπούν σε φυγή και να επιστρέψουν στις χώρες τους, είτε να ανατιναχθούν ανάμεσα στους εχθρούς, υποσχόμενός τους «72 παρθένες στον παράδεισο», όπως προβλέπει το Ισλάμ για τους μάρτυρες. 

Μάλιστα, η «αποχαιρετιστήρια» δήλωση του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι μοιράστηκε στους θρησκευτικούς ηγέτες του ISIS, ως τελευταία εντολή. 

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών τον Ιούνιο του 2014. Η συμμαχία υπό τις ΗΠΑ κατάφερε να απελευθερώσει το ανατολικό τμήμα της τον Ιανουάριο, ενώ η δυτική πλευρά της πόλης παραμένει υπό τον έλεγχο του ISIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση