GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ! ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ "μαχαιριά" του Ραγκούση στον Παπανδρέου....

"Αθώοι καθαρά και χωρίς περιστροφές είναι οι κατηγορούμενοι για τη Μονή Βατοπεδίου", τονίζει ο πρώην Υπουργός με το ΠΑΣΟΚ Γιάν...

"Αθώοι καθαρά και χωρίς περιστροφές είναι οι κατηγορούμενοι για τη Μονή Βατοπεδίου", τονίζει ο πρώην Υπουργός με το ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προκαλώντας αίσθηση. 

Την ίδια ώρα δια του ΚΙΔΗΣΟ ο Γ. Παπανδρέου κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, για βιασύνη του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου.
«Οχτώ χρόνια μετά την πλήρη αφωνία, ο πρώην πρωθυπουργός αντί να μιλήσει για τη χώρα, αντί να εξηγήσει πώς την οδήγησε σε πλήρη εκτροχιασμό, βγήκε σήμερα ως αγανακτισμένος, για να πανηγυρίσει την απόφαση του Βατοπεδίου. Από την οποία μάλλον κατάλαβε ότι δικαιώθηκε...», αναφέρει το Κίνημα και επισημαίνει: «Οι "παραπλανηθέντες υπουργοί" του, με τη σημερινή δικαστική απόφαση παύουν να θεωρούνται "παραπλανημένοι", αφού το Δικαστήριο απεφάνθη ότι οι κατηγορούμενοι-υπάλληλοι "εκτελούσαν κυβερνητικές εντολές" (της δικής του δηλαδή κυβέρνησης)».
Σύμφωνα με το ΚΙΔΗΣΟ, «η έκταση που μεθόδευε με άκρα επιμέλεια το κυβερνητικό του επιτελείο να παραχωρηθεί στη Μονή Βατοπεδίου για να ανταλλαγεί κατόπιν με πολυτελή δημόσια ακίνητα, αναγνωρίζεται με τη σημερινή απόφαση ότι είναι "δημόσια". Ότι δηλαδή με τις κυβερνητικές του μεθοδεύσεις αντηλλάγησαν δημόσια ακίνητα που χαρίστηκαν, με δημόσια ακίνητα».
«Είναι θλιβερό για τους Έλληνες και τη χώρα, ότι κ. Καραμανλής, αν και πρώην πρωθυπουργός, μίλησε σήμερα ως άρχοντας της συγκάλυψης και του σκότους, μόνο και μόνο για να ρίξει εκ νέου σκιά στις δικές του ανομίες. Αυτά ως αρχή», τονίζεται στην ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών.

Αρκετοί ήδη κάνουν λόγο για (ανεξήγητη;) "μαχαιριά" του κ. Ραγκούση προς τον Γ. Παπανδρέου, μολονότι εκείνη την περίοδο ήταν (εκτός από ο πιο στενός συνεργάτης του)  γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και συμμετείχε σε όλες τις αποφάσεις για το χειρισμό (και) αυτής της υπόθεσης...
Ο Γιάννης Ραγκούσης έγραψε συγκεκριμένα στο Facebook:

2 σχόλια

  1. ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

    Καίει κυβέρνηση και Μαξίμου επιστολή Ψωμιάδη για Βατοπέδι

    Τη μισή κυβέρνηση και το Γραφείο του πρωθυπουργού είχε ενημερώσει για τις... χρυσές ανταλλαγές πριν από τρία χρόνια.

    Τουλάχιστον η μισή κυβέρνηση και σίγουρα το Μαξίμου γνώριζαν και εγγράφως για τις σκανδαλώδεις ανταλλαγές-παραχωρήσεις των οικοπέδων του Δημοσίου στη Μονή Βατοπεδίου, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2005, όταν έγιναν και τα πρώτα συμβόλαια με τις παραχωρήσεις των 76 οικοπέδων-φιλέτων στη Θεσσαλονίκη.

    Ο Θ. Ρουσόπουλος στις δύο πρόσφατες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του ισχυρίστηκε πως έμαθε για τις ανταλλαγές μόλις... τελευταία, «όπως όλοι οι Ελληνες πολίτες», όπως είπε χαρακτηριστικά.
    Πολλοί οι αποδέκτες. Σήμερα αποκαλύπτουμε τον μακρύ κατάλογο των αποδεκτών της επιστολής του Π. Ψωμιάδη στις 16 Δεκεμβρίου 2005, στην οποία αναφερόταν στις παραχωρήσεις των οικοπέδων της Θεσσαλονίκης στη Μονή Βατοπεδίου.

    Εκανε, μάλιστα, λόγο για «μυστικά μεθοδευμένη χαριστική ανταλλαγή» και προειδοποιούσε πως πιθανή δημοσιοποίηση του θέματος, πέρα από την αλγεινή εικόνα που θα προκαλούσε στην κοινή γνώμη για την κυβέρνηση, θα ξεσήκωνε και θύελλα αντιδράσεων.
    Η αποκάλυψη των ντοκουμέντων της αλληλογραφίας της νομαρχίας με την υπηρεσία πολιτικής γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης -τα έγγραφα για τις ανταλλαγές κοινοποιούνταν στο ίδιο το γραφείο του Π. Ψωμιάδη- υποχρέωσε τελικά τον νομάρχη να καταθέσει στο νομαρχιακό συμβούλιο την επιστολή.

    Η επιστολή, με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2005 και αριθμ. πρωτ. 4666, στάλθηκε πέντε μόλις μέρες πριν υπογραφούν, στο συμβολαιογραφείο της Αικατερίνης Πελέκη - Βουλγαράκη στην Αθήνα, από τον ηγούμενο Εφραίμ και από τον τότε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Γιώργο Ξηραδάκη τα δύο πρώτα συμβόλαια που παραχωρούσαν στη Μονή τα οικόπεδα της Θεσσαλονίκης.

    Αποδέκτες της επιστολής εκτός από τον πρωθυπουργό, ήταν οκτώ υπουργοί και υφυπουργοί, ο τότε γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά και ο γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου Αργύριος Καρράς.
    Οι υπουργοί ήταν οι εξής: ο υπ. Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, ο τότε υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγ. Μπασιάκος, ο υπ. Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος και η τότε υπ. Εθνικής Παιδείας Μ. Γιαννάκου. Επίσης, οι υφυπουργοί: Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντός, οι τότε υφυπ. Οικονομίας και Οικονομικών Χρ. Φώλιας και Π. Δούκας, καθώς και ο Αντ. Μπέζας που βρίσκεται μέχρι σήμερα στο ίδιο υπουργείο.

    Η επιστολή του κ. Ψωμιάδη αποτελεί ένα ακόμη ντοκουμέντο που δείχνει ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και το Μαξίμου γνώριζαν και έπρατταν εν κρυπτώ. Επίσης το ότι ο Π. Ψωμιάδης σιώπησε και συνήργησε στις μεταβιβάσεις, αποτελεί ένα επιπλέον στοιχείο υπήρξε κεντρικός άνωθεν σχεδιασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ και ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2007.
    Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012
    -------------------------

    ΖΟΡΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ !

    Ο κ. Ζορµπάς παρέδωσε ένα «δηλητηριώδες» πόρισµα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που αναφερόταν σε ευθύνες πολιτικών προσώπων και σε διοχέτευση προμηθειών σε «συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».
    Ποιος ήταν ο πολιτικός χώρος που πήγαν τα χρήματα , κύριε Καραμανλή; Είναι αλήθεια;
    Τί άλλα στοιχεία επί πλέον απαιτούνται για να μάθουμε ποιοι είναι ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ; Πως κ. Καραμανλή αποφάσισες να κλείσεις τη βουλή; Τι φοβόσουνα; Ποιους ήθελες να.....
    προστατέψεις;

    ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΗΓΑΝ ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ;
    Ποιές παρανομίες ήταν τόσο ΜΕΓΑΛΕΣ; Ποιοι Νεοδημοκράτες υπουργοί κινδύνευαν για τα κακουργήματα που είχαν διαπραχθεί;

    Καραμανλική Δημοκρατία. "Κλείστε το μπορδ... τη Βουλή" λέγεται ότι είπε!

    Την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος κατέρριπτε το παγκόσµιο ρεκόρ δανεισµού διεκδικώντας από τις αγορές το ποσό του 1 δισ. ευρώ την εβδοµάδα (!) προκειµένου να εξυπηρετεί τις λήξεις των οµολόγων , τους τόκους του δηµόσιου χρέους και τα «φρέσκα» ελλείμματα που δηµιουργούσε , ογκώδη κουτιά µε έγγραφα περνούσαν τις πύλες της Βουλής για να αποτελέσουν το αντικείµενο εξεταστικών επιτροπών.
    Εκείνο το ζεστό απόγευµα και µόλις έναν µήνα πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου στο Μέγαρο Μαξίµου ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά της εξουσίας από την πληροφορία ότι το ΠΑΣΟΚ σχεδίαζε να καταθέσει στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των δοµηµένων οµολόγων.

    Ο κ. Καραµανλής συζήτησε µε τον διευθυντή του γραφείου του κ. Ι. Αγγέλου και τον «υπερυπουργό» Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο και αποφάσισε να «κλείσει τη Βουλή».

    Οι αντιρρήσεις του κ. Σιούφα,ο οποίος είχε δηµοσιοποιήσει το πρόγραµµα των κοινοβουλευτικών εργασιών της επόµενης εβδοµάδας, αγνοήθηκαν.

    Προεδρικό διάταγµα που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δηµοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας και θυροκολλήθηκε τη νύχτα εκείνης της Παρασκευής «επέβαλλε» τη λήξη των εργασιών της Β’ τακτικής συνόδου της ΙΒ’περιόδου της Βουλής και εξασφάλισε την παραγραφή των ποινικών ευθυνών για όσες αποφάσεις ελήφθησαν την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης Καραµανλή – µεταξύ 2004 και 2007 !!!!!!!

    Γιατί τόση ! βιασύνη; Να μη μάθουμε σε ποιο κόμμα πήγαν τα λεφτά; να μη μάθουμε ΠΟΣΑ(;) ήταν και ποιοι τα...πήραν(;) Αυτή η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ και μόνο από το πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής καταπολέμησης του ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, αποδεικνύει το ανήθικο πολιτικό σύστημα.
    Έκλεψαν τα χρήματα και αυτοαθωώθηκαν; Και τολμάνε και μιλάνε για κλέφτες οι..επαγγελματίες

    Γιατί κύριε Καραμανλή έκλεισες τη Βουλή;
    Γιατί κύριε Παυλόπουλε "έκλεισες" τη Βουλή;
    Γιατί κύριε Καμμένε έκλεισε η Βουλή; Εσύ που ήσουν; μήπως δεν το άκουσες; μήπως δεν ενημερώθηκες;
    Ή μήπως "υπέκυψες" οπότε γιατί ζητάς την ψήφο μας; Πόσους βουλευτές έχεις από την βουλή εκείνου του διαστήματος; Αυτοί τι...ξέρουν; Αυτοί τι...υπέγραψαν;
    Γιατί κύριοι της Νέας Δημοκρατίας κλείσατε τη Βουλή; Γιατί κύριοι Βουλευτές των άλλων κομμάτων το..."βουλώσατε";

    Ο Πρόεδρος της Βουλής να έχει τοιχοκολλήσει το πρόγραμμα εργασιών της Βουλής για το επόμενο δεκαπενθήμερο, και να...ΑΚΟΥΕΙ από την… τηλεόραση ότι ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ !!!!!;;;;

    Τέτοιος ΠΑΝΙΚΟΣ πως εξηγείται; Με ποιο ηθικό δικαίωμα έκλεισαν τη Βουλή την Παρασκευή το βράδυ στις 22.00! Τι φοβόταν και τι φοβάται ο ΙΔΙΟΣ ο τέως πρωθυπουργός, που προέβη σε τέτοιο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα;
    Υπάρχει πουθενά έστω και ..ίχνος φιλοτίμου ;

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής παράδωσε τους αριθμούς των λογαριασμών, τα ποσά, και τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ !
    Καλά δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολιτικός;......

    Ψηφίσατε την παραγραφή της ΑΠΑΤΗΣ εις βάρος του Ελληνικού λαού και σήμερα αρκετοί από εσάς είσαστε ..ΠΑΛΙ βουλευτές και Υπουργοί;
    Και σήμερα ζητάτε ΘΥΣΙΕΣ από το λαό;
    Δηλαδή στη Βουλή διδάσκεται η αφιλοτιμία;

    Αναγνώστης σας
    στις 12:13 π.μ.
    Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

    http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/09/2007.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση