GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Eφετείο εξάλειψε την ποινή φυλάκισης στον "Γέροντα Παστίτσιο"

Τέλος καλό όλα καλά για τον Φίλιππο Λοΐζο ο οποίος ως «Γέροντας Παστίτσιος» σατίριζε το 2012 μέσω Facebook τα υποτιθέμενα θαύματα και πρ...

Τέλος καλό όλα καλά για τον Φίλιππο Λοΐζο ο οποίος ως «Γέροντας Παστίτσιος» σατίριζε το 2012 μέσω Facebook τα υποτιθέμενα θαύματα και προφητείες του μοναχού Παΐσιου.
Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων εξάλειψε τηδεκάμηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή που του είχε επιβάλλει το πρωτόδικο δικαστήριο για εξύβριση θρησκεύματος κατ' εξακολούθηση, επικαλούμενο τον Ν. 4411/2016 που παύει το αξιόποινο πλημμελημάτων-πταισμάτων που είχαν τελεστεί μέχρι 31/3/2016 και για τα οποία προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως 2 έτη.
Η σάτιρα του Λοΐζου είχε προκαλέσει την αντίδραση της Χρυσής Αυγής και παραεκκλησιαστικών οργανώσεων. Το θέμα έφτασε στη Βουλή όπου ο βουλευτής της ΧΑ Χρ. Παππάς υποστήριξε ότι "ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο".
Κατόπιν αυτού δόθηκε εντολή άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών και έτσι ταυτοποιήθηκε ότι διαχειριστής της επίμαχης σελίδας ήταν ο Λοΐζος, ο οποίος και συνελήφθη με την κατηγορία της βλασφημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση