GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ PRESS-GR! Νάρκη για την ελάφρυνση του χρέους το πλεόνασμα 3,9%...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας.   Εμείς το είχαμε γράψει  (εδώ) από καιρό πριν ότι ο Nτάισελμπλουμ και όχι μόνο συνδέει χρέος με πλεονάσματα...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας.  

Εμείς το είχαμε γράψει (εδώ) από καιρό πριν ότι ο Nτάισελμπλουμ και όχι μόνο συνδέει χρέος με πλεονάσματα για τη μεσοπρόθεσμη περίοδο μετά το Μνημόνιο. Τώρα επιβεβαιώθηκε πλήρως το Press-Gr. Ο κ Nτάισελμπλουμ σε επίσημη επιστολή απολογισμού του προς τα μέλη του Eurogroup αναφέρει:
«Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να νομοθετήσουν μια δέσμη δημοσιονομικών διαρθρωτικών μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ: μία μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που θα ανέλθει στο 1% του ΑΕΠ θα εφαρμοσθεί το 2019, ενώ η μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων η οποία θα ανέρχεται στο 1% του ΑΕΠ θα εφαρμοστεί επί της αρχής (in principle) το 2020, εκτός εάν είναι αναγκαία μια εμπροσθοβαρής εφαρμογή προκειμένου να επιτευχθεί ο συμφωνημένος δημοσιονομικός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% το 2019».
«Συμφωνήσαμε επίσης ότι οι ελληνικές αρχές μπορούν να νομοθετήσουν ένα πιθανό επεκτατικό πακέτο το οποίο θα εφαρμοστεί από το 2019, υπό τον όρο ότι οι μεσοπρόθεσμοι συμφωνημένοι στόχοι θα τηρούνται».


Ανακοινώθηκε πλεόνασμα 3,9%

Στα 6,937 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 3,9% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης το 2016 όπως ανακοινώθηκε  από την ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου. Πρόκειται για πολύ σημαντική υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ την ίδια χρονιά.
Το πρωτογενές πλεόνασμα κατά πρόγραμμα, σύμφωνα δηλαδή με τους κανόνες του μνημονίου θα είναι ελαφρώς χαμηλότερο αλλά και πάλι πολύ πάνω από το στόχο.
Παράλληλα το 2016 έκλεισε με πλεόνασμα 1,29 δισ ευρώ (0,7% του ΑΕΠ) για το ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης, έναντι ελλείμματος 5,9% το προηγούμενο έτος.
Τέλος, το ύψος του ακαθάριστου ενοποιημένου χρέους αυξήθηκε στα 314,9 δισ. ευρώ (179% του ΑΕΠ), έναντι 177,4% το 2015.

Άρα τι μας λέει κύριος Nτάισελμπλουμ ;
Ότι συνδέονται πλήρως χρέος με πλεονάσματα για τους δανειστές μας με τον κίνδυνο φυσικά να μας πουν το ΔΝΤ αφού βγάζετε τόσο υψηλά πλεονάσματα δεν απαιτείται η ελάφρυνση του χρέους!
Τέλος η κυβέρνηση δεν πληρώνει ληξιπρόθεσμες οφειλές της ύψους περίπου 7.5-8 δισ. ευρώ για να εμφανίσει εντυπωσιακά νούμερα όπως το πλεόνασμα του 3.9% που όμως κινδυνεύει να της βγουν "μπούμερανγκ" πάνω της....

http://www.press-gr.com/2017/04/blog-post_372.html

4 σχόλια

  1. Ελα!!!!!!! Σοβαρά!!!!! Είπαν οι Γερμανοί ΌΤΙ τους παρακολουθούσαν;;είπαν τίποτα για τους πολιτικούς χώρους;;;Βουλή, υπουργεία, γραμματείες, πρωθυπουργούς, στρατιωτικούς χώρους, για αποτελέσματα εκλογών κ.τ.λ ...Είπαν για μυστική υπηρεσία της Ολλανδίας;; ΝΑΙ της Ολλανδίας....ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΣΙΓΆ ΣΊΓΑ, βλέπεται κάποιοι έχουν κηρύξει τον πόλεμο στα μεγάλα {ΑΥΤΙΆ)...Σύντομα θα ακούσετε και για μια νοθεία εκλογών που μεχρι στην ΜΙΑ τα μεσάνυχτα ήταν πρώτη η Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή ΆΛΛΑ και στο τέλος βγήκε ο Σημίτης...

    Αυτά έκαναν αυτοί οι τίμιοι άνθρωποι που θα φέρουν την διαφάνεια ..ΚΑΙ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΌ ΕΥΆΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΈΛΟ ΟΤΑΝ ΓΊΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ,διοτι αν τον κατεβάσουν με ψηφοδέλτιο θα τους πάρουν με της ντομάτες...

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδα ένα κόσμο να γκρεμίζεται μπροστά μου
    είδα να γίνεται γιαπί η γειτονιά μου
    για το καλό μου

    Είδα τα δέντρα που σκαρφάλωνα κομμένα
    σε φορτηγό τα όνειρά μου φορτωμένα
    για το καλό μου

    Είδα το δάσκαλο να με χτυπάει με ζήλο

    είδα τα χέρια μου πρησμένα από το ξύλο

    είδα τα νεύρα μου σιγά σιγά να σπάνε

    με καλοσύνη και στοργή να με χτυπάνε

    Για το καλό μου για το καλό μου

    ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου
    πήρε ανάποδες στροφές για το καλό μου
    και είμαι στο θάλαμο εννιά για το καλό μου
    στην ηρεμία για να βρω τον εαυτό μου

    Είδα να κόβουν τη μπουκιά για τη μπουκιά μου
    ρούχα να φτιάχνουν απ’ τα ρούχα τα παλιά μου
    για το καλό μου

    Είδα τη μάνα μου να κλαίει απελπισμένα
    είδα το γέρο μου να φεύγει για τα ξένα
    για το καλό μου.

    Είδα τους φίλους μου να σκίζονται για μένα

    είδα να θέλουν να ξεκόψω από σένα

    είδα χαράματα να με τραβάν στο τμήμα
    για να γλιτώσω το κελί να πω το ποίημα

    Για το καλό μου για το καλό μου
    ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου
    πήρε ανάποδες στροφές για το καλό μου
    και είμαι στο θάλαμο εννιά για το καλό μου
    στην ηρεμία για να βρω τον εαυτό μου

    Για το καλό μου για το καλό μου
    έχει μουδιάσει το κορμί και το μυαλό μου
    ενέσεις χάπια ηλεκτροσόκ για το καλό μου
    σήμερα πήρανε νεκρό τον διπλανό μου
    ενώ παλεύω για να βρω τον εαυτό μου
    κι έχω κρυμμένο το ΣΟΥΓΙΑ για το καλό μου

    Στίχοι: Γιάννης Μηλιώκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τις ντομάτες πρέπει να πάρουμε τον Τσίπρα. Άλλα έλεγε άλλα έκανε!
    Σήμερα το πληρώνουμε πολύ ακριβά αυτό!
    Οι νέοι φεύγουν.
    Η ανεργία καλπάζει.
    Οι επιχειρήσεις κλείνουν!

    Τι άλλο να πάθουμε κάρβουνο παντού!

    Εκλογές τώρα να έρθει κανένας άλλος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το τι κατάλοιπα κουβαλάει ο κάθε "Αρχηγός" κόμματος ή κράτους είναι Εμφανές τόσο σε "Ξένους " όσο και στους "Δικούς" μας!!! Αυτά τα αρρωστημένα ψυχοφθόρα Σύνδρομα Είμαστε Υποχρεωμένοι να τα Υποστούμε!!! Αυτοί ΌΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΟΛΗΨΕΙΕΣ!!! Σούνε σε Ένα Αλλο Μοντέλο/Κόσμο!!! Αυτό Είναι και ΜΙΑ ΥΦΉ ΤΟΥ ΚαπιταλοΝαζιστοΦασιστικού Πολυδιάστατου ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ!!!

    Τίποτα ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ!!!!

    Το βλέπουμε από τον Χίτλερ/Γκαίμπελς/Χίμλερ μέχρι τους "Δικούς" μας ΟΛΟΥΣ π.χ. Χούντα Παπαδόπουλος ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ/ΣΗΜΕΡΑ!!! Το Ψυχασθενές Τους, που Είναι Όμοιο και Ταυτόσημο με το Ίδιο Πολιτικοοικονομικό Σύστημα (Καπιταλισμός λέγεται) υπάρχει παντού από την προσωπική Τους Ζωή μέχρι της "Φασιστοδημοκρατικές" τους αποφάσεις! Χρησιμοποιούν Λαϊκές Δημοκρατικές Διαδικασίες για να καλύψουν την Απαξίωση που έχουν για την Ζωή!

    Διότι ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΕΣ!!! Είναι Πνεύματα Μιας .... Ανώτερης Τάξης/Επιπέδου!!!

    Χειρίζονται καλά Τον Φόβο Επειδή Φοβούνται!!!! Ζούνε Από Τον Φόβο Μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση