GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Ντέμι Λοβάτο βραβεύεται για την προάσπιση της ψυχικής υγείας

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, συνθέτης και ηθοποιός, Ντέμι Λοβάτο θα λάβει βραβείο ως αναγνώριση της συμμετοχής της σε εκστρατείες ενη...


Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, συνθέτης και ηθοποιός, Ντέμι Λοβάτο θα λάβει βραβείο ως αναγνώριση της συμμετοχής της σε εκστρατείες ενημέρωσης για τα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Το Καλλιτεχνικό Βραβείο Θάρρους θα απονεμηθεί στη Λοβάτο στη διάρκεια του Gala Open Mind, στις 22 Μαρτίου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Νευροεπιστημών και Ανθρώπινης Συμπεριφοράς SEME του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες.

Το Open Mind Gala πραγματοποιείται με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα για την ψυχική υγεία, την εκπαίδευση και την κλινική φροντίδα στο UCLA, σύμφωνα με το NME. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης θα είναι η ηθοποιός, Λίζα Κούντροου.

Η Λοβάτο έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της με προβλήματα ψυχικής υγείας στο παρελθόν. Το 2010 η τραγουδίστρια εισήχθη σε κέντρο αποτοξίνωσης λόγω προβλημάτων με ναρκωτικά και αλκοόλ, όπου στη συνέχεια διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή. Έχει, επίσης, παραδεχθεί ότι όταν ήταν έφηβη, έπασχε από βουλιμία και κατάθλιψη, που την οδήγησε σε αυτοκαταστροφική συμπεριφορά.

Το 2016 η Λοβάτο μίλησε για την ανάγκη ενημέρωσης για θέματα ψυχικής υγείας στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Marie Claire μίλησε για τον αγώνα της με τη διπολική διαταραχή και για το κοινωνικό στίγμα.

«Υπάρχει ένα στίγμα που περιβάλλει τα θέματα ψυχικής υγείας, γιατί κανείς δεν μιλά γι' αυτά και είναι επικίνδυνο. Όταν διαγνώστηκα με διπολική διαταραχή, ήξερα ότι ήταν κάτι που μπορούσα να πω δημόσια ή να μην το πω. Αλλά σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τη φωνή μου για κάτι σπουδαιότερο από το τραγούδι» υπογράμμισε.

Τόνισε ακόμη ότι με τη σωστή ενημέρωση και τη συζήτηση οι άνθρωποι κατανοούν ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πιο κοινά απ' όσο νομίζουν.

Η τραγουδίστρια είναι το πρόσωπο της καμπάνιας για την ψυχική υγεία «Be Vocal: Speak Up For Mental Health Campaign" και παραγωγός του ντοκιμαντέρ «Beyond Silence" στο οποίο άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας σπάνε τη σιωπή για να βοηθήσουν και άλλους στον αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση