GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! Η κρυφή συμφωνία (Μητσοτάκη - Καραμανλή) στη ΝΔ και η απομόνωση Άδωνι...

Αν για την κυβέρνηση η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία θα αποτελέσει το πρώτο crash test για την αντιπαράθεση στο πεδίο διερεύνησης των...

Αν για την κυβέρνηση η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία θα αποτελέσει το πρώτο crash test για την αντιπαράθεση στο πεδίο διερεύνησης των σκανδάλων, για την αξιωματική αντιπολίτευση οδηγεί σε μια περίοδο  επαναπροσεγγίσεων που κατά πάσα πιθανότητα θα σημάνουν προσεχώς και ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις με ευρύτερο πολιτικό απόηχο. Ήδη, όπως αναφέρουν πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», έχουν έρθει πιο κοντά εν όψει της έναρξης των εργασιών της Επιτροπής οι πλευρές Μητσοτάκη και Καραμανλή ενώ αντίθετα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης αρχίζει να νιώθει απομονωμένος...

Το παρασκήνιο σε ο,τι αφορά τη συγκρότηση της Επιτροπής είναι πλούσιο και το ενδιαφέρον του πολύ ευρύτερο από αυτό καθαυτό το θέμα που θα την απασχολήσει. Όλο το πλέγμα των εσωτερικών ισορροπιών στη ΝΔ φαίνεται ότι βαίνει προς σημαντική αναδιάταξη κι αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην πορεία προς τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Αρχικά τις εντυπώσεις απέσπασε η καθαίρεση της Κατερίνας Παπακώστα από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας της ΝΔ επειδή ζήτησε από τον κ. Γεωργιάδη «να απεκδυθεί» της ιδιότητας του αντιπροέδρου  όσο θα διαρκέσει η έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής. Αυτό κατεγράφη -και ορθώς- ως επιτυχία του κ. Γεωργιάδη και στήριξη στο πρόσωπό του ύστερα από τη δημόσια αμφισβήτηση εκ μέρους μιας βουλευτού του κόμματος. Όμως οι γνωρίζοντες τι πραγματικά συνέβη, κάνουν με νόημα λόγο για «προπέτασμα καπνού». Όλες τις προηγούμενες εβδομάδες, αφότου ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε τη δημιουργία της πρώτης εξεταστικής επιτροπής για τις υποθέσεις σκανδάλων του παρελθόντος, ο κ. Γεωργιάδης διεκδικούσε κατά τρόπο έντονο τη συμμετοχή του σε αυτήν. Η πίεσή του μπορεί να θεωρηθεί εύλογη ως ένα βαθμό καθώς είναι ένας από τους βασικούς πρώην υπουργούς που η θητεία του στο θώκο της Υγείας θα μπει στο μικροσκόπιο της επιτροπής. Τυπικά δεν θα υπήρχε κώλυμα λόγω της ταυτόχρονης ιδιότητας ελέγχοντος και ελεγχόμενου αλλά πολιτικά στην οδό Πειραιώς επικράτησε  άλλη άποψη για το θέμα. Άλλωστε σε μια τέτοια περίπτωση θα ήθελε να συμμετάσχει και ο Μ. Βορίδης που διαδέχθηκε τον κ. Γεωργιάδη και ο Α. Λοβέρδος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Η ηγεσία της ΝΔ θέλησε κατ' αρχάς να ξεπεράσει τον σκόπελο επιλέγοντας να μην συμμετάσχει το κόμμα με ονόματα «πρώτης γραμμής» στην επιτροπή προκειμένου να στείλει παράλληλα και το μήνυμα ότι πολιτικά υποβαθμίζει την κυβερνητική πρωτοβουλία και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν παρασύρεται από τον κ. Τσίπρα στην αναγωγή της σκανδαλολογίας σε κεντρικό θέμα της πολιτικής ατζέντας Για να είναι πλήρης η τακτική της υποβάθμισης μάλιστα η Ντόρα Μπακογιάννη -που κατά τις πληροφορίες ανέλαβε να κάνει τη σχετική εισήγηση με την οποία συμφώνησε ο κ. Μητσοτάκης- είπε κατά τη σχετική σύσκεψη ότι δεν πρέπει να προταθεί ουδείς εκ των πρώην υπουργών Υγείας αλλά και ουδείς εκ των μελών του Τομέα Υγείας της ΝΔ. Με ένα τέτοιο σχήμα ήταν φανερό ότι έμενε εκτός ο κ. Γεωργιάδης για τον οποίο ουδείς βέβαια αμφιβάλει ότι αν τελικώς συμμετείχε, με την επικοινωνιακή δεινότητα που διαθέτει θα «προσάρμοζε» όλη τη διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής στα δικά του μέτρα και θα την εναρμόνιζε με την προσωπική του στρατηγική στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Στην πολιτική οι συμπτώσεις παίζουν ανέκαθεν τεράστιο ρόλο. Το «χτύπημα» της Κ. Παπακώστα λοιπόν φαίνεται ότι εκδηλώθηκε την πιο κατάλληλη -ίσως και την πιο ...σατανική- στιγμή. Όλα τα φώτα έπεσαν πάνω στη δήλωσή της και στην αντικατάστασή της, αλλά ελάχιστοι πρόσεξαν ότι η ηγεσία της ΝΔ εκμεταλλεύθηκε τον θόρυβο και καθόλου τυχαία έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα την ίδια ακριβώς ημέρα -αν και μεθεπομένη του Πάσχα- τη λίστα που είχε ήδη ετοιμάσει με τους βουλευτές της επιτροπής. Ήταν οι Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Νότης Μηταράκης και Χρήστος Μπουκώρος. Και το απόγευμα της Τρίτης παρά τις εντυπώσεις που επικρατούσαν, όπως σημείωναν οι κακές γλώσσες των νεοδημοκρατικών διαδρόμων, ο Αδ. Γεωργιάδης είχε περισσότερους λόγους να είναι δυσαρεστημένος παρά ικανοποιημένος...

Πέραν τούτου μάλιστα από την «γαλάζια» πεντάδα ξεχωρίζει το όνομα του Γιώργου Βλάχου ο οποίος αποτελεί διαχρονικά και έναν από τους πιο πιστούς και αφοσιωμένους βουλευτές στον Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Βλάχος είναι εκείνος που όπως λέγεται θα αναλάβει κατά τη διάρκεια των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής το κύριο βάρος υποστήριξης των πεπραγμένων της περιόδου 2004-2009 και αποτροπής κάθε προσπάθειας να δημιουργηθούν σκιές για τη διακυβέρνηση Καραμανλή. Άλλωστε ο ίδιος διετέλεσε υφυπουργός Εμπορίου το 2007-2009 διάστημα κατά το οποίο ακόμη οι αρμοδιότητες για την τιμολόγηση των φαρμάκων δεν είχαν περάσει πλήρως στο υπουργείο Υγείας. Τον Ιανουάριο του 2009 πολιτικός προϊστάμενός του ως υπουργός Ανάπτυξης είχε αναλάβει ο Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος σήμερα είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά τις πληροφορίες ο κ. Χατζηδάκης έπαιξε -λόγω και της ιδιότητάς του κατά το παρελθόν- ενεργό ρόλο ώστε η ΝΔ να μπει ευθύς εξ αρχής στην Εξεταστική Επιτροπή αποφασισμένη και με κεντρική κατεύθυνση να υψώσει αδιαπέραστο τοίχο προστασίας για την περίοδο Καραμανλή. Λέγεται μάλιστα ότι ο κ. Χατζηδάκης μαζί με την κ. Μπακογιάννη είναι εκείνοι που αξιοποιώντας την ευκαιρία της συγκρότησης της Επιτροπής για την Υγεία δραστηριοποιούνται υπέρ της ευρύτερης και σταθερότερης προσέγγισης με την καραμανλική πτέρυγα και της σμίκρυνσης των αποστάσεων. Αρκετοί βλέπουν την προσπάθεια αυτή μέσα και από το πρίσμα των επόμενων εκλογών και της ανάγκης που έχει η ηγεσία της ΝΔ να κινητοποιήσει όλες τις εσωτερικές δυνάμεις της για την κατάκτηση του δύσκολου στόχου της αυτοδυναμίας.

Επί του παρόντος, αυτό που προκύπτει είναι ότι στην εξεταστική που ξεκινά το έργο της τις αμέσως επόμενες ημέρες στο μικροσκόπιο θα βρεθεί κατά κύριο λόγο η περίοδος 2010-2014. Μπορεί η κυβερνητική πρόταση που ψηφίστηκε από τη Βουλή να προβλέπει ως αφετηρία το 1997, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν την πλειοψηφία και τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους και να ετοιμάζουν ογκώδεις φακέλους για τις σκανδαλώδεις υποθέσεις επί των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά. Αυτό που παραμένει άγνωστο ακόμη -σε συνάρτηση ασφαλώς και με τις εξελίξεις- είναι πώς θα κινηθεί το προσεχές διάστημα ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης. Ορισμένοι δεν αποκλείουν, όντας εκτός Επιτροπής και των δεσμεύσεων της, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ να ακολουθήσει μια τακτική με εντονότερο το προσωπικό παρά το κομματικό χρώμα...
Ανδρέας Καψαμπέλης
www.dimokratianews.gr

1 σχόλιο

  1. Απόφαση Σταθμός: ΟΔΓ δικαστήριο απέρριψε τις περικοπές μισθού σε έλληνες δασκάλους της Νυρεμβέργης! (Süddeutze Zeitung)

    «..από το 1996*. Η σύμβαση εργασίας του προσαρμοζόταν στις συλλογικές συμβάσεις που ισχύουν στα ομόσπονδα γερμανικά κρατίδια και ο μισθός του έφθανε τα 3.900**..


    Η Αλήθεια

    1. Το Πρ. Μονάχου, Υπ. Π. και ΥΠΕΞ της "Ελλαδος" ΕΔΏ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΊΕΣ ΚΛΕΒΑΝ ΧΡΉΜΑΤΑ!

    2. Ο κάθε Υπ. Π. και Εξ. της Ελλάδος είχαν μερτικό στο Κλέψιμο! (Πλαστές Υπερωρίες, πλαστοί και εικονικοί μαθητές -κάθε χρόνο σχεδόν 250 με 300!- εικονικοί εκπαιδευτικοί! Πλαστά και αναβαθμισμένα προς τα πάνω ενοικιαστήρια κτηριακών συγκροτημάτων)!

    3. Για το σημείο 2. Ρωτήστε α) Διαμαντοπούλου β) Γεώργιο Παπανδρέου/Τζέφρη γ) Όλους Επί κυβερνήσεως Ν.Δ. π.χ. ρωτήστε τον Γιώργο Καλλό και Αυτόν που πήδηξε από το μπαλκόνι/Πολιτισμού! δ) Ευθυμίου, Λοβέρδος και και και τον .. Αρσένη!

    4. Στην Βαυαρία (Ελ. Σχολεία) το Υπ. Παιδείας και Εξωτερικών της Ελλάδος Αλληλοσκονοτωτουσαν ΔΙΟΤΙ ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ ΤΣΕΠΩΝΑΝ ΣΧΕΔΌΝ 4 εκτμ. Ε. σε βάρους της Ελληνικής Παιδείας των Έλληνοπαίδων του μέλλοντος του Ελληνισμού στο Εξωτερικό!

    5. Σαυτό το πανηγύρι της Απάτης σε βάρος της Ελ. Παιδείας των Έλληνοπαίδων στην Βαυαρία είταν εις γνώσειν ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛ. ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΔΓ άρα και των ανάλογων της Ελλάδος! Συγκεκριμένα στην Βαυαρία ΌΛΑ ΤΑ ΕΛ. ΚΌΜΜΑΤΑ/ όλο το πολιτικό φάσμα (Παράγκες πεινασμένων και στερημένων γκασταρβειτερ) και Κινήσεων από Άκρα Αριστερά μέχρι Χουντοβασιλικά κ. Ναζιστοφασιστικά κατάλοιπα ΕΊΤΑΝ ΓΝΩΣΤΈΣ ΤΗΣ ΑΠΆΤΗΣ! Μάλιστα στο Ταγκό της Απάτης εις βάρος της Ελληνικής Παιδείας Βαυαρίας είχαν μέρος και Γερμανοί μη Χρισ.Θρησ. -όχι όμως ..μουσουλμάνοι!- Ο Νοών Νοήτο!

    6. Όλοι οι Νομικοί Πληρεξούσιοι του Ελ. Κράτους ΕΊΝΑΙ ΧΟΥΝΤΟΒΑΣΙΛΙΚΟΙ! Δεν είναι αυτό σύμπτωση!

    7. Αυτά ΌΛΑ ΤΑ ΆΝΩ μπορούν να Σας τα επιβεβαίωση και η Κ.Υ.Πάρα. Διότι Αυτή κρατά την Διαδικασία της Απάτης σε βάρος της Ελ. Παιδείας, για λογαριασμό του Κράτους Αποικία!


    1. Συμ. Γιατί "Δικάστικαν" τα Υποβρύχια που γέρνουν στο Μόναχο; Έχει το Μόναχο θάλασσα ή Ναυπηγεία; Έχει όμως Τζατζικοκατσικοκλέφτες με ταβέρνες ως μανδύα!! Ρωτήστε τον Ελευσινιώτη!;;!

    2. Συμ. Ο Α. Τ. πρώτου γίνει Πρωθ. γνώριζε την Απάτη Της Ελ. Πολιτείας στο Μόναχο! Άρα Είναι Μέτοχος! Η Σιωπή Είναι Συμμετοχή!

    3. Συμ. Για την ενημέρωση σας: Στα Ελ. Σχολεία στην Βαυαρία οι Γερμανοί πληρώνουν α) 100% τον μισθό των Ελ. Εκπαιδευτικών ως να είναι Γερμανοί εκπαιδευτικοί! Τα χρήματα μισθούς τα παίρνουν δια μέσου Προξενίου! Γιατί άραγε; Για να υπάρχει ο κρατικός Ελληνικός έλεγχος της Απάτης που κάνουν Δεκαετίες! β) Στην Βαυαρία όλες οι Ελ. Σχολ. Εγκαταστάσεις καλύπτωνται οικονομικά από τους Γερμανούς κατά 80% (νοίκια, ΌΛΑ ΤΑ έξοδα λειτουργίας του σχολικού κτηρίου)!

    4. Συμ. Γιατί άραγε "κόλλησε" η υπόθεση ανέργεσεις ιδιόκτητου Σχολ. Κτηρίου στο Μόναχο; Απάντηση: Όχι για τάχατες "οικονομικές" δυσκολίες του Κράτους Αποικία, ΑΛΛΆ τσακώνονται οι ρουσφετορουφιάνοι πεινασμένοι γκασταρβειτερ όλων των πολιτικών αποχρώσεων και των εκκλησιαστικών παραγόντων ποιος θα κρατά καλά και γερά την κουτάλα της μελλοντικής ποιο μεγάλης Απάτης έχωντας ως κάλυμμα την ελληνική παιδεία των Έλληνοπαίδων! Κοιτάξτε μόνο τα χρονικά στοιχεία (αγορά σχεδόν τζάμπα του οικοπέδου) διαδικασιών μέχρι σήμερα! Αλλά το μόνο εύκολο και ανέξοδο είναι να τα ρίχνουν όλα στους "κακούς" Γερμανούς! Στο Μόναχο από Άκρα Αριστερά μέχρι Χουντοβασιλικά και Ναζιστοφασιστικά κατάλοιπα (τί ξέρουν και τί γνωρίζουν τα κόματα τους στην Ελλάδα;) τους Ενώνει η Απάτη και το κλέψιμο χρημάτων που συνεπάγεται το κλέψιμο του μέλλοντος του Ελληνισμού Σαυτό το Σημείο της Ευρώπης!


    * Παραπέμπουμε στο ένα από τα "Ευαγγέλια"το έτος 97/98 τίτλο: "Το Σχολείο της Ακτινοβολίας η κλίκα των Σάπιων Συμφερόντων και η Προβοκάτσια της κατάληψης του Ελληνικού Προξενίου Μονάχου" [κάποια Πολιτική Επιστημονική Ομάδα Σημείου]. Αυτό το Τρίπτυχο το έχουν οι Κ.Υ. (υπουργεία κ.α.!) και κόμματα! Περασμένο με τον κωδικό "Κιτρινισμένα γράμματα!"!

    ** Το 3900 είναι ο βασικός ανάλογα τα χρόνια υπηρεσίας, χωρίς Υπερωρίες και διάφορα άλλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση