GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γκιουλέκας: Ο Ερντογάν έχει απασφαλίσει

«Δυστυχώς ο Ταγίπ Ερντογάν έχει απασφαλίσει και το πρόβλημα είναι ότι οι προκλήσεις συνεχίζονται» είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Γκιουλέκας...


«Δυστυχώς ο Ταγίπ Ερντογάν έχει απασφαλίσει και το πρόβλημα είναι ότι οι προκλήσεις συνεχίζονται» είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αναφερόμενος στη νέα πρόκληση από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι Ευρωπαίοι σε όλον τον κόσμο δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια στους δρόμους, αν συνεχίσουν να συμπεριφέρονται έτσι.
«Μόνο που αυτήν τη φορά οι προκλήσεις δεν είναι μόνον εναντίον της Ελλάδας είναι εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουν οι σύμμαχοι, οι εταίροι μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και φιλικά κράτη ότι αυτή η εστία μόνιμης αναταραχής δεν μπορεί να συνεχίζεται και να αναπαράγει τέτοιες κρίσεις σε αυτήν την πλευρά της Ευρώπης και της Ασίας, αφού είμαστε σε αυτήν την περίεργη γειτονιά» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε:
«Εμείς στέλνουμε ένα μήνυμα στον κ. Ερντογάν, ότι ο σεβασμός στις συνθήκες και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου εξασφαλίζουν καλή γειτονία. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να ξέρει ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα ικανή και έτοιμη να υπερασπίσει αποτελεσματικά και την εδαφική της ακεραιότητα και την εθνική της κυριαρχία».
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν ετοιμάζεται την Μεγάλη Παρασκευή να μεταβεί στην Αγιά Σοφιά, να ανακοινώσει την μετατροπή της σε τζαμί και να προσευχηθεί εκεί ο κ. Γκιουλέκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «καλά θα κάνει να θυμάται και ο κ. Ερντογάν αλλά και όλοι ότι η Αγιά Σοφιά είναι μία ελληνική εκκλησία, σε κάθε περίπτωση είναι ένα μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO και δεν μπορεί κανείς να το χρησιμοποιεί προσβάλλοντας ούτε τα θρησκευτικά συναισθήματα εν προκειμένω του χριστιανισμού, του χριστιανικού κόσμου, αλλά γενικότερα δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό το μνημείο για να δυναμιτίζει σχέσεις και κυρίως σε ότι αφορά στην Ελλάδα την καλή γειτονία που τόσα χρόνια η Ελλάδα προσπαθεί να στηρίξει και δυστυχώς δυναμιτίζει η Τουρκία».
Στο ερώτημα εάν φοβάται ότι η στάση του Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα θα γίνει πιο προκλητική όσο θα πλησιάζει το δημοψήφισμα ο κ. Γκιουλέκας σημείωσε «δυστυχώς όσο πλησιάζουμε σε αυτήν την περίεργη διαδικασία αναβαίνει η τουρκική προκλητικότητα. Άρα υπάρχει πράγματι ένας προβληματισμός και μία ανησυχία από όλους μας για το πού θα το πάει ο σουλτάνος από την άλλη πλευρά των συνόρων… Το μόνο που πρέπει να εκπέμπουμε ως μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διατηρήσει και την ειρήνη στη γειτονιά της και την ησυχία αλλά από την άλλη πλευρά, έχει και την αποφασιστικότητα να προασπίσει με κάθε τρόπο, όποτε χρειαστεί, την εθνική της κυριαρχία».
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση