GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατρούγκαλος: Με την αίσθηση του δυνατού πρέπει να απαντάμε στις τουρκικές προκλήσεις

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντά στις το...


Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με την αίσθηση του δυνατού, με βάση το διεθνές δίκαιο και ως κράτος-μέλος της ΕΕ.
Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, «η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη. Αντιλαμβανόμαστε ότι ενόψει του δημοψηφίσματος και του αμφίρροπου χαρακτήρα που φαίνεται να έχει αυτό του Απριλίου, υπάρχει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης μία κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής που μερικές φορές υπερβαίνει τα εσκαμμένα».
«Εμείς πάντοτε πρέπει ως χώρα να εκπέμπουμε το σήμα μίας ήρεμης και σταθερής δύναμης που δεν έχει διάθεση να κλιμακώσει την φραστική ένταση, γιατί δεν έχει αντικείμενο, και μίας δύναμης που δεν είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει οποιοδήποτε δικαίωμα. Και έχουμε δυο πάρα πολύ ισχυρά όπλα, το ένα είναι ότι οι θέσεις μας βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, το άλλο είναι ότι είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ο ισχυρότερος πολιτικός και οικονομικός παράγοντας της περιοχής. Με την αίσθηση του δυνατού, που δεν κινδυνεύει, πρέπει να απαντούμε στις τουρκικές προκλήσεις» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση