GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί η Αθήνα είναι ο πιο cool ευρωπαϊκός προορισμός αυτήν τη στιγμή

Η βρετανική εφημερίδα Evening Standard και η ταξιδιωτική ρεπόρτερ Jessica Gibson (η γνωστή ταξιδιωτική blogger The Travelista) αναδει...


Η βρετανική εφημερίδα Evening Standard και η ταξιδιωτική ρεπόρτερ Jessica Gibson (η γνωστή ταξιδιωτική blogger The Travelista) αναδεικνύουν την Αθήνα ως τον πιο cool city break ευρωπαϊκό προορισμό.

Μάλιστα για να δικαιολογήσουν την επιλογή τους δίνουν στους αναγνώστες τους δέκα δελεαστικούς λόγους για τους οποίους η ελληνική πρωτεύουσα αποτελεί ιδανική επιλογή για μια απόδραση που τα έχει όλα: από ιστορία και πολιτισμό, μέχρι εξαιρετικές γευστικές προτάσεις, ποτά σε εκπληκτικές ταράτσες, βόλτες σε γραφικά σοκάκια και χάζι σε υπαίθρια παζάρια.

1. Ακρόπολη

Ο επονομαζόμενος Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, αποτελεί αναμφίβολα το πιο σημαντικό και εντυπωσιακό αξιοθέατο της Ελλάδας. Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, στέκει υπερήφανο στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας, διατηρώντας ζωντανή την αίγλη του παρελθόντος.

Το μεγαλοπρεπέστερο ιερό της αρχαίας πόλης στην κορυφή του λόφου, ήταν αφιερωμένο (κυρίως) στην προστάτιδα θεά Αθηνά κι έως τις μέρες μας είναι απρόσιτος από όλες τις πλευρές, πλην της δυτικής όπου και δεσπόζουν τα εντυπωσιακά Προπύλαια. Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, ο λόφος κατοικήθηκε για πρώτη φορά κατά τη Νεολιθική Εποχή. Αργότερα, τον 6ο αιώνα π.Χ. άρχισαν να χτίζονται στο χώρο τα πρώτα ιερά, τα οποία κατέστρεψαν αργότερα οι Πέρσες εισβολείς.

Η ακμή ήρθε εντέλει τον 5ο αιώνα π.Χ., γνωστό και ως Χρυσό Αιώνα του Περικλή, όταν ολοκληρώθηκαν ο Παρθενώνας, το Ερέχθειο, τα Προπύλαια και ο ναός της Αθηνάς ή Απτέρου Νίκης.

2. Καφές

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα στέκια που δημιουργούνται με σκοπό να υπηρετήσουν τον ποιοτικό καφέ εμφανίζονται στην πόλη, αναγάγοντας την παρασκευή του σε τέχνη.

Κάτι που αναγνωρίζεται και από την Jessica Gibson, η οποία αναδεικνύει την ποιότητα του καφέ στην Αθήνα σε έναν από τους λόγους που την καθιστούν ιδανική επιλογή για city break. Μάλιστα, στις προτάσεις της συμπεριλαμβάνει το Six D.o.g.s, με την υπέροχη αυλή, αλλά και το Spollati για χάζι στην περατζάδα της Αιόλου.

3. Ταράτσες

Οι αγαπημένες μας ταράτσες στην πόλη δίνουν την ευκαιρία στο καλοκαίρι να έρθει ένα βήμα πιο κοντά.

Οι επισκέπτες τους απολαμβάνουν εκπληκτική θέα στο... ποτήρι και επιλέγουν ανάμεσα σε καλοκαιρινά και σούπερ δροσιστικά cocktails, όση ώρα easy going μουσικές τους κρατάνε συντροφιά σε μία από τις πιο καθιερωμένες καλοκαιρινές συνήθειες.

Η blogger ανάμεσα από τα υπέροχα roof gardens στην πόλη διακρίνει το Couleur Locale καθώς και το The Roof Garden στο ξενοδοχείο The Electra Metropolis.

4. Αναφιώτικα

Η πιο περίεργη και γοητευτική περιοχή της Πλάκας είναι τα διάσημα Αναφιώτικα. Μικρά ασβεστωμένα σπίτια που θυμίζουν περισσότερο το κυκλαδονήσι της Ανάφης, από όπου είχαν έρθει και οι πρώτοι της κάτοικοι, ανθοστολισμένες αυλές και σοκάκια, τα οποία συνθέτουν μια από τις πιο φωτογραφημένες γωνιές της χώρας, αποτυπώνονται στο φωτογραφικό φακό επισκεπτών και ντόπιων.

Όταν βρεθείτε σε αυτά μην παραλείψετε να περπατήσετε στα γραφικά δρομάκια τους καθώς και να κάνετε μια στάση σε κάποια από τα ρομαντικά καφέ ή τα πάντα γεμάτα μεζεδοπωλεία που βρίσκονται κάτω ακριβώς από αυτά.

5. Ελληνική γαστρονομία

Μία αξία σύμφωνα με την travel blogger παραμένει σταθερή στην Αθήνα και αυτή δεν είναι άλλη από από το φαγητό που προσφέρει στους επισκέπτες της. Πιάτα που παρασκευάζονται από αγνές πρώτες ύλες και συνοδεύονται ιδανικά με ένα ποτηράκι ούζο, κυριαρχούν στις επιλογές των τουριστών.

Ζουμερά σουβλάκια, λαχταριστά θαλασσινά, ποικιλία σε μεζέδες αλλά και χορταστικές μερίδες παραδοσιακών, ελληνικών φαγητών όπως μουσακάς ή πιπεριές γεμιστές από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσει έστω και μία φορά στην ζωή του ο επισκέπτης της χώρας μας.

Μάθετε ποιοι είναι οι υπόλοιποι 5 λόγοι που καθιστούν την Αθήνα τον πιο cool ευρωπαϊκό προορισμό στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση