GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κούβα: Τα προφυλακτικά είναι το μυστικό συστατικό για αυτά τα κρασιά

Η γλυκιά οσμή της ζύμωσης αναδύεται από το γραφικό και ταπεινό σπιτικό του Orestes Estevez στην Αβάνα της Κούβας. Εδώ, ο 65χρονος άντρα...


Η γλυκιά οσμή της ζύμωσης αναδύεται από το γραφικό και ταπεινό σπιτικό του Orestes Estevez στην Αβάνα της Κούβας. Εδώ, ο 65χρονος άντρας και η οικογένειά του γεμίζουν μεγάλες γυάλινες κανάτες με σταφύλια, τζίντζερ και ιβίσκο και στη συνέχεια γλιστρούν στο κάθε ένα στόμιο και ένα... προφυλακτικό ώστε να ξεκινήσει η ασυνήθιστη διαδικασία της οινοποίησης, σε μια χώρα που φημίζεται για το ρούμι.
Το οινοποιείο «El Canal» έχει εξελιχθεί σε μια ακμάζουσα επιχείρηση στη Κούβα με την ετήσια παραγωγή να ξεπερνά τα χιλιάδες λίτρα κρασιού, που είναι συνήθως αρωματισμένο με γκουάβα, κάρδαμο και τα τεύτλα. Ο Estevez ασχολείται με τη παραγωγή οίνου εδώ και δεκαετίες. Έπειτα από μια καριέρα στο στρατό, άνοιξε ένα μικρό οινοποιείο το 2000, όταν η κομουνιστική Κούβα άρχισε δειλά δειλά να κάνει βήματα αλλαγής δίνοντας το πράσινο φως και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Σήμερα, ο 65χρονος άντρας «τρέχει» την επιχείρησή του μαζί με τη γυναίκα, το γιο του και ορισμένους εργάτες. Όπως σημειώνεται στο θέμα που ανέδειξε η Associated Press, ο κουβανός οινοποιός χρησιμοποιεί τις πρώτες ύλες από το νησί που έδρασε το παγκόσμιο σύμβολο της επανάστασης, Τσε Γκεβάρα φωτογραφία του οποίου δεσπόζει στο χώρο. Πέρα από τα αρωματικά και τα φρούτα που χρησιμοποιεί στη ζύμωση, το ενδιαφέρον τόσο των ντόπιων όσο και των τουριστών κεντρίζουν τα δεκάδες προφυλακτικά που καλύπτουν τα στόμια των μποτιλιών. Τα προφυλακτικά φουσκώνουν καθώς το φρουτώδες μείγμα ζυμώνεται και παράγει αέρια. Όταν η ζύμωση ολοκληρωθεί, και άρα δεν υπάρχουν αέρια, τα προφυλακτικά ξεφουσκώνουν και πέφτουν: τότε το κρασί είναι έτοιμο για εμφιάλωση.
«Το να φοράς προφυλακτικά στα μπουκάλια, λειτουργεί όπως και όταν το φορά ένας άντρας», εξηγεί ο Estevez. «Ορθώνεται και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ξεφουσκώνει», προσθέτει. Όπως συμπληρώνει, απαιτείται ένας μήνας με 45 ημέρες για να ολοκληρωθεί η ζύμωσε σε μια τέτοια κανάτα. Σύμφωνα με το κείμενο, ο επιχειρηματίας προωθεί σε λιανική και χονδρική πώληση πάνω από 50 μπουκάλια την ημέρα, προς 10 πέσος το μπουκάλι.
Δείτε εδώ σχετικό βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση