GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε δίκη 45χρονος που δηλητηρίασε τη σύζυγό του και τη γιαγιά της

Στο εδώλιο Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) παραπέμπεται να καθήσει ο 45χρονος πανεπιστημιακός που κατηγορείται για τη δολοφονία της ...


Στο εδώλιο Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) παραπέμπεται να καθήσει ο 45χρονος πανεπιστημιακός που κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του και της γιαγιάς της, με αρσενικό. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με το υπ' αριθμόν 530/2017 βούλευμα που δημοσιεύτηκε, εκτός από την παραπομπή του σε δίκη, αποφαίνεται ότι πρέπει να παραμείνει προφυλακιστέος, απορρίπτοντας το αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης που ο ίδιος είχε προηγουμένως υποβάλει.

Οι δύο γυναίκες άφησαν την τελευταία τους πνοή τον Αύγουστο του 2013 και με διαφορά λίγων ημερών στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύονταν. Πρώτη πέθανε η 85χρονη και λίγα 24ωρα αργότερα η 34χρονη εγγονή της, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού από το γάμο της με τον κατηγορούμενο πανεπιστημιακό. Οι ιστολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι γιαγιά και εγγονή πέθαναν από χρήση αρσενικού.

Από την πρώτη στιγμή, οι συγγενείς των δύο νεκρών γυναικών θεώρησαν ότι επρόκειτο για δολοφονία και γι' αυτό προχώρησαν στην κατάθεση μήνυσης. Οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα των εκτεταμένων εξετάσεων που διενεργήθηκαν.

Στη συνέχεια, η υπόθεση ερευνήθηκε ποινικά κι ως κατηγορούμενος κλήθηκε να λογοδοτήσει στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ο 45χρονος λέκτορας, που κατά τη μαραθώνια απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στη διπλή ανθρωποκτονία, υποστηρίζοντας ότι η δηλητηρίαση προήλθε από το νερό του σπιτιού τους στη Χαλκιδική. Εισαγγελέας και ανακριτής διαφώνησαν ως προς το θέμα της προσωρινής του κράτησης και τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμα τον περασμένο Γενάρη ήρε την διαφωνία υπέρ του ανακριτή, με συνέπεια ο κατηγορούμενος να συλληφθεί και να προφυλακιστεί.

Με νέο βούλευμα, το ίδιο Δικαστικό Συμβούλιο τον παραπέμπει τώρα να δικαστεί σε ΜΟΔ της Εφετειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση