GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τελευταίο ταξίδι στην Τουρκία για το Παναγία Τήνου!

Ένα χρόνο μετά την ημιβύθιση του μέσα στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγία Τήνου» πρώην «Άγ. Γεώργιος» αναχ...


Ένα χρόνο μετά την ημιβύθιση του μέσα στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγία Τήνου» πρώην «Άγ. Γεώργιος» αναχωρεί με προορισμό διαλυτήριο στην Τουρκία, με τη βοήθεια ρυμουλκού.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 8 το πρωί της Τρίτης από το σημείο που βρίσκεται κοντά στη πύλη Ε4.

Το πλοίο βρίσκονταν ημιβυθισμένο στο λιμάνι του Πειραιά από πέρσι στις 26 Απριλίου, όταν είχε παρουσιάσει εισροή υδάτων υπό αδιευκρίνιστη αιτία, παίρνοντας δεξιά κλίση 40 μοιρών.

Το πλοίο είχε κατασχεθεί για οφειλές στο ΝΑΤ, ενώ τη διαχείριση του ναυαγίου είχε αναλάβει ο ΟΛΠ.

Η ιστορία του...

Δρομολογήθηκε σε γραμμές της Ολλανδίας μέχρι το 1978 ενώ δυο φορές εκτέλεσε έκτακτα δρομολόγια για χάρη της εταιρείας του το 1967 και το 1971... Το 1978 τον Ιούλιο σταμάτησε τα δρομολόγια και έδεσε μέχρι τον Οκτώβριο όπου πουλήθηκε στη Ακτοπλοΐα Βεντουρη.
 
Ονομάστηκε αρχικά ΚΑΠΤΑΙΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και δρομολογήθηκε στη γνώριμη γραμμή του : Πειραιά Σύρο Τήνο Μύκονο. Το 1981 παίρνει και το γνωστό σε όλους μας όνομα του ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ και φυσικά συνεχίζει στη γραμμή του...στα μέσα της δεκαετίας του 80 επίσημα πλέον ανήκει στην VENTOURIS SEA LINES όπου το έχουν γνωρίσει και οι περισσότεροι ενώ το 1990 περνά για λίγο στα χέρια της Α.Κ.VENTOURIS (σημερινής C-LINK) και αμα τη επιστροφή του στη V.S.L. το βρίσκουν χαλεποί δυστυχώς καιροί...1994 και μετονομάζεται σε ΑΡΤΕΜΙΣ (αφού έχει έρθει πλέον το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ 2) και λίγο αργότερα το 95 δένει κι αυτό λόγο της πτώχευσης της εταιρείας.

Το 1996 το αγοράζει με πλειστηριασμό η ΜΙΝΟΑΝ CRUISES και κάνει κρουαζιέρες ως ΑΡΤΕΜΙΣ μεταξύ Σαντορίνης και Ηρακλείου με προσέγγισης σε Ρέθυμνο και Αγ. Νικόλαο. Το 2001 εγκαταλείπει πλέον οριστικά την Ελλάδα και με το "όνομα" ΤΕΜΙS" παίρνει το δρόμο για την Alang.

Υπήρχε προειδοποίηση κινδύνου για το Παναγία της Τήνου αλλά την αγνόησαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση