GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρατούνται οι συγγενείς του δράστη του Ορλί

Ο αδελφός και ο εξάδελφος του Γάλλου που επιτέθηκε χθες, Σάββατο, στο αεροδρόμιο του Ορλί κοντά στο Παρίσι, σε μια στρατιωτικό που εκ...


Ο αδελφός και ο εξάδελφος του Γάλλου που επιτέθηκε χθες, Σάββατο, στο αεροδρόμιο του Ορλί κοντά στο Παρίσι, σε μια στρατιωτικό που εκτελούσε περιπολία, πριν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας, εξακολουθούν να βρίσκονται σήμερα υπό κράτηση, ενώ ο πατέρας του αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Ο πατέρας και ο αδελφός του Ζιγέντ Μπεν Μπελγκασέμ παρουσιάσθηκαν αυτοβούλως αργά χθες το πρωί στο αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, ο δράστης, αφού πυροβόλησε αστυνομικούς στη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιούσαν σε οδό βόρεια του Παρισιού μιάμιση ώρα πριν από την επίθεση στο Ορλί, είχε έρθει σε επαφή μαζί τους και τους είχε εξομολογηθεί πως έκανε «μια βλακεία».

Ο εξάδελφος του δράστη παρουσιάσθηκε κι αυτός αυτοβούλως στην αστυνομία μερικές ώρες αργότερα. Είχε συναντήσει τον δράστη τη νύκτα που προηγήθηκε των γεγονότων σε ένα μπαρ παρισινού προαστίου.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να ρίξουν φως στη διαδρομή και στο ψυχολογικό προφίλ του Ζιγέντ Μπεν Μπελγκασέμ, ένας 39χρονου Γάλλου, ληστή καθ' υποτροπήν, ο οποίος είχε εμφανίσει ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης.

Η νεκροτομή της σορού του πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας κυρίως για να προσδιοριστεί αν τη στιγμή των γεγονότων ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Βρισκόταν σε «ένα είδος φυγής προς τα εμπρός με μια όλο και πιο καταστροφική διαδικασία» σχολίασε χθες το βράδυ ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν.

Τη στιγμή της επίθεσης, είχε φωνάξει στους στρατιωτικούς: «Αφήστε τα όπλα σας! Τα χέρια στο κεφάλι! Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξουν νεκροί».

Ο Ζιγέντ Μπεν Μπελκασέμ είχε ρίξει καταγής έναν σάκο που περιείχε ένα μπιντόνι με υδρογονάνθρακες ακρίβως πριν από την επίθεση. Οι αστυνομικοί βρήκαν επάνω του 750 ευρώ, ένα αντίτυπο του Κορανίου, ένα πακέτο τσιγάρα και έναν αναπτήρα και στο σπίτι του στα προάστια μερικά γραμμάρια κοκαΐνης και μια ματσέτα.

Η εισαγγελία άρχισε έρευνα κυρίως για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα δολοφονίας προσώπων που ασκούν δημόσια εξουσία, σε σχέση με μια τρομοκρατική επιχείρηση, καθώς και για σύσταση τρομοκρατικής και εγκληματικής συμμορίας κακοποιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση