GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε αμέσως μετά το φαγητό

Η πίεση κάτω από την οποία προσπαθεί ο άνθρωπος να προλάβει τις υποχρεώσεις του, είναι μεγάλη. Αυτό οδηγεί τις περισσότερες φορές, να κ...


Η πίεση κάτω από την οποία προσπαθεί ο άνθρωπος να προλάβει τις υποχρεώσεις του, είναι μεγάλη. Αυτό οδηγεί τις περισσότερες φορές, να καθιερώνουμε διατροφικές συνήθειες, ιδιαίτερα αρνητικές για την υγεία μας.
Ας μάθουμε τι ακριβώς δεν πρέπει να κάνουμε μετά το φαγητό και γιατί
Ντους ή μπάνιο
Όταν κάνουμε ντους ή μπάνιο, η θερμοκρασία του σώματός μας είναι ελαφρώς αυξημένη, καθώς ο οργανισμός στέλνει στο δέρμα λίγο περισσότερο αίμα από το σύνηθες. Αυτό μπορεί να διαταράξει τη διαδικασία της πέψης και να επιβραδύνει την απορρόφηση της τροφής.
Η ιδανική ώρα για μπάνιο είναι 30 λεπτά μετά από ένα γεύμα.
Τσάι
Ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι μετά από ένα γεύμα για μερικούς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του φαγητού. Όμως, μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το αβλαβές ρόφημα αποτρέπει την απορρόφηση του σιδήρου – βασικού ιχνοστοιχείου που παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό. Ως εκ τούτου, μέσα σε μια ώρα μετά από ένα γεύμα, το τσάι δεν πρέπει να καταναλώνεται από άτομα που πάσχουν από έλλειψη σιδήρου, παιδιά και έγκυες γυναίκες.
Οι ενήλικες είναι προτιμότερο να πιουν ένα φλιτζάνι καφέ, το οποίο, δεν συνιστάται να πίνετε με άδειο στομάχι, ή να το συνοδέψετε με ένα ποτήρι νερό.
Ύπνος
Ο μύθος ότι το φαγητό πριν από τον ύπνο είναι η άμεση αιτία της αύξησης βάρους, έχει από καιρό καταρριφθεί. Όμως σίγουρα υπάρχουν αρνητικές συνέπειες. Ο ύπνος με γεμάτο στομάχι προκαλεί πολλές διαταραχές, όπως η εμφάνιση της καούρας, της παλινδρόμησης, και την αύξηση της οξύτητας του στομάχου. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι ο ύπνος αμέσως μετά από ένα γεύμα αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
Οι ειδικοί συμφωνούν ότι μπορείτε να κοιμηθείτε με ασφάλεια, τουλάχιστον 2 ώρες μετά το γεύμα.
Γυμναστική
Δεν έχει σημασία πόσο δελεαστική είναι η ιδέα να πάτε αμέσως στο γυμναστήριο, και οι ειδικοί δεν το συνιστούν. Το γεμάτο στομάχι μπορεί να προκαλέσει δυσφορία σε μορφή λόξυγγα και ναυτία, καθώς και πιο σοβαρές συνέπειες, με τη μορφή αυξημένων και τραυματικών επιληπτικών κρίσεων.
Αν δεν μπορείτε να περιμένετε μετά από ένα γεύμα, είναι προτιμότερο να πάτε ένα ήσυχο περίπατο και μπορείτε να κάνετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής τουλάχιστον 2 ώρες μετά το γεύμα.
Κάπνισμα
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της πέψης εμπλέκονται σχεδόν όλα τα συστήματα του οργανισμού μας. Σε αυτό το σημείο, η νικοτίνη απορροφάται με διπλάσιο ρυθμό, αυξάνοντας σε μεγάλο βαθμό τις βλαβερές συνέπειες. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι το κάπνισμα μπορεί να εμποδίσει τη διαδικασία της αφομοίωσης των βιταμινών και των ανόργανων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων του ασβεστίου και των βιταμινών C και D, και το κάπνισμα μπορεί να ακυρώσει ακόμα και το υγιεινό γεύμα.
Φυσικά, είναι καλύτερα να παρατήσετε εντελώς το κάπνισμα. Αλλά αν δεν αντέχετε χωρίς τσιγάρο, καπνίστε τουλάχιστον 20 λεπτά αργότερα μετά το γεύμα.
Πηγή: medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση