GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Ο Μακρόν ο πιο πειστικός υποψήφιος στο ντιμπέιτ

Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν ήταν ο πιο πειστικός υποψήφιος στο χθεσινό πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ...


Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν ήταν ο πιο πειστικός υποψήφιος στο χθεσινό πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με διαδραστική δημοσκόπηση της εταιρίας Harris που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και ενισχύειδύο άλλες δημοσκοπήσεις που είχαν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Μακρόν κατάφερε να πείσει το 38% εκείνων που παρακολούθησαν το ντιμπέιτ.

Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο εκείνων των αντιπάλων του. Η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν έπεισε το 33%, ενώ το ίδιο ακριβώς ποσοστό εμφανίζεται να έχει πεισθεί από τον υποψήφιο της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο συντηρητικός υποψήφιος του κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι ο οποίος έχει εμπλακεί σε οικονομικό σκάνδαλο, έπεισε το 27%.

Μετά το τηλεοπτικό ντιμπέιτ, το 22% εξέφρασαν την επιθυμία να δουν τον Μακρόν να κερδίζει τις προεδρικές εκλογές, σε σύγκριση με 20% για τη Λεπέν και 18% για τον Φιγιόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Στο μεταξύ, δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinionway δείχνει ότι η Λεπέν θα λάβει ποσοστό 27% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, με το ποσοστό της να παραμένει αμετάβλητο σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση, ο Μακρόν 24% , σημειώνοντας άνοδο μίας ποσοστιαίας μονάδας και ο Φιγιόν 18%, διατηρώντας αμετάβλητο το ποσοστό του.

Ο Μακρόν θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 61% έναντι 39% της Λεπέν.

Ο Φιγιόν θα κερδίσει τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 55% έναντι 45%, αν τα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση