GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σώμα δίωξης κατά της «μαύρης εργασίας» - Ποιες επιχειρήσεις θα βρεθούν στο στόχαστρο

Εκστρατεία στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας ξεκινούν από κοινού όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους. ...


Εκστρατεία στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας ξεκινούν από κοινού όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους. Οι «ράμπο» των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη ενώνουν τις δυνάμεις τους στον υπέρ πάντων αγώνα.
Οι συντονισμένοι έλεγχοι ξεκινούν με τη μέθοδο του risk analysis (ανάλυση επικινδυνότητας) στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που μπαίνει σε εφαρμογή από τον Μάιο στην Αττική, με μεικτά κλιμάκια από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης (Π.Ε.Κ.Α.) του ΕΦΚΑ και την Οικονομική Αστυνομία.
Στην πρώτη γραμμή του πυρός θα βρεθούν κλάδοι που συνδυάζουν μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων και υψηλή παραβατικότητα όπως: τουρισμός και εστίαση (π.χ. εστιατόρια, ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης κ.ά.), εμπόριο, παροχή υπηρεσιών, υπηρεσίες φασόν (π.χ. ένδυση), μεταποίηση κ.ά. Για να υπάρξει ασφαλές δείγμα, στόχος είναι οι έλεγχοι του πιλοτικού προγράμματος να ξεπεράσουν τους 1.100. Παράλληλα τρέχουν και εντατικοποιούνται εν όψει καλοκαιρινής σεζόν και οι καθιερωμένοι έλεγχοι του ΣΕΠΕ σε όλη την Ελλάδα, με έμφαση στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση