GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Δανία καλεί για εξηγήσεις τον Τούρκο πρέσβη μετά τις απειλές κατά πολιτών

Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Άντερς Σάμουελσον ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καλέσει στο υπουργείο Εξωτερικών τον πρεσβευτή της Τουρκίας ...


Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Άντερς Σάμουελσον ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καλέσει στο υπουργείο Εξωτερικών τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Κοπεγχάγη σχετικά με τις απειλές που έχουν δεχθεί Δανοί τουρκικής καταγωγής που επικρίνουν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου στην εφημερίδα Berlingske στο οποίο Δανοί που έχουν διπλή υπηκοότητα δηλώνουν ότι έλαβαν απειλές ότι θα καταγγελθούν για "εσχάτη προδοσία" ή ότι οι οικογένειές τους στην Τουρκία θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.

"Είναι εντελώς απαράδεκτο", δήλωσε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση DR ο επικεφαλής της διπλωματίας της Δανίας.

"Αυτό που επέλεξα να κάνω είναι να ζητήσω από το υπουργείο μου να καλέσει τον τούρκο πρεσβευτή σε μια συνάντηση αύριο (Δευτέρα) ώστε να μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε τι γνωρίζουν και ενδεχομένως τι δεν γνωρίζουν", συνέχισε.

Οι Δανοί τους οποίους επικαλείται το άρθρο της Berlingske λένε ότι έλαβαν μηνύματα στο Facebook, τηλεφωνήματα ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν εκφράστηκαν εναντίον αυτών που οι ίδιοι θεωρούν ότι συνιστά κατάχρηση εξουσίας του τούρκου προέδρου.

"Το λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη", δήλωσε στην εφημερίδα ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής, τουρκικής καταγωγής, Λαρς Ασλάν Ράσμουσεν. Είπε ότι έχει λάβει πολλά μηνύματα σύμφωνα με τα οποία έχει καταγγελθεί στις τουρκικές αρχές.

Κανείς εκπρόσωπος της τουρκικής πρεσβείας στην Κοπεγχάγη δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει σήμερα το απόγευμα. Η πρεσβεία αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της Berlingske.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση