GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μακρόν: Δε θα κερδίσω τη Λεπέν με 80%, όπως ο Σιράκ

Την πρόθεσή του να κυριαρχήσει στο κέντρο της γαλλικής πολιτικής σκηνής αποσαφηνίζει με συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη βελγική ε...


Την πρόθεσή του να κυριαρχήσει στο κέντρο της γαλλικής πολιτικής σκηνής αποσαφηνίζει με συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη βελγική εφημερίδα Le Soir (και άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες) o υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν. Προβλέπει ότι η Γαλλία βαδίζει προς ένα τριπολικό πολιτικό σύστημα.

Στο ένα άκρο εκτιμά ότι θα βρίσκεται το «δημαγωγικό, αντιδραστικό και ξενοφοβικό» Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, με το οποίο θα συνεργαστεί, όπως λέει, ένα τμήμα της αντιευρωπαϊκής Δεξιάς. «Απέναντί τους συγκροτούμε την άλλη μεγάλη πολιτική δύναμη. Αυτή των προοδευτικών, η οποία κινείται ανάμεσα στη σοσιαλδημοκρατία και τον κοινωνικό γκολισμό» τονίζει ο Μακρόν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι ο τρίτος πόλος θα είναι ένας πόλος διαμαρτυρίας μίας συντηρητικής Αριστεράς της άρνησης που, όπως αναφέρει, συσπειρώθηκε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών γύρω από τον Μελανσόν.

Σε ό,τι αφορά τους Ρεπουμπλικάνους και τους Σοσιαλιστές, ο Μακρόν αναφέρει ότι με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών «γύρισε η σελίδα των δύο μεγάλων κομμάτων που έδιναν το ρυθμό στην πολιτική ζωή της Γαλλίας εδώ και 30 χρόνια».

Ως προς τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Μακρόν εκτιμά ότι δεν πρόκειται να συγκροτηθεί ένα δημοκρατικό μέτωπο όπως αυτό που συγκροτήθηκε το 2002 με την υποψηφιότητά του Σιράκ απέναντι στον Λεπέν. «Είμαι ένας μέτοικος στην πολιτική ζωή της Γαλλίας» σημειώνει και επισημαίνει πως «αν επικρατήσω στις 7 Μαΐου, αυτό δεν θα γίνει με ποσοστά της τάξεως του 80%», όπως συνέβη με το Σιράκ.

Ως προς τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ο Μακρόν αναφέρει ότι στόχος του είναι μετά την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας να επιτύχει και κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Προς τον σκοπό αυτό, απευθύνει πρόσκληση σε πολιτικά πρόσωπα, τόσο από τον χώρο των Ρεπουμπλικάνων όσο και από τον χώρο των Σοσιαλιστών, να ενταχθούν στο κόμμα του πριν από τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση