GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑΤΙ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ   Εβδομηνταπεντάχρονος σήμερα, ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε είναι ο βετεράνος-αλεπού της πολιτικής της Γερμανίας. ...

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

 
Εβδομηνταπεντάχρονος σήμερα, ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε είναι ο βετεράνος-αλεπού της πολιτικής της Γερμανίας. Τα σοβαρότερα πολιτικά του διαπιστευτήρια τα έδωσε το 1990, όταν ως υπουργός Ειδικών Υποθέσεων της κυβέρνησης του καγκελάριου Χέλμουτ Κολ ανέλαβε επικεφαλής της ομάδας που θα διαπραγματευόταν με τους Ανατολικογερμανούς την επανένωση των δύο Γερμανιών.

Τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς, στο Μόναχο, μού τον γνώρισε ο Γερμανός συνάδελφος Γκούντερ Βαγκενλένερ, τότε γενικός γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων – ο οποίος ήταν και ο τελευταίος Γερμανός αιχμάλωτος στρατιώτης που απελευθερώθηκε από τους Σοβιετικούς. Υπενθυμίζω ότι έναν μήνα αργότερα, στην διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης, ο Β. Σόϊμπλε δεχόταν τρεις πυροβολισμούς από τον Ντίτερ Κάουφμαν, με αποτέλεσμα να υποστεί πολύ σοβαρές βλάβες στο πρόσωπο και στην σπονδυλική του στήλη. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο είχα προλάβει να ανταλλάξω κάποιες απόψεις μαζί του, τόσο ως προς το οικονομικό κόστος της επανένωσης των δύο Γερμανιών όσο και αναφορικά με την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και την πιθανή ολοκλήρωσή της έως το τέλος του 20ου αιώνα.

Σπεύδω να τονίσω ότι ο Β. Σόϊμπλε, αν και ακραιφνής φιλοευρωπαίος, δεν πολυπίστευε στην επιτυχία του εγχειρήματος για την δημιουργία μίας ενιαίας αγοράς. Πίστευε ότι οι διαφορές που υπήρχαν μεταξύ των χωρών μελών θα δημιουργούσαν προβλήματα και ήταν από τότε υπέρμαχος της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων. Είχε δε διατυπώσει επισήμως αυτή του την άποψη σε ένα κοινό άρθρο του με τον Γερμανό Χριστιανοδημοκράτη ευρωβουλευτή Καρλ Λάμερς, το οποίο στην εποχή του είχε κάνει πολύ θόρυβο. Την ιδέα αυτή ο σημερινός υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας δεν την έχει ποτέ εγκαταλείψει.

Αυτός είναι και ο λόγος που το 2011 συμβούλεψε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, να εξετάσει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη για μερικά χρόνια, προσφέροντας και οικονομική βοήθεια για να γίνει το βήμα αυτό. Κατά την άποψη του Β. Σόϊμπλε ήταν (και είναι) δύσκολο για την χώρα μας να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα χωρίς μεταρρυθμίσεις και δίχως το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος. Προκειμένου, λοιπόν, να αποφευχθούν τότε τα χειρότερα για την ευρωζώνη, ο Γερμανός υπουργός είχε προτείνει ανθρωπιστική βοήθεια, ενίσχυση των επενδύσεων μέσω του ΕΣΠΑ και διευκολύνσεις για επενδύσεις στον εθνικό πλούτο από funds του εξωτερικού. Με πιο απλά λόγια, με βάση την εμπειρία του από την ενσωμάτωση της Ανατολικής Γερμανίας στην Δυτική, πρότεινε μία παρόμοια συνταγή, κρίνοντας μάλλον αθεράπευτες τις στρεβλώσεις του ελληνικού πελατειακού κράτους.

Όμως, μετά την απόρριψη των προτάσεών του από τον Ευ. Βενιζέλο, στο μυαλό του Β. Σόϊμπλε άρχιζε να ωριμάζει η ιδέα ότι στην Ελλάδα έπρεπε να «πέσει» μία κεντροδεξιά κυβέρνηση που δεν ήθελε να κάνει παραγωγικές μεταρρυθμίσεις και να αντικατασταθεί με μία κυβέρνηση αριστερή, η οποία, ούσα αντιμνημονιακή, θα έφευγε από μόνη της από την ευρωζώνη. Και από την άποψη αυτή, όπως μάς πληροφόρησε πρόσωπο που γνωρίζει καλά τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας, ο τελευταίος μετά τα πρώτα δείγματα γραφής από τον ομόλογό του τότε Γ. Βαρουφάκη, δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για τα μέλλοντα να συμβούν.

Όπως γράφει ο καθηγητής Πάνος Καζάκος στο τελευταίο βιβλίο του Η Δραχμή (Δεν) Θα είναι Λύση (εκδόσεις Επίκεντρο), «σύμφωνα με όσα σήμερα γνωρίζουμε, το 2015 έγιναν σκέψεις για επιστροφή στην δραχμή και άλλες λύσεις σε ελληνικούς κυβερνητικούς θυλάκους, αλλά δεν ωρίμασαν, ούτε κατέληξαν σε συγκεκριμένα σχέδια δράσης. Μία ομάδα εργασίας λειτουργούσε υπό την εποπτεία του Γ. Βαρουφάκη. Την έκδοση νέου νομίσματος προετοίμαζε, όμως, καθώς φαίνεται, και άλλη μικρή ομάδα στελεχών της τότε κυβέρνησης. Είχαν γίνει ταξίδια σε χώρες της Λατινικής Αμερικής προκειμένου να συναφθούν συμφωνίες για την προμήθεια καυσίμων, φαρμάκων και κρέατος, καθώς και επισκέψεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην έκδοση νομισμάτων. Άλλοι υπουργοί αναζητούσαν εξωτερικούς πόρους, π.χ. από την Ρωσία, για την αντιμετώπιση των πρώτων δυσκολιών μετά από τυχόν απόφαση για έκδοση νέου νομίσματος».

Το αποκορύφωμα έτσι όλων των παραπάνω μεθοδεύσεων ήταν όταν, στις 10 Ιουλίου 2015, ήλθε επίσημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γερμανική πρόταση για «προσωρινή» έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Η ελληνική πλευρά ήταν και τις δύο φορές, το 2011-2012 και το 2015, απροετοίμαστη για αυτό το ενδεχόμενο, μολονότι εκεί οδηγούσε η μη εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου. Όπως δήλωνε ο Γ. Βαρουφάκης, «εργασθήκαμε θεωρητικά και επί χάρτου όσα έπρεπε να γίνουν σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος. Αλλά είναι άλλο πράγμα να το κάνεις αυτό σε επίπεδο 4-5 ανθρώπων και εντελώς διαφορετικό να προετοιμάσεις την χώρα γι’ αυτό. Για να προετοιμασθεί η χώρα χρειαζόταν μία εκτελεστική απόφαση και η απόφαση αυτή δεν ελήφθη ποτέ».

Είναι έτσι γεγονός ότι η περίφημη «κωλοτούμπα» του Αλέξη Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα και η από μέρους του αποδοχή και υπογραφή του τρίτου μνημονίου, κάθε άλλο παρά ικανοποίησαν τον Β.Σόϊμπλε. Γι’ αυτό και, παρά τα όσα δημοσίως λέει, επιμένει στην θέση του περί Ευρώπη δύο ή τριών ταχυτήτων και θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι μία «αθεράπευτη περίπτωση». Ωστόσο, στην παρούσα διεθνή συγκυρία όπου οι ΗΠΑ εμμέσως πλην σαφώς κήρυξαν πόλεμο εναντίον της Γερμανίας, συνειδητοποιεί ότι η κυβέρνηση των Συριζανέλ μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Κατά συνέπεια, στο μέτρο που ετοιμάζεται να πει «ναι σε όλα» στην δεύτερη αξιολόγηση, μαθαίνουμε από πολύ σοβαρή και έγκυρη πηγή ότι ο Β. Σόϊμπλε κάποιο δωράκι έχει υποσχθεί στον πρωθυπουργό μας. Προφανώς δε, θα το μάθουμε τις εβδομάδες που έρχονται.

Πηγή άρθρου: http://new-deal.gr/giati-o-sible-ithele-ton-tsipra/#ixzz4aZ7FEg2j

4 σχόλια

  1. Σήμερα όμως συναντήθηκαν Γερμάνια, Ιταλία, Ισπανία , Γαλλία ΚΑΙ συζήτησαν ΑΝΟΙΧΤΆ για την Ευρώπη ΔΥΟ ταχυτήτων..Εμείς είμαστε στη ΤΡΊΤΗ ούτε καν στην δεύτερη ταχύτητα..

    Για όσους ακόμα έχουμε τα λογικά μας αυτά που λέει ο Μητσοτάκης, Φώφη , Βενιζέλος, Λεβέντης ΚΑΙ sia θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτά που ΛΈΝΕ στον Ελληνικό Λάο ότι ανήκουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνη είναι ΈΝΑ μεγάλο παραμύθι ..δεύτερο την Ευρωζώνη δεν την ενδιαφέρουν τα περιβόητα ΣΎΝΟΡΑ της Ευρωζώνης..και τρίτο η ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν θα έλθει ΠΌΤΕ όσο κάθε τρεις ΚΑΙ ΛΊΓΟ έρχονται οι Δ-ΕΣΜΟΙ να ΑΞΙΟΛΟΓΟΎΝ την Ελλάδα μας/σας διότι αυτοί ΑΝΟΊΓΟΥΝ Η ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗΣ ..

    ΑΥΤΉ είναι η πολιτική ΑΣΤΆΘΕΙΑ φίλοι μου ΚΑΙ ΌΧΙ αν μαζευτούν όλοι οι πολιτικοί μας ΝΑ ΛΈΝΕ ΤΑ ΊΔΙΑ όπως νομίζουν Λεβέντης--Φώφη- Βενιζέλος - Θεοδωράκης και SIA...Αποκρατικοποίησης κύριοι σε φυσικά ΚΡΑΤΙΚΆ μονοπώλια , π.χ αεροδρόμια, λιμάνια, νερό, οδικά δίκτυα, σιδηροδρομικά δίκτυα, δίκτυα ενεργείας ΔΕΝ είναι επιχείρισης που φτιάχνουν πουλόβερ....Έτσι θα διαλύσουν και αγρότες και μικρομεσαίους και εργαζόμενους...

    Φαντάζεται να τα ελέγχει ΜΙΑ ΧΧΧ εταιρεία που θα φτάσουν οι τιμολογιακές ΤΙΜΕΣ στον μη ελαστικό πελάτη διότι δεν θα έχει να πάει ΠΟΥΘΕΝΑ ΆΛΛΟΥ >= ΣΕ ΆΛΛΟ ΜΑΓΑΖΊ= μη ελαστικός πελάτης... ΑΥΤΌ ΛΈΓΕΤΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΣΚΛΗΡΌ ΦΙΛΕΛΕΎΘΕΡΟ ΚΑΡΤΈΛ...για να μην μιλήσουμε για τους μισθούς στους ΕΚΕΊ εργαζομένων και της συνθήκες εργασίες...

    Ακούτε τον Μητσοτάκη να λέει για πλεόνασμα 2%, ο Τσίπρας για 3,5% ΞΈΡΕΤΕ τι είναι αυτό το ΠΛΕΌΝΑΣΜΑ μια μονάδα 1% του ΑΕΠ είναι ΕΝΑ ΔΙΣ ΟΚΤΑΚΌΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΥΡΏ όχι για τον ΛΑΌ, ΆΛΛΑ για να το παίρνει ο Μινώταυρος- ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ για τα χρέος...ΤΟ ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ;;; με 2% θα δίνουμε 6.5 ΔΙΣ ΕΥΡΏ ,μόνο στα τοκοχρεολύσια, το 3.5% 9 δις ευρώ ΤΟ ΧΡΌΝΟ ΜΌΝΟ ΣΤΑ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΎΣΙΑ...ΞΈΡΕΤΕ ΠΟΣΆ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ;; 500 δις ευρώ...ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ ΤΑ ΦΆΓΑΝΕ/ΜΕ;;..και για να είμαι δίκαιος [ΤΟ τσακάλι] ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ υπουργό οικονομίας διαφωνεί με τον Μητσοτάκη να δίνουμε λέει το 2% στο ΧΡΕΟΣ και το 1,5% για την ανάπτυξη...

    ΑΥΤΉ είναι όλη η αλήθεια που δεν τολμά να σας πει κανείς ΚΑΙ όποιος τα υποστηρίζει, η τα υπογράψει ΑΥΤΆ είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ο λαός θα πρέπει να ετοιμάζει τα σαμποτάζ του ΑΛΛΑ και να χύσει αν χρειασθεί με ευχαρίστηση το αίμα του για τα ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥ..

    Uros...Κάποιοι είναι έτοιμοι ΖΗΤΏ Η ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μας πει ο Κούλης πώς διαμορφώνεται κανονικότητα;... Μα φυσικά από το κάθε εγχώριο και διεθνές οικονομικό κατεστημένο που αποτελούν μια ελάχιστη πληθυσμιακή μερίδα...

    Το κοινωνικό στάτους για την ΝΕΑ δημοκρατιας -ΔΡΑΣΗ του Μητσοτάκη- Αδωνι- Βορίδη- Φωφης-και sia μετριέται φυσικά με το χρήμα...

    Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο πως οι λαοί μπορούν να ανεχτούν πολλά... Φτώχεια, κακουχίες, δυστυχίες, μα δεν μπορούν να ανεχτούν για πολύ την καταφανή έλλειψη δικαιοσύνης...Μιλάνε τα σόγια που έχουν πάρει τρισεκατομμύρια ευρό από το ΚΡΑΤΟΣ αυτή η οικογένεια παίρνει σήμερα μαζί με το ασκέρι τους πάνω από 2.000.000 εκατομμύρια ευρώ το ΜΗΝΆ από αυτό το ΚΡΑΤΟΣ που αυτοί δημιούργησαν και που σήμερα ΑΥΤΟΊ κατηγορούν....ΞΕΧΝΆΝΕ ΤΗΣ ΜΙΖΕΣ .. ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ... ΤΗΝ Siemens...

    Η πρωταρχική οδηγία μιας εταιρείας είναι να βγάζει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από το ανθρώπινο δυναμικό και να το έχει του χεριού της, με τον πιο αποδοτικό τρόπο να ξέρετε πως αυτού του είδους οι άνθρωποι αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή (μα και κάθε είδους ζωή), προκειμένου να έχουν κέρδη και κέρδη και κέρδη...

    Έχετε αναρωτηθεί γιατί να υπάρχουν οι τεράστιες διαφορές στον πλανήτη;; Γιατί η Αφρική η πλουσιότερη ήπειρος του ΚΌΣΜΟΥ να έχει από άκρη σε άκρη εξαθλιωμένους πληθυσμούς;;...Σαφώς και το ξέρετε, όμως προτιμάτε να κλείνετε τα μάτια..

    Το χρήμα ως μέσο συναλλαγής ολοένα εξαφανίζεται από τα χέρια των εργατών ,μικρών παραγωγών και μαζεύεται στα χέρια των λίγων που το συσσωρεύουν ώστε να εκμεταλλεύονται τους τόκους, και ΔΕΝ το επιστρέφουν πίσω στην αγορά...

    Ο νεοφιλελευθερισμός δεν επεκτείνει ΤΗΝ οικονομική λογική ..ΔΕΝ είναι η θεωρία της ανάπτυξης, είναι το ΔΟΓΜΑ πως να λεηλατούν το λαό μας και τους ΞΈΡΟΥΜΕ..

    Με το νεοφιλελευθερισμό, η παγκόσμια οικονομία δεν έχει αυξηθεί σε πραγματικούς όρους, αντίθετα έχει αυξηθεί η αστάθεια, η κερδοσκοπία, το εξωτερικό χρέος, το άνισο εμπόριο κ.τ.λ .. Οι ολοένα συχνές οικονομικές θεωρίες αυτού του μοντέλου φέρνει ΜΟΝΟ κρίσεις , φτώχεια, ανισότητα, την ανεργία και το χάσμα μεταξύ των πλουσίων ΚΑΙ τον φτωχών..

    Τα νεοφιλελεύθερα κόμματα χρησιμοποίησαν τις νομοθετικές, τις δικαστικές εξουσίες ,τα ΜΈΣΑ ενημέρωσης [ΜΜΕ] για να ωραιοποιούν τις ιδιωτικοποιήσεις και τις μαζικές απολύσεις...ΑΥΤΟΊ που έκρυβαν και κρύβουν ανήθικα τα χρήματά τους σε φορολογικούς παραδείσους...[στην Ελλάδα περίπου τα έχουν καταφέρει] αν ξαναπάρουν πάλι την εξουσία με τους ΝΑΖΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ τότε είναι σίγουρη μια νέα γενοκτονία..

    Uros..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΑ ΛΈΤΕ ΔΗΜΟΣΙΆ ΣΑΣ ΑΚΟΥΝΕ/ΜΕ..

    Μπορείς βεβαία κάποιος να συμπεράνει, πάρα όλο που υπάρχει τρόπος παραβίασης, δεν είναι και κάτι που μπορεί να το πετύχει ο Μπάμπης ο [χάκερ] από στο υπόγειό του (εκτός βέβαια κι αν το υπόγειό του ή σε κάποιον άλλο χώρο υπάρχουν υπερυπολογιστές )...

    SHA1... Το SHA1 (Secure Hash Algorithm 1) είναι cryptographic hash function (κρυπτογραφική συνάρτηση κατακερματισμού στα Ελληνικά)...

    Μια μαθηματική συνάρτηση δηλαδή, από αυτές που τσουβαλιάζουμε με τον όρο [αλγόριθμοι]... Η λειτουργία του είναι αντίστοιχη με άλλες τέτοιες συναρτήσεις: του δίνουμε κάποια δεδομένα και μας επιστρέφει έναν ακέραιο αριθμό σταθερού μεγέθους...

    Ο αριθμός αυτός εκφράζεται συνήθως με το δεκαεξαδικό σύστημα, έχει μήκος 40 ψηφία ενώ το μέγεθός του μπορεί να ξεκινάει από τα 32bits και να ξεπερνάει τα 256.

    Αναφέρεται δε ως [hash sum] ή πιο απλά [hash]... Τα δεδομένα που θα του δώσουμε μπορούν να είναι οτιδήποτε, από μια απλή φράση ή ένα αρχείο κειμένου μέχρι εικόνες και βίντεο.... Ενδεικτικά, το SHA1 hash της φράσης <>, χωρίς τα εισαγωγικά βεβαίως, είναι 81761f2fe4807e11248b90f0a150e74f39cdcbc5..

    Όπως και αρκετά άλλα πράγματα στο ίδιο πεδίο, το SHA1 είναι δημιούργημα της γνωστής και μη εξαιρετέας N.S.A..Αμερικάνικης υπέρ κατασκοπίας..

    Εμφανίστηκε το 1993, χρησιμοποιείται στο χώρο της κρυπτογραφίας και αυτό που κάνει βασικά είναι να ταυτοποιεί δεδομένα... Αυτό επιτυγχάνεται γιατί ο αριθμός που μας δίνει το SHA1 ως αποτέλεσμα είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τα δεδομένα που θα του εισάγουμε κι έτσι είναι μοναδικός για κάθε εισαγωγή...

    Λέγοντας «κρυπτογραφία» όμως, δεν εννοούμε ΜΟΝΟ μυστικές υπηρεσίες και παιχνίδια κατασκοπείας αλλά και απλά, καθημερινά θέματα που είναι μεν σημαντικά, μας απασχολούν δε ελάχιστα τα SSL πιστοποιητικά που χρησιμοποιούν όλοι οι browsers είναι ένα τέτοιο παράδειγμα....Αυτό που συνέβη ήταν ότι η ως άνω μέθοδος κρυπτογράφησης παραβιάστηκε... «Έσπασε», όπως συνηθίζουμε να λέμε..

    Ανακοινώθηκε ΑΠΟ ΤΟ Google Security Blog.. ΕΔΩ: https://security.googleblog.com/2017/02/announcing-first-sha1-collision.html ..Για να μην λένε ότι και παράνομο..

    Collision attack ονομάζεται το είδος επίθεσης όπου επιχειρείται η ανεύρεση δύο διαφορετικών εισαγωγών σε μια κρυπτογραφική συνάρτηση που να παράγουν το ίδιο hash, πετυχαίνοντας έτσι τη σύγκρουση (collision) αυτών... Είναι δε μαθηματικά βέβαιο ότι κάθε κρυπτογραφική συνάρτηση είναι ευάλωτη σε μια τέτοια επίθεση...

    Brute force attack αποκαλούμε το -συνηθέστερο αλλά δυσκολότερο- είδος επίθεσης κατά το οποίο ο επιτιθέμενος χρησιμοποιεί μια μέθοδο «δοκιμής-και-λάθους», στην προσπάθειά του να μαντέψει πληροφορίες... Μια τέτοια μέθοδος είναι η δοκιμή ανεύρεσης ενός password με τη χρήση λεξικού...

    Uros..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάμε τώρα να δούμε πώς επετεύχθη το περιβόητο SHA1 collision και μερικά πραγματικά νούμερα που δηλώνουν το αξιοθαύμαστο -από τεχνικής πλευράς- του γεγονότος.

    Όπως αναφέρθηκε, το θεωρητικό μοντέλο που οδηγούσε στην παραβίαση του SHA1 με collision δημοσιεύτηκε το 2012 από τον Dr. Marc Stephens, ειδικό ερευνητή κρυπτολογίας του Centrum Wiskunde & Informatica (Κέντρο Μαθηματικών και Επιστήμης Υπολογιστών) της Ολλανδίας...

    Εννοείται πως δεν έμεινε άπραγος από τότε αλλά επιχειρούσε, σε συνεργασία με άλλους ειδικούς του ίδιου Κέντρου αλλά και της Google, να κάνει τη θεωρία πράξη.

    Χρησιμοποιώντας τις υποδομές της Google, ήτοι τους υπερυπολογιστές που διαθέτει αυτή, και έπειτα από μόλις πέντε χρόνια, η ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει δύο αρχεία PDF με διαφορετικό περιεχόμενο αλλά ολόιδιο SHA1 hash, παραβιάζοντας έτσι την κρυπτογράφηση...

    Αυτό που πρέπει να αναφερθεί εδώ είναι ότι το περιεχόμενο των αρχείων PDF που δημοσιεύτηκαν ως απόδειξη δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί με τον ίδιο τρόπο μπορούν να αλλοιωθούν οποιαδήποτε άλλα PDF.

    Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτά τα πέντε χρόνια μπορεί να φαντάζουν αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα αλλά δεν είναι... Χρειάστηκαν περισσότερα, πολλά περισσότερα... Το ίδιο και πόροι.

    Σύμφωνα με τα νούμερα που ανέφερε η ομάδα, απαιτήθηκαν:

    9,2 πεντάκις (ναι, πεντάκις) εκατομμύρια υπολογισμοί SHA1

    6.500 χρόνια υπολογισμών CPU για την πρώτη φάση της επίθεσης

    110 χρόνια υπολογισμών CPU για τη δεύτερη φάση..

    Βλέπετε, μπορεί να μην έχουμε (ακόμα) τρόπο για να ταξιδέψουμε στο χρόνο, έχουμε όμως τη δυνατότητα να τον επιταχύνουμε, έστω κι αν αυτό συμβαίνει στο εσωτερικό μιας μηχανής.... Κι αν δε σας αρκούν τα νούμερα αυτά, να πούμε επίσης ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίθεσης είναι περίπου 100.000!!!!φορές γρηγορότερος από το brute force...

    Τα SVN (Subversion) και git είναι version control systems/συστήματα ελέγχου εκδόσεων, που φιλοξενούν τον πηγαίο κώδικα διαφόρων έργων και εκεί φυσικά λαμβάνει χώρα η ανάπτυξή του...


    Δεν πρόκειται δηλαδή για κάτι εύκολο όσο το παρουσιάζουν κάποιοι...

    Μη στέκεστε όμως στο πώς αναφέρονται και προβάλλονται κάποια γεγονότα, ειδικά στον πολύ σημαντικό τομέα της κρυπτογραφίας... Ο τομέας αυτός είναι κάπως ιδιαίτερος, για ευνόητους λόγους... Αυτό που συνέβαινε πάντοτε και θα εξακολουθήσει να συμβαίνει είναι ένας αέναος κύκλος... Επινοείται μια μέθοδος κρυπτογράφησης, της επιτίθενται (με καλή ή κακή πρόθεση), «σπάει», εμφανίζεται βελτιωμένη ή παίρνει τη θέση της κάποια άλλη και ξανά φτου από την αρχή...

    Υ.Γ..Προσπαθείτε να ενημερώνεστε, γιατί η κρυπτογράφηση είναι κάτι που σας/μας αφορά και αναπόφευκτα θα μας απασχολήσει όλους ανεξαιρέτως τα επόμενα χρόνια... Και να θυμάστε απλά ότι τα πάντα είναι ΑΠΑΡΑΒΊΑΣΤΑ μέχρι να ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟΎΝ..

    Να μάθει ο Γερμανος ότι κάτι ξέρουμε και εμείς οι ΕλληνόΙσραηλινοί...ΚΑΙ η Μερτσέντες με ΝΟΘΕΥΜΈΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΌ κύριε ΤΊΜΙΕ ΣΟΪΜΠΛΕ;;;ΕΜ ΨΆΧΝΟΥΜΕ

    Uros..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση