GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει - Κατά του διχασμού εντός της Ευρώπης ο Γκάμπριελ - ΦΩΤΟ

Η Ελλάδα συμπαρατάσσεται με τη Γερμανία και με όλους τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να χτίσουμε μια Ευρώπη ευημερούσα, αναπτ...


Η Ελλάδα συμπαρατάσσεται με τη Γερμανία και με όλους τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να χτίσουμε μια Ευρώπη ευημερούσα, αναπτυσσόμενη ανταγωνιστικώς, μια Ευρώπη που σέβεται τις βασικές αρχές και αξίες πάνω στις οποίες χτίστηκε, δηλαδή της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι πρέπει όλοι οι Ευρωπαίοι να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου και στην ηγεσία του, και να επισημάνουμε ότι θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε φαινόμενα τρομοκρατίας, κατά της ανθρωπότητας.
«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Θα υπερασπισθούμε τον Άνθρωπο και τη Δημοκρατία, απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση. Την υπεράσπιση αυτή, του Ανθρώπου και της Δημοκρατίας, εμείς οι Ευρωπαίοι τη νιώθουμε όχι μόνο για τους λαούς μας, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα, γιατί αυτή ακριβώς είναι η αποστολή της Ευρώπης. Σε ολόκληρο τον κόσμο να υπερασπισθεί την Ειρήνη, την Δημοκρατία, τον Άνθρωπο» σημείωσε.
Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη, επίσης, τον Γερμανό υπουργό για τις θέσεις της Γερμανίας, αναφορικά με το μέλλον και την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζοντας πως το γεγονός ότι η Γερμανία είναι αποφασισμένη να αγωνισθεί για τη συνοχή της Ευρώπης, την τιμά και την καθιστά έναν από τους βασικούς πυλώνες υπεράσπισης της συνοχής της Ευρώπης και της πορείας του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, ιδίως, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ρώμης, με αφορμή τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση της κρίσιμης συγκυρίας στην περιοχή μας, στη Μεσόγειο και ιδίως στο Αιγαίο, σημειώνοντας, ότι θα ενεργοποιήσουμε την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας και θα λάβουμε τις αποφάσεις που πρέπει, σχετικά με τη φύλαξη και την υπεράσπιση των συνόρων μας, των ευρωπαϊκών συνόρων και την επιβολή του σεβασμού του συνόλου του διεθνούς δικαίου και φυσικά, τον σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάννης. Και στον τομέα αυτό, ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, είναι εξαιρετικά χρήσιμη, η συνεργασία της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, και, βεβαίως, με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς το Ηνωμένο Βασίλειο, για τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση, υπογράμμισε ότι πρέπει οι Ευρωπαίοι να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικά τα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των συνόρων μας, τα θέματα της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας.
«Το θέμα της εσωτερικής ασφάλειας, όπως και το θέμα της εγκληματικότητας, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η κοινωνική ασφάλεια παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο, διότι είναι ουσιαστικά η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος» σημείωσε ο κ. Γκάμπριελ.
Καταλήγοντας, υπογράμμισε την ανάγκη να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε στη νότια Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία, στην Ισπανία, οι νέοι άνθρωποι να έχουν ξανά ευκαιρία να βρουν δουλειά και τάχθηκε κατά του διχασμού εντός της Ευρώπης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση