GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έγινε κι αυτό: Έκλεψαν την πόρτα από εκκλησία της Κρήτης

Την αλουμινένια πόρτα της εκκλησίας της Παναγίας στο Σκαλάνι έβαλαν στο ... μάτι άγνωστοι δράστες οι οποίοι και την αφαίρεσαν με περίσσ...


Την αλουμινένια πόρτα της εκκλησίας της Παναγίας στο Σκαλάνι έβαλαν στο ... μάτι άγνωστοι δράστες οι οποίοι και την αφαίρεσαν με περίσσιο θράσος τις προηγούμενες ημέρες!
Η ...ασυνήθιστη κλοπή έγινε αντιληπτή από τις γυναίκες που επισκέπτονται την εκκλησία για να ανάβουν τα καντήλια, όταν με έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν βγάλει ολόκληρη την πόρτα, προφανώς για να πουλήσουν στην αγορά το αλουμίνιο... Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, οι ασυνείδητοι δράστες δεν προχώρησαν προς το εσωτερικό του μικρού ναού καθώς δεν διαπιστώθηκε να λείπει κάποιο εκκλησιαστικό αντικείμενο ή κάποια εικόνα.
"Το εκκλησάκι παραμένει ανοικτό, δεν κλειδώνουμε την είσοδο, οπότε ήταν εύκολο για τους δράστες να την αφαιρέσουν. Δυστυχώς είναι ένα από τα πολλά περιστατικά που καταγράφονται σε εκκλησίες και ξωκκλήσια της ενδοχώρας....", ανέφερε μιλώντας στο ekriti.gr ο πάτερ Αθανάσιος, ο οποίος άμεσα φρόντισε ώστε να αντικατασταθεί η πόρτα του ναού.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως σε καθημερινή βάση, καταγράφονται αντίστοιχα περιστατικά σε πολλές περιοχές της Κρήτης, με τους δράστες να αφαιρούν από εκκλησιαστικά αντικείμενα, ότι υπάρχει στα παγκάρια αλλά ακόμα και το ... λάδι που προορίζεται για τα καντήλια.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση