GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ! Χωρίς αξιολόγηση, χωρίς δόση, χωρίς χρέος, με 3,5% έως το 2022...

Δεν βγήκε «άσπρος καπνός» για την υπόθεση της ελάφρυνσης τους ελληνικού χρέους, καθώς το Eurogroup το οποίο διήρκησε περισσότερες από 8 ώ...

Δεν βγήκε «άσπρος καπνός» για την υπόθεση της ελάφρυνσης τους ελληνικού χρέους, καθώς το Eurogroup το οποίο διήρκησε περισσότερες από 8 ώρες δεν μπόρεσε να γεφυρώσει τις διαφορές Γερμανίας και ΔΝΤ και πλέον η όποια συμφωνία μετατίθεται για τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές στο επίκεντρο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και των διαβουλεύσεων που είχαν με το ΔΝΤ βρέθηκε η μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδος και ο καθορισμός της διάρκειας κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ.

Αρχικά προτάθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% να ισχύσει μέχρι το 2022 και ακολούθως να μειωθεί στο 2% έως το 2060. Ακολούθως κατατέθηκε σχέδιο που προέβλεπε πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ για την περίοδο 2023 -2060. Αλλά ούτε επί του συγκεκριμένου σχεδίου διαπιστώθηκε συναίνεση.

Είναι ενδεικτικό πως μετά από σχεδόν 3.30 ώρες διακοπής και αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις για την λήψη μιας απόφασης που θα επιτρέπει την επιστροφή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ και ο Διευθυντής του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν δεν κατάφεραν να βρουν κοινό σημείο επαφής.

Ντάισελμπλουμ :«Δεν πετύχαμε συνολική συμφωνία»


Μετά το Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως έγινε μεγάλη πρόοδος στο κομμάτι των πολιτικών μεταξύ Ελλάδος και θεσμών και αναγνώρισε την δουλειά που έχει γίνει από την ελληνική πλευρά στο μέτωπο των προαπαιτούμενων.

Για το χρέος είπε πως έγινε μια πρώτη συζήτηση για τη βιωσιμότητά του και εξετάσθηκαν οι επιλογές και οι περιορισμοί. «Δεν πετύχαμε μια συνολική συμφωνία για το θέμα αυτό», είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και ανάφερε πως τις επόμενες εβδομάδες θεσμοί και ευρωζώνη θα εργαστούν περαιτέρω επάνω στην συγκεκριμενοποίηση των παρεμβάσεων, ώστε έως το Eurogroup της 15ης Ιουνίου να υπάρξει συμφωνία.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε πως το ΔΝΤ καλωσόρισε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί από την ελληνική πλευρά και πως θα αναμένει τις αποφάσεις της ευρωζώνης για το χρέος πριν πάει στο διοικητικό του συμβούλιο μια πρόταση για ένα νέο πρόγραμμα.

«Είναι στις προθέσεις μας να φέρουμε στο πρόγραμμα το ΔΝΤ και μιλάμε για χρηματοδοτική συνδρομή του ΔΝΤ. Θέλουμε να το κάνουμε αυτό το αργότερο σε τρεις εβδομάδες από σήμερα. Στο επόμενο Eurogroup. Ήμασταν κοντά στο να το κάμνουμε σήμερα. Δεν το λέω απλά. Είμαστε πραγματικά κοντά να κάνουμε το ΔΝΤ μύρτος του προγράμματος ξανά», ανέφερε ο Ολλανδός αξιωματούχος.

Στο σημείο αυτό τόνισε πως το ΔΝΤ θα πρέπει να δεχθεί και κάποιους περιορισμούς, ήτοι ότι η λύση για το χρέος θα ακολουθήσει τις αποφάσεις του Μάιου 2016 και πως οι παρεμβάσεις θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018.

Ο Ντάισελμπλουμ δεν θέλησε να απαντήσει για το ύψος της χρηματοδοτικής συμμετοχής του ΔΝΤ ή εάν μια δέσμευση του Ταμείου για μελλοντική χρηματοδοτική συμμετοχή θα αρκούσε στα κοινοβούλια της ευρωζώνης για να εγκρίνουν την επόμενη δόση. Ο επικεφαλής του Eurogroup απεκάλυψε πως το ΔΝΤ έθεσε και ζήτημα για τα μακροπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Απαντώντας σε ερώτηση ο επικεφαλής της Ευρωομάδας ανέφερε πως η ολοκλήρωσης της αξιολόγησης είναι κοντά και πως και η εκταμίευση της δόσης είναι και αυτή κοντά.

Ο ίδιος επανέλαβε πως εξ αρχής έχει συμφωνηθεί πως η ελάφρυνση του χρέους θα δοθεί στο τέλος του προγράμματος εάν αυτό θεωρηθεί απαραίτητο.

Απεκάλυψε δε πως υπήρξε συμφωνία στο Eurogroup ώστε το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ να διατηρηθεί για πέντε χρόνια (έως το 2022) και να μειωθεί ακολούθως. Ακόμη, είπε πως υπήρξε συμφωνία ώστε οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες να παραμείνουν χαμηλότερα από το 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα.

Αν και ερωτήθηκε για το ποιοι λόγοι δεν επέτρεψαν να υπάρξει συμφωνία ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν θέλησε να απαντήσει και αρκέστηκε να δηλώσει πως θα κάνει ανακοινώσεις για τη συμφωνία μετά από τρεις εβδομάδες όταν αυτή επιτευχθεί.

Μοσκοβισί: Θα υπάρξει συμφωνία στο επόμενο Eurogroup
Από την πλευρά του ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε πως έχουν γίνει βαθιές μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία και πως η ελληνική κυβέρνηση τήρησε τα συμφωνηθέντα.

«Ενημέρωσα το Eurogroup ότι τα 104 από τα 140 μέτρα μπορούν να θεωρηθούν τελειωμένα. Ακόμα και σήμερα έγινε πρόοδος και φτάσαμε στις 115 ολοκληρωμένες δράσεις.Όλα τα δημοσιονομικά μέτρα φτάνουν το 4% του ΑΕΠ με σκληρές επιλογές σε ότι αφορά τις συντάξεις», συμπλήρωσε.

Ο Επίτροπος είπε πως η Κομισιόν είναι πεπεισμένη πως θα υπάρξει συμφωνία στο επόμενο Eurogroup. «Προχωρήσαμε σημαντικά στο θέμα του χρέους, θέλουμε συμφωνία στο επόμενο Eurogroup», ανέφερε σχετικά.

Ο ίδιος είπε πως έχει γίνει πρόοδος και πως έχουμε φτάσει σε σημείο που δεν είχαμε φτάσει έως τώρα και ξεκαθάρισε πως όπως η Ελλάδα ανέλαβε τις ευθύνες της υλοποιώντας 140 προαπαιτούμενα έτσι και οι Ευρωπαίοι αναλαμβάνουν τις εύθηνες τους μειώνοντας τις αποστάσεις στο θέμα τους χρέους.

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε πως υπάρχει συμφωνία στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, κάτι που αναγνωρίστηκε από όλους τους υπουργούς Οικονομικών.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στα μέτρα για το χρέος στη βάση των αποφάσεων του Eurοgroup του Μαΐου του 2016. Έχουμε δουλειά να κάνουμε, αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο, καθώς υπάρχουν λήξεις ομολόγων που πρέπει να πληρωθούν τον Ιούλιο», ανέφερε σχετικά.

Τσακαλώτος: Εφικτός ένας συμβιβασμός εντός τριών εβδομάδων
Την πεποίθηση πως είναι εφικτή μια συμφωνία εντός των επομένων τριών εβδομάδων μεταξύ ευρωζώνης και ΔΝΤ εξέφρασε εξερχόμενος του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός είπε πως τα κράτη μέλη συνεχάρησαν την Ελλάδα για την ποιότητα των μεταρρυθμίσεων της. «Υπάρχει γενική συμφωνία ότι η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της», ανέφερε σχετικά.

Ο ίδιος απεκάλυψε πως υπήρξε συμφωνία προκειμένου ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα να διατηρηθεί στο 3,5% του ΑΕΠ για τέσσερα χρόνια μετά τη λήξη του προγράμματος και πως ύστερα συζητήθηκε η «σαφήνεια» που θα πρέπει να δοθεί για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Ο υπουργός είπε πως υπάρχει ακόμη διάσταση απόψεων, αν και Ευρωζώνη και ΔΝΤ έχουν έρθει πιο κοντά.

«Συμφωνήθηκε ότι προκειμένου να προχωρήσουμε καλύτερα θα πρέπει να πάρουμε χρόνο για να συζητήσουμε και να έλθουμε σε μια κατανόηση για το πώς θα επιτευχθεί αυτή η σαφήνεια και πως θα κινηθούμε μετά το τέλος του προγράμματος».

Ο ίδιος υποστήριξε πως όλες οι πλευρές έδειξαν διατεθειμένες να κάνουν συμβιβασμούς. «Είμαι σίγουρος ότι εντός τριών εβδομάδων είναι εφικτό να καταλήξουμε σε συμφωνία», ανέφερε.

Το ανακοινωθέν του Eurogroup
«Το Eurogroup διεξήγαγε μια εις βάθος συζήτηση σχετικά με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, αλλά δεν κατέληξε σε συνολική συμφωνία. Οι εργασίες θα συνεχιστούν τις προσεχείς εβδομάδες στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε τον Μάιο του 2016, προκειμένου να επιτευχθεί οριστική συμφωνία κατά την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup. Αυτό περιλαμβάνει μια φιλόδοξη και οικονομικά υγιή μεσοπρόθεσμη πορεία πρωτογενούς πλεονάσματος για την Ελλάδα» σημειώνεται στο ανακοινωθέν του Eurogroup της 22ης Μαίου.
Επίσης, το Eurogroup χαιρετίζει την προκαταρκτική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών σχετικά το σύνολο των πολιτικών μεταρρυθμίσεων που θα στηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και επισημαίνει πως η συμφωνία αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.


Μάλιστα, το Eurogroup επικρότησε την πρόοδο που σημείωσε η Ελλάδα στην εφαρμογή ήδη σημαντικού μέρους των προαπαιτούμενων και προστίθεται στο ανακοινωθέν:

«Τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που έχουν θεσπιστεί από την Ελλάδα καλύπτουν τομείς όπως οι συντάξεις, ο φόρος εισοδήματος, η αγορά εργασίας και ο ενεργειακός τομέας. Πρέπει να υποστηρίξουν τη φιλική προς την ανάπτυξη επανεξισορρόπηση της οικονομίας και να καταστήσουν τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική της Ελλάδας πιο ισχυρή. Το Eurogroup κάλεσε τους θεσμούς από κοινού με την Ελλάδα και τρίτα μέρη να υποστηρίξουν μια ολική στρατηγική ενίσχυσης της ανάπτυξης».

6 σχόλια

  1. Μακάρι, τούτη η τραγωδία να ήταν [Αριστερή παρένθεση]...

    Δυστυχώς..Ένας δεξιός εφιάλτης είναι..

    Και μακάρι να ξυπνήσουμε γρήγορα και να διαλυθεί...


    Η βασική αιτιολογία του ΣΥΡΙΖΑ; ..Ο πολιτικός ρεαλισμός, ο συσχετισμός δυνάμεων, η κρίση, η επί 40 χρόνια νεοφιλελεύθερη πολιτική της Δεξιάς, η αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε.... Πράγματα γνωστά χρόνια τώρα, πράγματα για τα οποία ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκε για να τα κατεδαφίσει και να οικοδομήσει μια σοσιαλιστική προοπτική...

    Προσωπικά πιστεύω μετά βεβαιότητας πια, πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν επιλέχθηκε για [πείραμα], αλλά για να γίνει φωτεινό [παράδειγμα]....

    Παράδειγμα προετοιμασίας και δοκιμής των αναγκαίων χειρισμών του συστήματος, για τη δημιουργία νέων πολιτικών σχημάτων που θα είναι πρόθυμα και ικανά να εμποδίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια να μετεξελιχθεί σε αγωνιστική διεκδίκηση και λαϊκή εξέγερση..

    Τούτο το φρένο, απαιτεί αριστερή φρασεολογία και προφίλ, αριστερό ιστορικό, κυβερνήσεις συνεργασίας και με μια πινελιά...νέου...


    Η αστείρευτη γλωσσοπλαστική δημιουργικότητα των Συριζαίων μεγαλούργησε πάλι..

    Κατάφερε να υποσχεθεί τα πάντα και τίποτα, με τούτη τη μαγική λέξη...

    Κανονικότητα!!!!!!!!!Θα εδραιωθεί η δημοκρατία, αλλά ούτε μια τροπολογία δεν θα μπορεί να νομοθετηθεί, χωρίς την άδεια κάποιων [[υπαλλήλων της Ε.Ε.]]

    ΜΕ ΌΛΑ ΑΥΤΆ, ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΤΌΣΑ ΓΑΜΙΟΎΝΤΑΙ Η ΌΧΙ ΌΛΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;;;; ΟΧΙ ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΥΝΤΕ'' ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ , ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΆΛΟΥΜΕ ΚΆΤΩ ΑΠΌ ΣΤΟ ΧΏΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΓΙΟΡΤΉ ΕΠΆΝΩ ΣΤΑ ΠΤΏΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλούμε όχι πολιτικα σχόλια σε επίπεδο και φράσεις Τρούμπας!
    Διότι Αυτό το Δικαίωμα Είχε μόνο ο Γιώργος Καραϊσκάκης! Ουδείς Άλλος Έχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα τι λέτε τώρα;;
    Η φώτο στο κείμενο σας εστί ο ... Δούριος Ιππος του Α.Α. (Αριστερού Αλέξη)!!!

    Και θα το δείτε όχι μόνο εσείς αλλά και οι τυφλοί και οι αόματοι!

    Θα δείτε ότι ο Σόι Μπλε θα έρθει από μόνος του στα 4 ή 5 και θα ζητήσει Μείωση Χρέους τουλάχιστον 74%!!!

    Το ΔΝΤ θα παραδεχθεί Οικτρά το μαθηματικοαριθμητικό (Νουμερικό) λάθος του και θα μας επιστρέψει κοντά στα 185 Δισεκατομμύρια $ Ντόλαρς με ισολογισμό/ισοτιμία Ευρώ την 20/2/2009 (άλλοι λένε για 176 με 181 Δισεκατομμύρια $ Ντόλαρς)!!!

    Μάλιστα μεγάλα παγκόσμια Funds & Banks δηλώνουν το λάθος στον υπολογισμό τους τουλάχιστον στα ομόλογα και Σπρένς και ακούγεται ότι θα επιστρέψουν με αναδρομή μαζί με επιτόκιο του 5% γύρω στα 145 Δισεκατομμύρια $ (άλλοι μιλούν για 148 Δισεκατομμύρια και επιτόκιο 5.25%!)!!

    Αυτός ο Δούρειος Ιππος του Εlex ανάγκασε να γονατήσουν στα 4 όλοι Τους!

    Από Δευτέρα στην Κουμουνδούρου η Λαοθάλασσα που θα σχηματιστεί για αιτήσεις μέλους στο Κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ θα φθάνει μέχρι τα Ταμπούρια!
    Ακούγεται ότι η ΑΝΕΛΕΗΤΗ μαζί με τον Χαμμένο θα προσχορήσουν στον ... Elex!!! Αναμένουν μάλιστα και τον Κυριακούλη!!!


    Υ.Γ. Παρακαλούμε το Λογιστήριο Αυτού του "Κράτους" να πιάσουν τα κουμπιουταράκια (όσοι έχουν) και τον Αβακα και να μεριμνήσουν το Νουμερικό! Ο Αριστερός Αλέξης μας θα μας φέρει ΠΊΣΩ (ΠΡΩΚΤΟ) από 324 Δισεκατομμύρια $ Ντόλαρς έως 330 Δισεκατομμύρια $ Ντόλαρς! Προσοχή χωρίς να υπολογίσουμε τους τόκους από 5% έως 5.25%!!!

    Αυτά σημαίνει ΑΛΕΞΗΣ κ. "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" κύριοι της ΔΕΞΙΑΣ!!!

    Σύνθημα: Αλέξη Προχωρά και ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΛΑ*!!!

    *μην μπερδευτείς! ΌΧΙ από τον Ελληνικό Λαό ΑΛΛΑ από τους ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΑΝ κ. ΤΣΕΠΩΣΑΝ κ. ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς ΔΕΝ ΜΆΘΑΜΕ το πως παίζεται το παιγνίδι στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

    1]..ΚΑΙ τΤ\α παιδιά μας να τους δώσουμε να τα τρώνε σαν τον Μινώταυρο ΠΌΤΕ ΜΑ ΠΌΤΕ δεν θα ανοίξουν τα χαρτιά τους ...Ακούω Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ Γερμανική εξουσία θα έπρεπε να λέμε με κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ ...Μαντάμ Άνγκελα Μέρκελ ΝΑΙ αν μπράβο...

    2].. Όλοι οι αξιωματούχοι Έλληνες που χειρίζονται ευρωπαϊκά ΘΈΜΑΤΑ είναι για τα ΜΠΆΖΑ ..ίσως είναι καλοί για να ξεχορταριάζουν χωράφια , δεν ξέρουν τι τους γίνετε ...Κάτι λίγα που ξέρω από οικονομικά ανατριχιάζω όταν ακούω τον Τόμσεν του νομισματικού ταμείου ΝΑ μιλά για παραδοχές του νομισματικού ταμείου λέγε με και ΔΝΤ => ΑΜΕΡΙΚΉ μιλά για παραδοχές ΜΈΧΡΙ ΤΟ 2060 !!!!...ΔΕΝ ΈΜΑΘΑΝ ΑΚΌΜΑ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΊΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΆΝΕ ΠΡΙΝ ΥΠΟΓΡΆΨΟΥΝ ΤΊΠΟΤΑ διοτι ούτε το 2% του κόσμου δεν τους λαμβάνει ΠΛΈΟΝ υπόψη του...

    Την χώρα δεν ΤΗΝ αφήνουν να έχει σχέδιο ..π.χ.. ΝΔ μιλά για ανάπτυξη είναι γελοίοι οι άνθρωποι, διοτι ονειρεύονται να κλείσουν όλα τα μικρά καταστήματα και να γίνουν ΈΝΑ υπέρ κατάστημα .. ΈΝΑ υπέρ κατάστημα π.χ να πουλά σουβλάκια {αυτά τα λέγονται ΜΙΑ ΦΊΡΜΑ}...μιλάμε για όλο το εμπόριο, έργα κ.τ.λ κάτι σαν τα ΜΜΕ...μια είδηση..όμως κλείνοντας όλα τα καταστήματα {μεσαία τάξη} Η ΜΕΣΕΑ ΤΑΞΗ η μπαίνει στην ανεργία, η εργαζομένη κατώτερη τάξη Σκλάβοι απλά απλά..έτσι θα αλλάξουν και περιουσίες χέρια σε εξευτελιστικές τιμές ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΥΠΕΡΦΩΡΟΥΣ ώστε να μην πάνε και φυλακή και μετά να ψάχνουν δουλειά για 300 με 400 ευρώ και αυτό το λένε οι πασοκονεοδημοκρατες ανάπτυξη!!!!!!

    3]..Δεν έχει καταλάβει το πολίτικο σύστημα όταν γίνουν εκλογές σε αυτό ελπίζουν [εγώ όχι διοτι πέφτει πολύ νοθεία] να τους εκδικηθεί με τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ..έκαναν ένα μικρο γκάλοπ και η ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ χτυπά νούμερα άνω του 15% και μάλιστα ΆΝΕΤΑ....Θα σωθούμε;; όχι βέβαια θα ΣΦΑΧΤΟΎΜΕ ..ΔΕΝ είναι δα η πρώτη φορά που μας έχουν οδηγήσει σε εμφύλιο [οι σύμμαχοι μας]..


    15 ΙΟΥΝΊΟΥ ΘΑ ΠΆΡΟΜΕ ΤΗΝ ΜΊΣΗ ΔΌΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΆΡΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΆΛΟ ΠΛΕΌΝΑΣΜΑ ΤΟΥ ΗΛΊΘΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΎ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΔΟΘΟΎΝ ΑΠΌ 4.2% ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΡΆ ΈΠΙΑΣΕ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΌΝ...ΓΙΑ [ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΖΉΤΗΣΗ] ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΤΆ ΤΟ 2018....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντε Ραγιάδες Κακομοιριά Αποικιοκρατούμενη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Σούπερμαν δεν φοράει γραβάτα...

    Είναι λογικό να πιστεύει ένα μικρό παιδί ότι είναι ο σούπερμαν και ότι όλα μπορεί να τα καταφέρει.... Είναι συνηθισμένο να πιστεύει ένα παιδάκι ότι έχει μαγικές δυνάμεις... Υπάρχει πίσω συνήθως ΚΑΙ ένας κηδεμόνας να τον κρατάει γερά στη γη.

    Όταν όμως τον κάνει ένας αρχηγός κράτους τότε τα πράγματα είναι σοβαρά για όλους. Πολύ σοβαρά!!! ή μιλάμε για παλιμπαιδισμό ή για σχιζοφρένεια ή για εμπαιγμό του χειρότερου βαθμού... Και είναι ΚΑΘΗΚΟΝ του λαού να τον συγκρατήσει και κυρίως αυτών που τον αγαπάνε και τον υποστηρίζουν... Αυτοί έχουν το ρόλο του κηδεμόνα, διότι αυτοί ξέρουν την πραγματικότητα και μπορούν να τον συγκρατήσουν...Τον πιάνεις από την μπέρτα και του λες: Όπα μικρέ προσγειώσου θα σκοτωθείς και θα σκοτώσεις και μας μαζί!

    Αν τώρα αυτός ο κηδεμόνας νομίζει ότι πράγματι το παιδάκι του έχει μαγικές ικανότητες σημαίνει ότι το παιδάκι του έχει όντως ικανότητες αλλά όχι μαγικές αλλά να δημιουργεί μαλάκυνση εγκεφάλου στους άλλους, εκτός και αν είναι μεταδοτικό, δεν το ξέρω αυτό.... Κάτι σαν μολυσματική ασθένεια...

    Όταν λοιπόν το κάνει αυτό ένας αρχηγός κράτους που έχει πρώτα ενδώσει σε όλες τις απαιτήσεις των νταβατζήδων και μετά ζητάει το αντίτιμο, όταν πρώτα τα δίνεις όλα και μετά αποφασίζεις να ζητήσεις τη δίκαιη πληρωμή σου, τότε ή ο κόκκινος μανδύας πρέπει να αντικατασταθεί με λευκό πουκαμισάκι που σταυρώνει πίσω τα χεράκια ή να αντικατασταθεί από ωραιότατες αλυσίδες στα χεράκια, γιατί είναι λαμόγιο που πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και καθρεπτάκια σε ανεγκέφαλους...

    Όταν υπογράφεις το ξεπούλημα της χώρας σου με την αιτιολογία ότι τη ΄σώζεις, όταν τα δίνεις όλα στη φτήνια τα ξεπουλάς όλα έμψυχο και άψυχο υλικό και ακυρώνεις το σύνταγμα του κράτους και μετά ζητάς παρακαλετά να σε λυπηθούν, είσαι αξιοθρήνητος και εξευτελίζεις έναν ολόκληρο λαό!

    Καθήκον των υποστηρικτών σου λοιπόν είναι να σε συγκρατήσουν να φωνάξουν... "ΕΕ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΓΥΜΝΟς!!" και όχι να σε χειροκροτούν που μας πουλάς όλους και κυρίως αυτούς που σε πίστεψαν.... Αλλά είπαμε ο κόκκινος μανδύας θα μας σώσει.

    Φταίει που είναι μακρυά πολύ η μπέρτα και έχει κρύψει τη σωτηρία από κάτω για αυτό και δεν βλέπουμε,κατάλαβες?

    Ο σούπερμαν φοράει κόκκινη μπέρτα, αλλά τελικά δεν φόρεσε την γραβάτα... Απόμεινε δίχως λαιμοδέτη. Αυτόν ίσως του τον βάλαμε εμείς, οι κακοί άνθρωποι που δεν θέλουμε την σωτηρία της χώρας μας.

    Τώρα αν εσύ που με διαβάζεις ένιωσες ένα αεράκι στα μουτράκια ξαφνικά μην ανησυχείς, ο σούπερμαν πετάει από πάνω σου για την σωτηρία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση