GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομματιασμένο βρέθηκε το σώμα του τρομοκράτη στο μετρό στην Πετρούπολη

Βομβιστής αυτοκτονίας ήταν τελικά ο δράστης της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία. Η κρατική...


Βομβιστής αυτοκτονίας ήταν τελικά ο δράστης της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία. Η κρατική επιτροπή έρευνας της Ρωσίας έδωσε τέλος στο μυστήριο για το τι απέγινε ο δράστης ανακοινώνοντας πως η έκρηξη οφείλεται σε βόμβα που πυροδοτήθηκε από έναν άνδρα, μέλη του σώματος του οποίου βρέθηκαν σε ένα από τα βαγόνια του συρμού.

"'Έχει εξακριβωθεί πως ένας εκρηκτικός μηχανισμός μπορεί να πυροδοτήθηκε από έναν άνδρα, μέλη του σώματος του οποίου βρέθηκαν στο τρίτο βαγόνι του συρμού", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επιτροπή.

 Ως δράστης έχει αναγνωριστεί ένας 22χρονος, Ρώσος πολίτης που έχει γεννηθεί όμως στο Κιργιστάν. Πρόκειται για τον Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ που γεννήθηκε στην περιφέρεια Ος του Κιργιστάν, το 1995. Οι αρχές ασφαλείας στο Κιργιστάν αναγνώρισαν τον ύποπτο της αιματηρής επίθεσης.

14 οι νεκροί από την επίθεση

Στους 14 έχει ανέβει ο απολογισμός των νεκρών από την χθεσινή τρομοκρατική βομβιστική επίθεση, καθώς τραυματίες υπέκυψαν τελικά στα τραύματά τους. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσίδα υπουργός Υγείας Βερόνικα Σκόρτσοβα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, η έκρηξη προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό σχεδόν 50 ανθρώπων. Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινωθεί χθες από τις ρωσικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες ήταν 11 νεκροί.

«Δεν είναι τυχαίο που ήταν ο Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη»

Η παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη την ώρα που σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση στο μετρό που σκότωσε 14 ανθρώπους είναι «αξιοσημείωτη» δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως θα ήταν «κυνικό και κακόβουλο» να χαρακτηρίζεται η φονική έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη αντίποινα για τις ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι ρωσικές αρχές ανέφεραν πως η έκρηξη, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι, στην Αγία Πετρούπολη, πραγματοποιήθηκε πιθανόν από καμικάζι βομβιστή ο οποίος είχε διασυνδέσεις με φανατικούς ισλαμιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση