GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοδωράκης: Μούντζωναν τους προηγούμενους και ψηφίζουν 2ο μνημόνιο

Με τη φράση «δικό σας το νέο μνημόνιο, δικές και οι ευθύνες», ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέστησε σαφές ότι το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει τα μέ...


Με τη φράση «δικό σας το νέο μνημόνιο, δικές και οι ευθύνες», ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέστησε σαφές ότι το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση ούτε και τα αντίμετρα, τα οποία χαρακτήρισε απόπειρα εξαπάτησης.

«Αντίμετρα σε μια εγκληματική καθυστέρηση; Το να υπόσχεσαι μελλοντικά κέρδη όταν ξέρεις ότι η πιθανότητα κερδών είναι μηδενική, είναι εξαπάτηση», παρατήρησε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως λέει συνεχώς ψέματα από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα, επισημαίνοντας ότι με την ψήφιση του 4ου μνημονίου κλείνει ο κύκλος του εθνικολαϊκισμού στην Ελλάδα. «Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα», δήλωσε, πλην των δύο διατάξεων για τη φορολογία των βουλευτών και τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.

Ο κ. Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ψηφίζουν δεύτερο μνημόνιο όταν μούντζωναν τις προηγούμενες κυβερνήσεις. «Δύο ψήφισαν εκείνοι, δυο κι εσείς», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Συγκρίνοντας το τι έγινε στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, όπου έμειναν 3 χρόνια στα μνημόνια και η Κύπρος 2 χρόνια, με τη συνεχιζόμενη παραμονή της Ελλάδας, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε: «Εδώ τα μνημόνια πήγαν σετάκι με τα ψέματα και την ανικανότητα των λαϊκιστών. Δεξιών και αριστερών».

«Καθυστερήσατε να κλείσετε την αξιολόγηση 7 μήνες. Και τι χάσαμε: τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ. Δηλαδή περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Λέγατε ότι η απαίτηση του ΔΝΤ στην οποία υποτίθεται ότι αντιστεκόσασταν ήταν 3,6 δισ. μέτρα. Φέρατε τελικά 4,9 δισ. μέτρα. 1.3 δισ. παραπάνω. Υπογράψατε πάλι ό, τι να’ ναι. Δεν είναι απειρία. Είναι μια κουτοπόνηρη αντίληψη πολιτικής. Ιδεοληψίες και η σκέψη στους πελάτες αντί στους πολίτες», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, προσθέτοντας ότι «κλείνει η εποχή της κωλοτούμπας».

Έθεσε θέμα «να απελευθερωθεί το Δημόσιο από τα κόμματα», ενώ συμπλήρωσε πως το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που τολμάει να πει ότι «πρέπει να απελευθερώσουμε το Δημόσιο από τις στρατιές των κομματικών εγκάθετων». Όσο για τις επενδύσεις που αναμένονται, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε: «Αν δεν ξεμπλέξουμε με τη βαριά φορολογία, την ατέλειωτη γραφειοκρατία και την καθυστέρηση έγκρισης αδειοδοτήσεων, ξεχάστε τους επενδυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση