GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τράπεζες προς ΟΤΟΕ: Η αβεβαιότητα αποτρέπει την επιστροφή της κανονικότητας στις τράπεζες και στην οικονομία

Η αβεβαιότητα αποτρέπει την επιστροφή των τραπεζών και της οικονομίας στην κανονικότητα, τονίστηκε στις συναντήσεις με τις Διοικήσεις τω...


Η αβεβαιότητα αποτρέπει την επιστροφή των τραπεζών και της οικονομίας στην κανονικότητα, τονίστηκε στις συναντήσεις με τις Διοικήσεις των Τραπεζών που ζήτησε η ΟΤΟΕ. Στις συναντήσεις συζητήθηκε ο ρόλος των Τραπεζών σε θέματα που αφορούν στην οικονομία και ειδικότερα στις επιχειρήσεις στα νοικοκυριά, στην καθημερινότητα των συναλλαγών, στις αναδιαρθρώσεις εργασιών καθώς και στις εκκρεμότητες ορισμού Διοικήσεων. Επίσης, αφορούσαν σε θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Χθες έγινε συνάντηση με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, ενώ έχουν ήδη προηγηθεί συναντήσεις με τις διοικήσεις της Τράπεζας Eurobank, της Τράπεζας Πειραιώς και το Προεδρείο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας.

Εκκρεμούν ακόμα οι συναντήσεις με τις Διοικήσεις της Alpha Bank και της Attica Bank, που θα γίνουν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στις συναντήσεις αυτές, η ΟΤΟΕ ζήτησε ενημέρωση για τα θέματα που έθεσε και κατέστησε σαφείς τις θέσεις της που αφορούν στην αναγκαιότητα οι Τράπεζες να διαδραματίσουν το ρόλο τους και να συμβάλλουν στην στήριξη της πραγματικής οικονομίας και στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Παράλληλα, ζήτησε διαβεβαιώσεις για την προστασία της απασχόλησης στον κλάδο στο νέο περιβάλλον και την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων της Κλαδικής Σ.Σ.Ε.

Τέλος, επεσήμανε ότι, οι αλλαγές στην μετοχική σύνθεση των Τραπεζών που προέκυψαν από τη 3η ανακεφαλαιοποίηση, δεν μπορεί να έχουν χαρακτηριστικά κερδοσκοπικών επιλογών που θα λειτουργήσουν με σύνδρομα αφελληνισμού του τραπεζικού.

Οι θέσεις των Διοικήσεων των Τραπεζών, με μικρές παραλλαγές, συνοψίζονται στα εξής:

Η καθυστέρηση να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση δημιουργεί ανησυχία για τις εξελίξεις και εγκυμονεί κινδύνους για την οικονομία.

Χρειάζεται να προχωρήσουν άμεσα νομοθετικές ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και τον τρόπο αντιμετώπισής τους (Εξωδικαστικός συμβιβασμός, νομική προστασία των τραπεζικών υπαλλήλων για τη ρύθμιση των δανείων κ.λπ.)

Υπάρχει δυνατότητα πιστωτικής επέκτασης για καλές και με προοπτική επιχειρήσεις, αλλά δεν υπάρχουν αιτήματα χρηματοδότησης επειδή το γενικότερο κλίμα δεν είναι ευνοϊκό.

Για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στην οικονομία και στη χώρα, πρέπει να διασφαλιστεί:

α) η μη περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης

β) η αποτροπή οικονομικού ατυχήματος

Οι τρέχουσες εξελίξεις και η αβεβαιότητα δεν επιτρέπουν στο τραπεζικό σύστημα να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Το ενδεχόμενο να απαιτηθεί 4η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, θα είναι καταστροφικό για την οικονομία και τη χώρα.

Η τάση επιστροφής κάποιων καταθέσεων στις Τράπεζες, που παρατηρήθηκε στα τέλη του 2016, αντιστράφηκε με απόσυρση καταθέσεων στις αρχές του 2017.

Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για να παρέμβει με κάθε δυνατό τρόπο, προκειμένου να υπερασπίσει τόσο τα δικαιώματα των εργαζομένων στις Τράπεζες όσο και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, που πλήττεται σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση