GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ! Τα χάλια του ΣΥΡΙΖΑ και το μεγάλο πρόβλημα της ΝΔ...

Κοίταζα σήμερα τις κάρτες από την δημοσκόπηση της Pulse για το Αction24. Παρά το ότι οι δημοσκοπήσεις έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, έχ...

Κοίταζα σήμερα τις κάρτες από την δημοσκόπηση της Pulse για το Αction24. Παρά το ότι οι δημοσκοπήσεις έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, έχει ένα ενδιαφέρον το θέμα των συσπειρώσεων.
42% συσπείρωση ο ΣΥΡΙΖΑ
83% η συσπείρωση της ΝΔ.
Από την διαρροή του ΣΥΡΙΖΑ ένα 11% πάει στη ΝΔ, που δεν είναι μεγάλο. Το μεγάλο ποσοστό όμως δεν πάει ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε Πλεύση Ελευθερίας, ουτε ΚΚΕ. Το 21% επιλέγει αποχή/ λευκό/ αναποφάσιστο.
Αυτό σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμα θεωρητικά πιθανότητες να μειώσει την διαφορά και έχει κάποιες δεξαμενές, που ναι μεν του έφυγαν αλλά δεν πάνε και αλλού.
Η ΝΔ από την άλλη φαίνεται πως έχει μία δυναμική νίκης σε όλες τις δημοσκοπήσεις που δεν αντιστρέφεται. Αλλά το πρόβλημα της ΝΔ δεν φαίνεται στις κάρτες. Ή φαίνεται με άλλη ανάγνωση. Με αυτή την τεράστια συσπείρωση είναι πάλι γύρω στο 30%. Αυτό μπορεί να μην της δημιουργήσει πρόβλημα να πάρει τις επόμενες εκλογές, ειδικά αν υπάρξει μεγάλη αποχή (κρίσιμο αυτό) αλλά δείχνει πως έχει πάψει να είναι "ζωντανό" κόμμα.
Το εξηγώ: Η ΝΔ τελευταία φορά πέρασε το 30% επί Καραμανλή (33,5% το 2009), που ήδη ήταν χαμηλό ποσοστό για τα τότε δεδομένα. Από τότε είτε με Σαμαρά (19%, 29%, 28%) είτε με Μειμαράκη (28%) κινείται κάτω από το 30% στις εκλογές. Δημοσκοπικά σήμερα, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει κάνει χάλια, είναι πάλι κάπου εκεί γύρω. Αυτό δείχνει πως από παράταξη έχει γίνει κόμμα και δυσκολεύεται να απευθυνθεί έξω από αυτό το 30% που είναι καταγεγραμμένα η "κομματική βάση". Οι ψηφοφόροι της δε, είναι κυρίως ηλικίας 60+ και τα ποσοστά της στις μικρές ηλικίες πολύ χαμηλά, που σημαίνει ελάχιστη ανανέωση.
Αυτό βέβαια δεν είναι άμεσα πρόβλημα για τον Μητσοτάκη, που και λόγω φθοράς ΣΥΡΙΖΑ, έχει παγιωμένο προβάδισμα, αλλά μακροπρόθεσμα, θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κεντροδεξιά.
Η ΝΔ, ίσως λόγω brand, ίσως από την φθορά των 40 ετών, παρουσιάζει στεγανοποίηση και δυσκολεύεται να απευθυνθεί σε κοινά εκτός κόμματος.

3 σχόλια

  1. Από την διαρροή του ΣΥΡΙΖΑ ένα 11% πάει στη ΝΔ, που δεν είναι μεγάλο. Το μεγάλο ποσοστό όμως δεν πάει ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε Πλεύση Ελευθερίας, ουτε ΚΚΕ. Το 21% επιλέγει αποχή/ λευκό/ αναποφάσιστο.

    Αυτό σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμα θεωρητικά πιθανότητες να μειώσει την διαφορά και έχει κάποιες δεξαμενές, που ναι μεν του έφυγαν αλλά δεν πάνε και αλλού.
    .................................................................

    Το 21% επιλέγει αποχή/ λευκό/ αναποφάσιστο: Ίσως και ΌΧΙ απλώς να είναι ο ΛΕΥΚΟΣ ΘΟΡΎΒΟΣ (συχνότητα) ΚΑΙ είναι πολλοί αυτοί που φωνάζουν (ΕΔΏ ΕΊΜΑΙ ΥΠΆΡΧΩ) αλλά κανείς δεν έχει την νοημοσύνη το πολιτικό (ραδιο-τηλεσκόπιο) να τους ακούσει διότι κάνουν πολλά παράσιτα οι κομματικές συχνότητες....

    Έχει αποδειχτεί όμως ότι αυτό το ποσοστό είναι που ΠΆΕΙ και ψηφίζει διότι θέλει να ακουστεί που ο λευκός θόρυβος =>( κομματικά παράσιτα ) που δεν τους αφήνουν να ακουστούν.. ΟΜΩΣ είναι αυτοί που διαλύουν τα απαρχαιωμένα εργαλεία τον δημοσκοπήσεων...Πιστεύουν όλοι τους ότι ζουν σε προηγούμενες εποχές που οι άνθρωποι δεν κατανοούσαν ΤΊΠΟΤΑ...

    Ο ένας μας λέει [ΤΣΙΠΡΑΣ) κάναμε συμφωνία μεχρι το 2020 να παίρνετε 500 ευρώ, οι άλλοι {ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ- ΦΩΦΗ- ΛΕΒΕΝΤΗΣ- ΘΕΩΔΟΡΑΚΗΣ} ότι το κράτος έχει συνέχεια και θα σας κάνουμε και εμείς το ίδιο [500 ευρώ] με κόστος ζωής Λουξεμβούργου ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ... Οι εκλογές δεν γίνονται διότι έχουν τον Τσίπρα και τα περνά ΌΛΑ ΑΥΤΆ μαλακά και με βαζελίνη αριστερή..Γνωρίζοντας ότι με τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ και το ακροδεξιό ασκέρι του η χώρα θα πήγαινε σε εμφύλιο μέσα σε ΈΝΑ ΜΉΝΑ , ΑΦΗΣΤΕ που κάνεις δεν θα πλήρωνε ούτε σέντς..Έτσι κρατάνε με τα καλαμάκια όρθιο το πτώμα που λέγετε ΤΣΙΠΡΑΣ..

    Η χώρα είναι σε επιτροπεία, ΜΕ ΆΠΛΑ ΛΟΓΊΑ ΣΕ ΚΑΤΟΧΉ, σε μια χώρα σκλαβωμένη όποιος τους αντιστέκεστε και με οποιονδήποτε τρόπο αξίζει ΣΕΒΑΣΜΌ..

    Uros..



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέτρα 7 δις ευρώ μεχρι το 2020 και το παράλληλο πρόγραμμα να είναι σου παίρνω ΤΏΡΑ 300 ευρώ από την σύνταξη της γιαγιάς , αλλά δίνω ένα σάντουιτς στο εγγονό της στο σχολειό, εεε δεν το λες ισοδύναμο ακόμα και αν της μείωσης 30 ευρώ τον μήνα από τα φάρμακα της...και προσέξετε θα πρέπει να βάλομε στα κρατικά ταμεία τα 7 δις ευρώ και μετά το σάντουιτς.... ΚΑΙ ΑΥΤΌ το έκανε η κυβέρνηση του [ΤΣΕ] ΤΣΙΠΡΑ!!!!

    1185 Ημέρες θέλει στη Ελλάδα για να γίνει ένα συμβόλαιο [πουλάω αγοράζω] γεμίσαμε από δικαστές, νομικούς, κλητήρες γραμματείς και φαρισαίους..Για να μην γράψω για την τεχνολογία με κάτι παλιούς υπολογιστές ,με απαρχαιωμένα λογισμικά με σέρβερ που αν θα μπουν δέκα άτομα μέσα στο σύστημα πέφτει ΌΛΟ το σύστημα για καμιά δεκαριά ώρες...ΤΗΝ ΕΠΟΧΉ που τα ρομπότ και η ρομποτική τεχνολογία κάνουν σε νάνοδευτερόλεπτα όλα τα σάντουιτς τον παιδιών που θα δώσει ο [ΤΣΕ] ΤΣΙΠΡΑ στα σχολεία...

    θΕΛΟΝΤΑΣ και μη θα αρχίσουν να μιλάνε όλοι σε λίγο για την τεχνητή νοημοσύνη και την ρομποτική εργασία ..Για να δούμε πως βλέπουν την ανάπτυξη αυτά τα δυο παλουκάρια ο δεξός και ο ζερβός.. Τα έγραφα χρονιά ΕΔΏ και θα τα γράφω, είμαστε αγράμματοι ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΆ στην Ελλάδα μήπως και ακούσει κανένα ΑΥΤΊ...

    Uros.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο διαβάζω τον ξένο τύπο ΑΚΌΜΑ και τον Γερμανικό, ΤΌΣΟ θυμώνω με τους ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ τους πολιτικάντηδες μας... Θα επαναλάβω αυτά που έγραψα παραπάνω..

    Ο ένας μας λέει ο [ΤΣΙΠΡΑΣ) κάναμε συμφωνία μεχρι το 2020 να παίρνετε 500 ευρώ, οι άλλοι {ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ- ΦΩΦΗ- ΛΕΒΕΝΤΗΣ- ΘΕΩΔΟΡΑΚΗΣ} ότι το κράτος έχει συνέχεια και θα σας κάνουμε και εμείς το ίδιο [500 ευρώ] με κόστος ζωής Λουξεμβούργου ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...

    Οι εκλογές δεν γίνονται στην ΕΛΛΑΔΑ με εκβιασμό, διότι έχουν τον Τσίπρα που τα περνά ΌΛΑ αυτά τα αισχρά ΜΕΤΡΆ με αριστερή βαζελίνη.. Και Γνωρίζοντας ότι κατακτητές μας ότι με τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και το ακροδεξιό ασκέρι του η χώρα θα πήγαινε σε εμφύλιο μέσα σε ΈΝΑ ΜΉΝΑ , ΑΦΗΣΤΕ που κάνεις δεν θα πλήρωνε ούτε σέντς για ΠΑΣΟΚΟΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..

    Έτσι κρατάνε με τα καλαμάκια το ΠΤΏΜΑ της κυβέρνησης λέγετε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑΣ ώστε για να κάνουν της εκλογές τους, άλλα και για να μην τους παρασύρουν με οχήματα κάθε ΜΈΡΑ τους αθώους πολίτες τους που και αυτοί οι περισσότεροι υποφέρουν από τον ΦΑΣΙΣΜΌ της Ελεύθερης αγοράς τον ΚΑΡΤΕΛ, έτσι κοροϊδεύει αυτό το κύκλωμα τον τοκογλύφων όλη την ΕΥΡΏΠΗ που έχουν γέμιση ΌΛΗ την Ευρώπη με νενέκους ακριβοπληρωμένους τεχνοκράτες και πολιτικάντηδες.. Αυτά θα πάνε να λένε στα χωριά τους οι ακριβοπληρωμένοι βολεμένοι βουλευτές;..

    Το λίθιο και οι ενώσεις του έχουν αρκετές βιομηχανικές εφαρμογές, που περιλαμβάνουν θερμοανθεκτικό γυαλί και κεραμικά, κράματα υψηλής αναλογίας αντοχής προς βάρος, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αεροσκαφών...

    Αυτές οι εφαρμογές καταναλώνουν πάνω από το ήμισυ της παγκόσμιας παραγωγής λιθίου. Χρησιμοποιείται, ακόμη, κατά κύριο λόγο σε κράματα μεταφοράς θερμότητας και στις μπαταρίες και επίσης σε μερικούς σταθεροποιητές διάθεσης...

    Ιχνοποσότητες λιθίου βρίσκονται σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Ωστόσο, δεν έχει βρεθεί κάποια συγκεκριμένη ζωτικής σημασίας βιολογική λειτουργία που να εξυπηρετεί, εφόσον τα ζώα και τα φυτά βρίσκονται σε καλή υγεία και χωρίς το λίθιο..

    Όμως, τα κατιόντα λιθίου (Li+), που προέρχονται από διάφορα άλατα λιθίου, αποδείχθηκαν ότι είναι χρήσιμα ως φάρμακα σταθεροποίησης της διάθεσης (δηλαδή αντικαταθλιπτικά) και για τη θεραπεία αταξίας διπόλων, εξαιτίας των νευρολογικών αποτελεσμάτων των ιόντων αυτών στο ανθρώπινο σώμα..

    Οι ενώσεις του λιθίου δεν διαδραματίζουν φυσικό βιολογικό ρόλο και θεωρούνται μέτρια τοξικές. Τα κατιόντα λιθίου (Li+), με τη μορφή διαφόρων λιθιούχων αλάτων, αποδείχθηκαν χρήσιμα ως φάρμακα για τη σταθεροποίηση της διάθεσης και τη θεραπεία της διπολικής διαταραχής, εξαιτίας των νευρολογικών επιπτώσεων των κατιόντων λιθίου στο ανθρώπινο σώμα..

    Mετά από γεωτρήσεις που έγιναν από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) για τη διερεύνηση της συνέχειας των λιγνιτικών κοιτασμάτων, αποκαλύφθηκε ότι η περιοχή είναι πλούσια στο μέταλλο λίθιο, το οποίο βρίσκεται σε μορφή στρωμάτων φωσφορικών αλάτων...

    Το πάχος των στρωμάτων κυμαίνεται από μισό έως έξι μέτρα και το βάθος τους απ’ την επιφάνεια της Γης, από 400 έως 500 μέτρα.

    Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαπίστωση ότι μπορεί να γίνει άμεση εκμετάλλευση και άντληση.

    Υπενθυμίζουμε ότι το λίθιο είναι η σημαντική ουσία που αποτελεί τη βάση για τις μπαταρίες μεγάλης ενεργειακής πυκνότητας που χρησιμοποιούνται σε συσκευές καθημερινής χρήσης, όπως στα smartphones, στους φορητούς υπολογιστές αλλά, και στα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα... Μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται, μάλιστα, αύξηση της ζήτησης σε λίθιο λόγω της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.

    Εδώ, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τελικά η ξαφνική επιθυμία των δανειστών να αποκτήσουν λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, να μην είναι τελικά τόσο ξαφνική, αφού υπάρχει ανεπάρκεια κοιτασμάτων λιθίου στις ευρωπαϊκές χώρες... ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ ΓΙΑΤΊ ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΗ;;;

    Η χώρα είναι σε επιτροπεία, ΜΕ ΆΠΛΑ ΛΟΓΊΑ ΣΕ ΚΑΤΟΧΉ, σε μια χώρα σκλαβωμένη όποιος αντιστέκεστε και με οποιονδήποτε τρόπο αξίζει ΣΕΒΑΣΜΌ....

    Uros.





    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση